PlayStation 4 Pro - így néznek ki a játékok 4K-ban

  • Írta: zoenn
  • 2016. szeptember 9.
  • Videó
Link másolása
A Sony jóvoltából most megnézhetitek, miként fest a For Honor, a Days Gone, a Mass Effect: Andromeda, a Rise of Tomb Raider, a Horizon: Zero Dawn és a Watch Dogs 2 4K felbontásban. Persze a teljes élvezethez egy megfelelő kijelző kell.

A héten leleplezett PlayStation 4 Prót már számos fejlesztő támogatja, néhány meglévő játék olyan patchet kap a premierre, amitől már kihasználják a megnövekedett teljesítményt. Természetesen minden korábbi PS4-es cím játszható lesz az új masinán, de a látvány minősége nem minden esetben javul majd.

A jövőben persze a legtöbb játék már kihasználja a Pro extra erőforrásait (szebb grafika, magasabb framerate, HDR- és 4K-támogatás), de a biztonság kedvéért ez a dobozon és - digitális változat esetén - a PS Store-ban is fel lesz tüntetve:

Az alábbi, már megjelent címek biztosan "előre kompatibilisek" lesznek a PS4 Próval:

  • Call of Duty: Black Ops III
  • Deus Ex: Mankind Divided
  • inFamous: First Light
  • Middle Earth: Shadow of Mordor
  • Uncharted 4: A Thief’s End
  • The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited
  • The Last of Us: Remastered
  • The Witness
  • Paragon


A következő megjelenés előtt álló címek alapból támogatják az új masinában rejlő képességeket:

  • Battlefield 1 – október 28.
  • Call of Duty: Infinite Warfare – november 4.
  • Call of Duty: Modern Warfare Remastered – november 4.
  • Days Gone – 2017
  • Dishonored 2 – november 11.
  • Farpoint (PlayStation VR) –  2016
  • FIFA 17 – szeptember 27.
  • Final Fantasy 15 – november 29.
  • For Honor – február 14.
  • Ghost Recon: Wildlands – március 7.
  • Horizon: Zero Dawn – február 28.
  • Killing Floor 2 – november 18.
  • Mass Effect: Andromeda – 2017 eleje
  • Rise of the Tomb Raider – október 11.
  • Spider-Man – TBD
  • Steep – december 2.
  • Titanfall 2 – október 28.
  • Watch Dogs 2 – november 15.


Végül jöjjenek a 4K felbontású videók! Természetesen csak megfelelő kijelzőn érdemes megtekinteni őket.

84.
84.
ADMlN
#37: Helyes, helyes!
De mostantól neked kuss a neved ha PC-s grafikáról lesz szó, mert az még legalább annyival jobb a Pro-nál mint a Pro a sima 4-nél.
76.
76.
h.jozsa
#66: Ne kételkedj benne egy percig sem!
óriási külömbség lesz a két verzió közt!
még ha nem is valós 4k.
74.
74.
Yanez
#73: Bocsi, de a csajoknál nem várhatok, amíg letesztelik ôket!
73.
73.
kamgecam
#69: Egyébként teljesen igazad van hogy nem szabad ráugrani egybõl ,ahogyan Te szoktál a jó csajokra :D hanem meg kell várni amíg kijön és tesztelik.Amikor is ténylegesen tudni fogjuk hogy mennyivel erõsebb ill. jobb.vagy mennyivel nem.Egy erõsebb specifikációnak azért én is örültem volna.
72.
72.
#69: Én is erősebb gépre számítottam, mondjuk olyan erősre, mint a Scorpio. De ennek ellenére ez nem lesz egy rossz masina, onnan gondolom, hogy letöltöttem az összes gameplay videót a Youtube-ról ,amin a Pro bemutatkozott, és sokkal élesebbek a textúrák, több a poligon, és sokkal színesebb a 4k TVmen, mint a PS4-es játékok, amik maximum 1080p-ben mennek. Megéri váltani! Főleg, akinek 4K TV-je van.
69.
69.
Yanez
#66: Nem parasztvakítás barátom, ezt sem mondtam. A kérdés, hogy van-e akkora diferencia, hogy megérjen 100+ dollárt? Erről pedig nehogy már pár videó után döntsünk. Bár szerintem aki PS4 vásárlás előtt áll, az mindenképp PS4 Prót vegyen, hiszen az árkülönbség elhanyagolható. Máskülönben nem tudom megéri-e.

Bevallom, én egy sokkal erősebb gépre számítottam, ami még engem is érdekelt volna, de 400 dodóért egyszerűen nyögvenyelősen sem lehet akkora ugrás. :(
67.
67.
kamgecam
#49: Egyébként érdemes a fejlesztõk köztük az ND véleményét is meghallgatni a ps4 proval kapcsolatban.A HDR is sokkat fog dobni rajta lehet azt láttam öcsém képernyõjén, ami miatt hiper realisztikusnak tünt.Vicces volt ahogyan minkettõnknek leesett az álla, és orgazmushoz hasonló hangokat hallatunk.Szóval ja ütött és megvettek kilóra.
66.
66.
kamgecam
#49: Valóban kicsit talán túloztam,de az sem igaz hogy csak marketinges parasztvakítás az egész.Ennyire ne nézzél már hülyének Yanez.Látványos a különbség a ps4 és a pro között. Persze mielõtt vennék egyet ki fogom próbálni hogy valóban azt hozza-e mint a 4k youtube gameplay. Meglátjuk!=)
59.
59.
tsulok
#58: Szóval csak feltételezed. Ja az Ubi-t még lehet erről kérdezni, de már a Sony is itt tart? (Tudom, hogy volt ár rá náluk is példa, de nem néhány hónappal a játék megjelenése előtt).

Amúgy ezt a 2K-t még mindig nem tudom honnan szeditek.
58.
58.
Yanez
#56: Abból, hogy elakarják adni a Prót. Ébresztő haver, this is 2016!!!!!!!!! Üdvözöllek a marketing világában!!! Ha többet akarsz tudni a dologról, kérdezd az Ubit.
57.
57.
h.jozsa
#54: Azt mondom amit a vak is szokott....majd meglátjuk!
jó lesz ez!
56.
56.
tsulok
#54: Azt miből gondolod, hogy a videó natív 4K? Én úgy tudom, hogy ez a Pro outputja (HDR nélkül)..
55.
55.
Yanez
#53: Az enyém is 50-es, Samsung, UHD. :)
54.
54.
Yanez
#52: Azt ugye érted, hogy amit láttál, az natív 4K, és amit a Pro fog tudni, az a felskálázott 2K, ami hajszálhíján ugyanaz, mint az 1080p, amit a 4K tv automatikusan felskáláz. Úgyhogy el kell keserítselek:

"és már a youtube 4k-tól elcsöppent a @aszom
akkor milyen lesz a pro"

Gyengébb lesz. Az pedig ne tévesszen meg, hogy YT-n nézted, mivel 4K tv-n tetted. Ezzel pedig nem vitába szeretnék szállni, csak figyelmeztetni, ne rohanj első nap megvenni, előtte próbáld ki valahol! Lehetőleg ugyanazt a játékot, amit már játszottál otthon a 4K tv-den.
53.
53.
h.jozsa
#49: ja és 4k-n tolom
Lg 50 coll
HDR PRO
COLOR prime pro
WebOS 3.0
egy ilyen tévén elég erős a külömbség!
52.
52.
h.jozsa
#49: Nem tudom ezt neked így meghatározni.....mértékel!
DE......nagyon szeretem a szép grafikát,és nem is játszom csak szép játékkal.....szóval hozzá vagyok szokva!
szóval mikor megláttam a pro videókat.......5 percig csak pislogtam mint hal a szatyorban.....hatott a dolog!
van minőségbeli fejlődés nem kicsi!
51.
51.
h.jozsa
#48: A youtube-on látott 4k videók közelében nincsenek a valós 4k-nak! ami közvetlenül a gépből a tv-be megy!
és már a youtube 4k-tól elcsöppent a @aszom
akkor milyen lesz a pro :)
49.
49.
Yanez
#46: Félreértettél. Én azt nem állítottam, hogy nincs különbség. Inkább kamgecam ezen mondatára reagáltam:

"Legalább akkora az ugrás mint ps3 ps4 között,de inkább azt mondanám ps2 ps3 közötti különbségekre kell számítani."

Ha tényleg 4K tv-n tolod te is, akkor remélem egyetértesz, hogy ez akkora túlzás, mint 20-ra lapot kérni.
48.
48.
kamgecam
#46: Már majdnem elpityeredtem az egyesemen, meg hogy leülhetek...;D de örülök hogy akkor mégsem vagyok vak.Meg nem is fhd-t hasónlítottam a4K hoz hanem az öcsém ps4 es 4kán nézhetõ játékait a Horizon 4k ás demohoz ami gondolom még ennél is durvábban fog kinézni közvetlenül a gamel játszva.
46.
46.
h.jozsa
#43: Érdekes téma ez!
nekem is van 4k tv-m 126-os....és igen a 4k-s Horizon-tól elájultam én is!
és igen van külömbség!
a sima ps4 felskálázot verzió meg sem közeliti a pro verziót!
aki ezt nem látja szerintem is vak!
tudom hogy még nem jelent meg a játék de néztem bőven full hd uncharted videókat és horizon 4k pro videót......van külömbség!
de kijön majd az uncharted 4k verzió és meglátod!
43.
43.
Yanez
#37: Miért, a Horizon-t játszottad már a sima PS4-eden is, 4K tv-hez kapcsolva azt? Elméletileg automatikusan felskálázza! Most komolyan, fogd a PS4-ed, kapcsold hozzá öcséd 4K tv-éhez, és játsz mondjuk az UC4-el. Majd nézd meg az UC4-ről készült "4K" videót. Majd írd le mégegyszer, hogy mekkora a különbség! :)

Most komolyan, az effekt amit te láttál, az a 4K tv-n szebben mutató játék. Ugyanez volt velem, amikor lecseréltem a fullhd-s tv-m 4K-ra. Épp az Until Dawn-t kezdtem el még a régi, full hd-s tv-n. Majd az újon kapcsoltam be, hogy folytassam. A nyálam lógott a számból, olyan tűéles és gyönyörű volt a kép. Majd nem bírtam ki, és a Fifát is elindítottam. Komolyan kamgecam, nagyon szép!

Te viszont olyan játékról beszélsz (Horizon), amihez a sima PS4-eddel alkalmad sem volt, pláne nem 4K-s tv-hez kapcsolva. 400 dolláros gépről beszélünk ember, ne várj akkora csodát! Olyan könnyű elcsavarni a fejed, mint kicsavarni egy izzót. :)))

szerk: én a 4K-s tv-men néztem ezeket a vidiket, amin már fél éve PS4-ezek. Ezért is nem vagyok annyira elájulva.
37.
37.
kamgecam
Öcsémnek 4k tévéje van és tegnap megnéztük rajta a Horizon Zero Dawn-t, meg a többi pro-n futott játékot.
No csak annyi hogy aki szerint nincs különbség vagy minimális ez a különbség az vagy hazudik vagy vak, vagy egyszerűen csak nem ért hozzá.Nem kell tech zseninek lenni, bármennyire is veri erre valaki a nyálát hogy az ember lássa az egyértelmű minőség ugrást.
A kezemen felállt a szőr mert nem gondoltam volna hogy ennyivel szebb lesz mint az eddigi ps4 játékok.Gyerekek ez kibaszott gyönyörű, aki csak tudja,lesse meg és úgy döntsön hogy a saját szemével látta hogyan fut egy ilyen játék uhd tévén-én.Legalább akkora az ugrás mint ps3 ps4 között,de inkább azt mondanám ps2 ps3 közötti különbségekre kell számítani.
Ezek után már nincs kérdésem, előrendelve a cucc.
32.
32.
Cipo3
#28: De azt mindenki tudja rajtad kívül, hogy 4k renderelt játékra még 3 ps4 összefűzve se lenne elég. Te kifizetnél egy teszem azt 2000 Euro-s konzolt, hogy lehessen 4k-d? Nem és más sem.

Ezek csak hülye reklámfogásunk. De a marketingesek elérték, hogy már beszélhetünk a 4k-ról mégha csak felskálázott is. Szebb lesz mint a full HD? Igen 10%-al azaz lószarral.

Ezt látni fogjuk majd gaméban? Aligha mindenki azt csinálja mint a Tomb Raideresek, több tereptárgyat tudnak elhelyezni és még a 30fps sem tuti mert a több tereptárgytól jobb képet eredményez jobb kép meg jobb cikkeket a gamer újságokban és nagyobb az eladás.

Tovább megyek, elmarad a kód optimalizálás. PS3 -nál már csak úgy tudtak nagyobb látványt adni, ha évekig optimalizáltak és a Last of us amikor kijött az fényévekre van az első években megjelent játékokéhoz, PS4-en is még ezer optimalizálásra volna lehetőség de már nem kell. A vásárlóval fizettetik meg. Most már nem a fejlesztőcég pénztárcája oldja meg ezt a problémát hanem a vásárló.
31.
31.
Stranger
#29: Ha magasabb felbontáson renderelsz egy játékot az FullHD-s monitoron is jobban fog kinézni. Eltűnnek az éltöredezések (ha nem is teljesen), a távoli textúrák nem mosódnak el, jobban kijönnek a finom részletek. Ezért is lesz olyan éles a kép, pl.
http://i.imgur.com/JTLZwPP.jpg
http://i.imgur.com/unAS4WJ.jpg
http://www.abload.de/img/mirrorsedge2013-01-08drjoy.png

Mondjuk a jpg-s képek nem a legjobb minőségűek, de még így is látszik. Ezért is hülyeség valahol ez a konzolos upscaling, mert pont a lényeg veszik el, a tűéles kép. Persze lesznek valódi 4k-s játékok is.
30.
30.
Mekee85
#28: És pluszban mindenki sirt higy ki lehessen kapcsolni a lightbart, mert totál felesleges, erre mit lépnek? Kapsz a touchpadra is egyet, hogy világitson a szemedbe is!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...