HDR-támogatással jön a Mass Effect: Andromeda

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 9.
  • Hír
Link másolása
Ez persze önmagában nem új hír, hiszen egy ideje már tudni lehet, hogy a PlayStation 4 Pro képességeire erősen rágyúr majd a játék, de most más platformokra is meg lett erősítve a játékipar új hárombetűs őrülete.

Aaryn Flynn, a BioWare vezetője bőkezűen szórja a Twitteren a különböző információkat, és szerencsére csak nem akar leállni.

Azután, hogy megerősítette, nem kap szezonbérletet a márciusban boltokba kerülő játék, ma egy rajongói kérdésre válaszolva azt is elárulta, hogy a játékipar legújabb hárombetűs őrülete, a HDR is fontos szerepet játszik majd a Mass Effect: Andromeda megjelenésekor, így nem csak a PlayStation 4 Prón élvezhetjük az élethűbb színeket, de Xbox One S-en és egy megfelelően felszerelt PC-n is.

A hardver persze önmagában nem elég a tökéletes látványhoz, egy 4K-s kijelző sem árt majd mellé.

A március 23-ra datált új epizód eddig ismert részleteit egy tartalmas előzetesben beszéltük ki.

42.
42.
GAMEROD
HDR inkább élénkké teszi a színeket, de közel sem élethűvé. Ha az ember élethű színeket lát a képernyőn, akkor kapásból a távirányító color gombjához nyúl mert fakónak tűnik. Erről a játékról sem mondható el hogy annyira élethű színvilágban játszódna, a túlzásba vitt sötétkék szín szerintem minden csak nem élethű.
41.
41.
KopyAti
#9: Igen én is azt vettem, pontosabban a KS7500-t. Ezekben már a 10 bites panel van, nem vmi kamu f@szság!
40.
40.
Freed
#39: De valahogy mindig van egy gyökér aki beokádja mindenhova ezt a "PC jobb mint a Konzol" lerágott szar dumát.
Eskü cserélnék veled egy napra hogy milyen lehet agy nélkül élni XD
39.
39.
Freed
#38: Az egyedüli röhejes izé dolog az te vagy meg az ilyen és ehhez hasonló benyögések...De Te okos gyerek lehetsz biztos,mert kicsit sem utalsz arra hogy te pedig a PC-dre vered a nyálad ha már így fogalmaztál.
SZÁNALMAS!
38.
38.
user101
Azért röhejes az egész, mert az olcsójános konzolhuszárok, akik szerint nem fontos a grafika és nem baj az alacsony framerate és felbontás, most jönnek és verik a nyálukat a 4k hdr fél millás tévére, de közben meg veszik kompromisszumból az olcsókonzolt. Ugyan már, szánalmas, mint az is, ahogy egyik konzol sem képes és nem is lesz képes ( sőt egyre kevéssé :) valós 4k kép előállítására ! Röhej ! Arról nem is beszélve, hogy 4-500 ezer forint egy megjelenítőért nagyon nem elérhető kategória! :DDD MAJMOK !
36.
36.
delphijos
Nem is nagyon értem hogy egy JÁTÉKNÁL hogy beszélhetünk egyáltalán "valódi" szinekről. Egy valós felvételnél lehet nézni hogy az emberi bőr , vagy növényzet mondjuk mennyi "valósághű" de egy rendernél? Az olyan amilyennek kitalálták.
32.
32.
latis666
Élethű színekről beszélünk miközben a képen egy teljesen életszerű helyzetben az oriásrobot épp támad a 45. évezred kommandósára. Ezen a képen semmi nincs aminek a mi világunkban lenne színe. Egyébként is megnéz az ember egy uhd bemutató videót egy milliós tévén. Na az minden csak nem élethű. Na mindegy. Szerintem marketing etetés de nyilván ez csak az én véleményem.
31.
31.
delphijos
#26: Ha lentebb olvasol, Admin már említett pár dolgot ( konkrét tipust is linkelt ), Nem mondom persze hogy feltétlen 60-as kell venni, de 50 alá semmiképp se menj. És ha "rendes" HDR-t szeretnél, akkor legyen Quantum dot-os.
30.
30.
Norbiii
#23: 23 és 27es komment teljesen KORREKT, köszönöm! :)
26.
26.
Darksiders84
#24: Részleteznéd kiváncsi lennék rá így most tv vásárlás előtt mire érdemes figyelni?
25.
25.
Norbiii
#20: HD tv Ps4, nem hinném, hogy századforduló technikája lenne!

Persze, akinek van PS4, Xbox One, PC, 4K tv, és azonnal fut még Ps4 Pro-t is venni, annak felesleges erről és a kis és átlagember életszínvonaláról beszélni! (azonnal hozzáteszem nem sajnálom!)
24.
24.
delphijos
#22: Én 42-es 4K tv-t nem vennék. És ez az árszint tényleg nem HDR. De ez magánvélemény.
23.
23.
delphijos
#13: Ne is haragudj de ez butaság amit írsz. Akkor azon is fel kéne háborodni hogy minek árulnak 200-300 ezres VGA-kat, mert azokat is biztos csak 10 ember veszi a világon? Senki se azt mondja hogy minden lakásban 4K tv-k vannak, de a másik véglet felé elmenni is butaság. A játék amúgy is költséges hobbi. Lehet hogy amit meg Te költöttél eddig erre a hobbira, annyi pénze sok embernek az életben összesen nem volt. Lehet végletekben beszélni, csak mi értelme van?
22.
22.
Darksiders84
Azoktól kérdezem akik tényleg jártasak tv ügyben mert jóbban értenek hozzá hogy pl Samsung 109 cm-es 4K tv 160 ezerért megéri Ps4 Pro mellé vagy nem érdemes a legolcsóbbakat nézegetni hiába felbontás 4K HDR?
21.
21.
delphijos
#12: Pont erről beszéltünk egy másik topikban, hogy még ha a felbontás nem is veri ki az ember szemét az FHD-hez képest, ezt még a "vak" is látja. Én nem bántam meg hogy tv cserekor 4K-t vettem. A 3D nem érdekelt, arra amúgy sem költöttem volna. És nekem sem került milliókba.

Nálunk is olyan monitorokat vettünk a grafikusoknak hogy könny szökött a szemembe, de én se adnék érte itthonra ennyi pénzt.
20.
20.
ADMlN
#14: Most komolyan, te minek vagy már itt megint? Ha lenne egy színes CRT TV-d meg egy SNES-ed, te attól is magadhoz nyúlnál. Ne érts félre szíved joga, csak akkor miért nem hagyod az ilyen cikkeket az olyanokra akiket érdekelnek is ezek? Ne haragudj, csak hatszázadjrára olvasni, hogy neked mennyire elég a századfurduló technikája már kicsit unalmas. :(
16.
16.
Norbiii
Rögtön hozzáteszem, nem vagyok a fejlődés ellen sőt...! :)
Csak sokszor úgy beszélünk 4-500 ezres meg milliós tévékről, mintha ez lenne a normális, pár embernek biztos normális, de az átlagnak nem!
13.
13.
Norbiii
Sun9us, igen annak a néhány embernek biztos elérhető, milyen igazat mondtál! :)

Persze többnyire nem az átlag ember vesz 400-500 ezerért meg milliókért tévét, és nem az átlagembernek van egyszere Ps4 Pro, Ps4, Xbox One, Wii U-ja,jóPC-je, és még ki tudja még mik egy összegből fizetve...
12.
12.
ADMlN
#10: Nekem a cégnél volt szerencsém 10 bites monitorokat használni (közös beszerzés volt, elsősorban a grafikusoknak). Mindig is szerettem volna őket otthonra, de azok darabja 500 ropi volt. Én meg 3 monitort használok, és nincs az az isten, hogy másfél misit költsek csak monitorra.
Persze tényleg sok hülyeséget is nyomatnak a marketingesek, és igen a konzumer-idiotizmus valós jelenség, de szerintem ez meg már a ló másik oldala, ha úgy tetszik anti-konzumer-idiotizmus. Csak azért elítélni egy technológiát mert végre elérhető közelségbe került és ezt még marketingelni is merik pont akkora hülyeség mint mindent kanyar nélkül benyelni. A 10 bitnek meg a HDR kivetelesen végre van értelme, nem úgy mint a 3D-nek vagy 42"-os 4K tvknek.
10.
10.
Stranger
Azért vicces ahogy a marketing irányítja az embereket. Gondolom eddig is mindenki 12bites csúcs monitort vett 400k-ért, mert megvoltak az igényei..... vagy mégsem?
9.
9.
ADMlN
#7: Samsung KS7000
10 bites Quantum dot kijelző, 1500nit fényerővel, 300k környékén.
Egy ilyet vettem karácsony előtt akciósan 400k-ért 60"-os méretben, szóval hidd el, elég jól utána olvastam.
8.
8.
delphijos
#7: Hát nagyon nem. 400-ért simán kapsz rendes HDR-t tudó 4K tv-t, ahogy Admin írta. A HD Ready-t meg nem is értem minek keverted ide..... Meg egyáltalán mi az hogy "mostani tv"??? Nagyon oda akartál mondani, csak nem jött be.
7.
7.
Sun9us
#5: Olvass egy kicsit utána. Meg fogsz lepődni. Az IGAZI HDR hez ultra magas fényerő kell, amit csak OLED vagy quantum dot technológiával lehet elérni. Amik a mostani tv-k ben van, az szimpla parasztvakítás. Mint ami jó pár éve volt a HD tvk-nél. Mindenkinek HD-tv je volt, de 99% csak HD-ready volt.
6.
6.
HOONIGAN
#3: Az a gameplay jelenet amit te láttál, a játék egy nagyon korai verziójából lett készítve. A kész játékban nem így fognak beszélni a karakterek, ezt mondták is, biztosan lemaradtál róla
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...