Újra hallatott magáról a Total War: Arena

  • Írta: fojesz
  • 2014. december 15.
  • Hír
Link másolása
Noha a Total War: Arena már régóta készül, jó ideje nem hallottunk az RTS-sorozat legújabb mellékágáról. A fejlesztők most néhány screenshot társaságában bejelentették, hogy elrajtolt a játék zárt alfatesztje.

A februárban érkező Total War: Attila és a Total War Battles: Kingdom mellett egy harmadik Total War-játék is készül, az viszont már egy jó ideje.


A Total War: Arena még a 2013-as GDC-n mutatkozott be, méghozzá úgy, hogy már akkor is egy év fejlesztés volt mögötte - azóta viszont nem hallottunk róla. A The Creative Assembly most törte meg a csendet, bejelentette, hogy elrajtolt a játék zárt alfatesztje, amire már jelentkezhettek, ezen kívül közzétette az anyag első screenshotjait is.


A Total War: Arena egyfajta hibrid lesz, az RTS és a MOBA stílus keverékéről van szó, amiben kétszer tíz játékos csaphat össze úgy, hogy minden játékos egy-egy parancsnokot, illetve azokkal három-három egységnyi harcost irányíthat. A parancsnokok (játszhatunk majd Caesarral, Nagy Sándorral és Leónidasszal is többek között) természetesen fejlődnek, sőt mikrotranzakciókkal - mert free-to-play a cucc - gyorsíthatunk is ezen a folyamaton, vagy ha ahhoz nem fűlik a fogunk, a pénzünket különböző, a külsőnket finomító csecsebecsékre is költhetjük.

A játék végleges változata 2015-ben rajtol el. Köszi, julatheone!

5.
5.
julatheone
Sziasztok :) Alpha teszter vagyok első perctől. Nem nagyon mesélhetek sokat a játékról, mivel elfogadtam a titoktartási szerződést. De azt nem mondták hogy az alpha teszteres jelentkezést nem oszthatom meg veletek, úgyhogy nosza, hátha kiválasztanak:
https://nda.creative-assembly.com/form/arena/141111/total-war-arena-closed-alpha

Nyugodjon meg mindenki, az a 3 egység nagyon jó úgy ahogy van. A vezetők képességei döntő befolyással vannak hogy milyen egységeket választasz hozzá(ijjász, közelharci, stb.) 3 egységre még pont tudsz figyelni, pont jelentős egységszám, de mégsem annyi hogy jelentősen ne szorulj rá a társaid támogatására. Jelentős szerepe van a különböző fegyverzetfejlesztésnek. Ha jobban megnézitek ott vannak a képeken is hogy III. IV. ami az egység tierjét jelöli. PL 1-esbe fel kell fejlődj 2esbe hogy elérd a 3mast. De pl 2es felfegyverezve erősebb mint a 3mas aki pucércsiga :) emelett vannak fogyasztási dolgok, mint pl a tüzes nyil. Pont egy ilyen bugom van hogy végtelen tüzesnyilakat lőnek az egységem, amivel olyan vagyok mint rambo, már ha van hülye aki nem fut el előlem...mig nem javitják ki nem játszok főleg hogy esélyes a profil reset :D még odébb van tökéletes játéktól, de valami hihetetlen jó társaság gyült össze alpha teszternek. Magas szinvonal, mindenki ügyesen játszik, de nincsenek pénzes elönyők, úgyhogy mindenki egyenlő, bár egyenlőre még előttünk sem tiszta hogy azok mik lesznek. 3 hete indult kb.
4.
4.
Peterbaan
Nagyon jónak ígérkezik ez a cím, bár kicsit keveslem ezt a 3 egységet egy-egy parancsnoknak.
2.
2.
randall13
Jó lenne már végre egy olyan RTS, ahol a katonáimat tetszés szerint fegyverezhetem fel, és taktikákat is kidolgozhatok nekik, hogy X esetben milyen formációt vegyenek fel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...