HDR-támogatással jön a Mass Effect: Andromeda

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 9.
  • Hír
Ez persze önmagában nem új hír, hiszen egy ideje már tudni lehet, hogy a PlayStation 4 Pro képességeire erősen rágyúr majd a játék, de most más platformokra is meg lett erősítve a játékipar új hárombetűs őrülete.

Aaryn Flynn, a BioWare vezetője bőkezűen szórja a Twitteren a különböző információkat, és szerencsére csak nem akar leállni.

Azután, hogy megerősítette, nem kap szezonbérletet a márciusban boltokba kerülő játék, ma egy rajongói kérdésre válaszolva azt is elárulta, hogy a játékipar legújabb hárombetűs őrülete, a HDR is fontos szerepet játszik majd a Mass Effect: Andromeda megjelenésekor, így nem csak a PlayStation 4 Prón élvezhetjük az élethűbb színeket, de Xbox One S-en és egy megfelelően felszerelt PC-n is.

A hardver persze önmagában nem elég a tökéletes látványhoz, egy 4K-s kijelző sem árt majd mellé.

A március 23-ra datált új epizód eddig ismert részleteit egy tartalmas előzetesben beszéltük ki.

42.
GAMEROD
HDR inkább élénkké teszi a színeket, de közel sem élethűvé. Ha az ember élethű színeket lát a képernyőn, akkor kapásból a távirányító color gombjához nyúl mert fakónak tűnik. Erről a játékról sem mondható el hogy annyira élethű színvilágban játszódna, a túlzásba vitt sötétkék szín szerintem minden csak nem élethű.
41.
KopyAti
#9: Igen én is azt vettem, pontosabban a KS7500-t. Ezekben már a 10 bites panel van, nem vmi kamu f@szság!
40.
Freed
#39: De valahogy mindig van egy gyökér aki beokádja mindenhova ezt a "PC jobb mint a Konzol" lerágott szar dumát.
Eskü cserélnék veled egy napra hogy milyen lehet agy nélkül élni XD
39.
Freed
#38: Az egyedüli röhejes izé dolog az te vagy meg az ilyen és ehhez hasonló benyögések...De Te okos gyerek lehetsz biztos,mert kicsit sem utalsz arra hogy te pedig a PC-dre vered a nyálad ha már így fogalmaztál.
SZÁNALMAS!
38.
user101
Azért röhejes az egész, mert az olcsójános konzolhuszárok, akik szerint nem fontos a grafika és nem baj az alacsony framerate és felbontás, most jönnek és verik a nyálukat a 4k hdr fél millás tévére, de közben meg veszik kompromisszumból az olcsókonzolt. Ugyan már, szánalmas, mint az is, ahogy egyik konzol sem képes és nem is lesz képes ( sőt egyre kevéssé :) valós 4k kép előállítására ! Röhej ! Arról nem is beszélve, hogy 4-500 ezer forint egy megjelenítőért nagyon nem elérhető kategória! :DDD MAJMOK !
37.
Freed
#35: Figyi!Most a Wolfensteinnel pedálozok mert annál volt a legszembetűnőbb.Pl egy szinte hófehér szobaban voltam ami normal estben szép vakító fehér.Aztán az említett 4K kepmódot használva a szoba inkább ilyen jég kék színű tele effektelt cucc lett...én erre értettem a szaturációt.
36.
delphijos
Nem is nagyon értem hogy egy JÁTÉKNÁL hogy beszélhetünk egyáltalán "valódi" szinekről. Egy valós felvételnél lehet nézni hogy az emberi bőr , vagy növényzet mondjuk mennyi "valósághű" de egy rendernél? Az olyan amilyennek kitalálták.
35.
Azur
#34: Elnézést,de szerintem itt szó nincs kifacsarásról,legfeljebb kommunikációs problémák,hiszen amit írt bohócság a javából.Eleve hogy lehetne kifacsarni a mondandóját,ha az egyébként is kesze-kuszaság.

Amiről te beszélsz,szaturációról,meg köze nincs a magasabb színbit tartományhoz.Ez nem szaturáció,hanem több színt jelenít meg a képernyő és bizony valós színeket.
34.
Freed
#33: Ja.Többek közt azt hogy hogyan lehet valaki hozzádzólását totál kifacsarni és újra átértelmezni XD...
Szerintem arra gondolt hogy ezek "nem valós színek" mert ilyen agyon szaturált színvilággal csak egy erre alkalmas megjelenítőn találkozol.
Amúgy nem felvágásból,de tegnap vettem át az új HDR 4K tv-met és azta kurva!Kipróbáltam rajta szinte minden játékot amim csak volt és hát a latvány megérte az árát.Meg mielőtt jönne egy két agysebész és kioktatna meg fujjolna és erre egy évig raktam félre a pénz hogy legyen egy ilyenem és a mai napig egy 8 éves HD readis plazmán toltam.Szóval nekem ez nagy mérföldkő.
Viszont van a tvn egy mód hogy tényleges 4K kepminőséget kapjak,viszont sokkal sötétebb a kép es nem enged mahinálni a színekkel.Valasztható a "sima UHD" és azzal már ok.Megjegyezném hogy gyönyörű rajta a kép viszont a Wolfenstein new ordernél fedeztem fel pár furcsaságot ami zavaró volt.Na nem volt annyira eszméletlenül zavaró,csak megkapja az ember szemét.Pl egy két textúra villodzott de ennyi és ez is az említett full képbeállításnál.
33.
Azur
#32: Most így reggel kicsit meredek volt ez.Tehát a színeket külön kategorizálod,valós vagy nem valós helyzetekhez,valamint szerinted a mass effekt világa létezik és ott a színek más értelmet nyernek,ha onnan jönne egy robot ide,rögtön elvesztené a színét a mi világunkba?Azt hiszem ezen az oldalon mindig tanul az ember valamit.
32.
latis666
Élethű színekről beszélünk miközben a képen egy teljesen életszerű helyzetben az oriásrobot épp támad a 45. évezred kommandósára. Ezen a képen semmi nincs aminek a mi világunkban lenne színe. Egyébként is megnéz az ember egy uhd bemutató videót egy milliós tévén. Na az minden csak nem élethű. Na mindegy. Szerintem marketing etetés de nyilván ez csak az én véleményem.
31.
delphijos
#26: Ha lentebb olvasol, Admin már említett pár dolgot ( konkrét tipust is linkelt ), Nem mondom persze hogy feltétlen 60-as kell venni, de 50 alá semmiképp se menj. És ha "rendes" HDR-t szeretnél, akkor legyen Quantum dot-os.
30.
Norbiii
#23: 23 és 27es komment teljesen KORREKT, köszönöm! :)
29.
Azur
#28: Elnézést,már kaptál választ erre,hirtelen megint lett egy pár komment,az utolsó oldal frissítésem óta.:)
28.
Azur
#26: Arra,hogy ekkora képátlóval natúr komédia a 4k,elég a full hd is bőven.
27.
Azur
#25: Norbi,az ilyen termékek nem is azokat célozzák,akik egyik napról a másikra élnek,nem is várja el senki,hogy ezekből az emberekből profitáljanak az ilyen cégek.Tudjuk,hogy vannak sanyarúbb sorsúak is,azt is tudjuk,hogy ők nem tudják ezt megfizetni,kár emlegetni őket.Ezer meg egy dolog van még,ami nekik megfizethetetlen,de most miért hozzuk fel őket,semmi értelme.
26.
Darksiders84
#24: Részleteznéd kiváncsi lennék rá így most tv vásárlás előtt mire érdemes figyelni?
25.
Norbiii
#20: HD tv Ps4, nem hinném, hogy századforduló technikája lenne!

Persze, akinek van PS4, Xbox One, PC, 4K tv, és azonnal fut még Ps4 Pro-t is venni, annak felesleges erről és a kis és átlagember életszínvonaláról beszélni! (azonnal hozzáteszem nem sajnálom!)
24.
delphijos
#22: Én 42-es 4K tv-t nem vennék. És ez az árszint tényleg nem HDR. De ez magánvélemény.
23.
delphijos
#13: Ne is haragudj de ez butaság amit írsz. Akkor azon is fel kéne háborodni hogy minek árulnak 200-300 ezres VGA-kat, mert azokat is biztos csak 10 ember veszi a világon? Senki se azt mondja hogy minden lakásban 4K tv-k vannak, de a másik véglet felé elmenni is butaság. A játék amúgy is költséges hobbi. Lehet hogy amit meg Te költöttél eddig erre a hobbira, annyi pénze sok embernek az életben összesen nem volt. Lehet végletekben beszélni, csak mi értelme van?
22.
Darksiders84
Azoktól kérdezem akik tényleg jártasak tv ügyben mert jóbban értenek hozzá hogy pl Samsung 109 cm-es 4K tv 160 ezerért megéri Ps4 Pro mellé vagy nem érdemes a legolcsóbbakat nézegetni hiába felbontás 4K HDR?
21.
delphijos
#12: Pont erről beszéltünk egy másik topikban, hogy még ha a felbontás nem is veri ki az ember szemét az FHD-hez képest, ezt még a "vak" is látja. Én nem bántam meg hogy tv cserekor 4K-t vettem. A 3D nem érdekelt, arra amúgy sem költöttem volna. És nekem sem került milliókba.

Nálunk is olyan monitorokat vettünk a grafikusoknak hogy könny szökött a szemembe, de én se adnék érte itthonra ennyi pénzt.
20.
ADMlN
#14: Most komolyan, te minek vagy már itt megint? Ha lenne egy színes CRT TV-d meg egy SNES-ed, te attól is magadhoz nyúlnál. Ne érts félre szíved joga, csak akkor miért nem hagyod az ilyen cikkeket az olyanokra akiket érdekelnek is ezek? Ne haragudj, csak hatszázadjrára olvasni, hogy neked mennyire elég a századfurduló technikája már kicsit unalmas. :(
19.
Azur
#16: Amúgy hozzátéve,szerintem rengeteg olyan dolog van a világon,ami "nem normális",de az,hogy(most mondok egy számot) az egész világon,az emberek 90 százaléka nem tud ilyen tv-t venni 10 százaléka csak,akik tudnak,mondjuk ezt nem hiszem el.Szóval szerintem nem csak "pár embernek" "normális"

Még Magyarországon sem csak pár ember lehet,hiszen a cégnél ahol dolgozom,szinte már "mindenkinek" van 4k tv-je,függetlenül attól,hogy van-e szüksége rá,mondjuk ez már az ő dolga.Én sem keresem mondjuk halálra magam,de élelmes vagyok és jó spórolok,akár vehetnék holnap egy olyan tv-t amit admin belinkelt,de nem érzem szükségét egyelőre.
18.
Azur
#17: Rendben,csak eléggé általánosítottál,bohócok mindig is voltak,de admin leírt már mindent.

16

Ne vedd magadra,nem neked írtam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...