Megvan, mikor jön a Star Wars IX és az új Indy-film

  • Írta: Shifty
  • 2017. április 25.
  • Cooltúra
Link másolása
A Walt Disney Company és a Lucasfilm hivatalosan is megerősítette, hogy mikor mutatkozik be a következő Indiana Jones-film, és mikor zárják le a két éve újonnan indított új Star Wars-trilógiát.

A Fox hétvégén tett bejelentései után a Walt Disney és a LucasArts is úgy döntött, ideje tisztázni, hogy tervezett filmjeik mikor is kerülnek majd mozikba.

Ennek megfelelően hivatalosan is megerősítést nyert, hogy az új Star Wars-trilógiát lezáró, Colin Trevorrow rendezte Star Wars: Episode IX 2019. május 24-én kerül mozikba, míg az ötödik Indiana Jones-film 2020. július 10-én debütál. A Disney ismételten világossá tette azt is, hogy utóbbiban Steven Spielberg és Harrison Ford is visszatér, ami elég jó előjel.

Ami a stúdió további filmjeit illeti, ott is történt némi változás a naptárban, hiszen a Rontó Ralph második része a tervezettnél hét hónappal később, 2018 márciusa helyett csak 2018. november 21-én jelenik meg, többek között 3D-ben is. Az A Wrinkle in Time, amit egyébként Ava DuVernay rendez, viszont előbb kerül mozikba, így 2018 áprilisa helyett már 2018. március 9-én megnézhetjük.

A Jon Favreau rendezte élőszereplős Oroszlánkirályra még kicsit várnunk kell, az ütemterv szerint ugyanis a 2D-ben és 3D-ben is készülő film csak 2019. július 19-én jelenik meg. A Gigantic animációs film lett a kisebb átrendeződések legnagyobb vesztese, az eredetileg 2018. november 21-re datált premier helyett csak 2020. november 25-én jön a film. Az eddig dátum nélküli Jégvarázs 2 pedig 2019. november 27-én mutatkozik be. A Magic Camp pedig 2018. augusztus 3. helyett csak 2019. április 6-én lesz megleshető.

Emellett a Disney egy rakás olyan film dátumát is megerősítette, amelyek egyébként cím nélküliek. 2019. augusztus 9-én, 2020. április 3-án és 2021. március 12-én is kapunk valamit, míg 2021. november 24-én a Disney Animationtől érkezik majd egy új mozi. A Pixar egyik új alkotása 2021. június 18-át kapta meg a naptárban, míg a Marvel 2020. augusztus 7-én jelentkezik majd valamivel.

Nem kapjuk meg az eredeti mozis Star Wars-trilógiát

George Lucas számos változatban kiadta már az eredeti, klasszikus Star Wars-trilógiát, viszont a moziváltozat eredeti, hamisítatlan változatát biztosan nem élvezhetjük majd otthon, a tévé előtt ülve. Ezt maga Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke erősítette meg egy, a Star Wars Celebrationön készített podcastban. Amikor megkérdezték tőle, hogy van-e esély arra, hogy az eredeti változatokat is kiadják valamilyen formában, nevetve csak annyit mondott, hogy hozzájuk nem nyúlna, hiszen azok örökre Lucas filmjei maradnak.

11.
11.
Naridar
"Élőszereplős Oroszlánkirály". Én azt nem akarom megérni, dobja le Trump az atomot vagy bármi, a gyerekkoromat ne tegyék tönkre :(
10.
10.
markoci555
Indiana teljesen hidegen hagy. Nem azért mert hú de rossz lett volna a 4, de már teljesen kiöregedett a szerepből, mással meg nem ugyan az.
9.
9.
delphijos
#5: Az hogy hogy Anakin "visszatért" ( én továbbra is így gondolom ) az nem felmentés a bűnök alól, de attól még az.

A címadásban egyetértek, most kivételesen nem mi vagyunk a hunyók, mindenki többes számba fordította, mi NEM, de aztán beálltunk a sorba. Előtte meg az egyes számért kapták az ívet , hogy "mindenki tudja hogy többes, csak mi basszuk el".
7.
7.
ollie92
#5: "attól még hogy ledobsz egy öregembert egy likba, még nem leszel a nagy visszatérő jedi. "

Végem :D
6.
6.
Hab
#5: "It's time for the Jedi to end." Vagyis itt az ideje, hogy vége legyen a jedi rendnek.
Nekem ez a mondat keltette fel az érdeklődésemet. Jedik, Sithek két szélsőség.
5.
5.
B-Shaggy
#4: Általában az egyik leghangosabb résztvevője vagyok az olyan beszélgetéseknek, ahol a minőségtelen magyar fordításokat kell osztani, itt viszont most tényleg szarban voltak.
Először jött az Utolsó Jedi, akkor ugye mindenki felszólalt, ment a nemzetközi teorizálás, hogy jedinek angolul ugyanaz a többesszáma, mi van, ha több jedire utal. Jött a spanyol verzió, abból kiderült, hogy Jedik, és kb magyarokon kívül mindenki akkor többesszámba fordította. Amikor végre átnevezték, mindenki boldog, talán van remény. Csak pár napos - hetes hír, hogy a cím Luke-ra utal.
Ettől függetlenül még a trailer előtt én is átneveztem volna Jedi-re, egyrészt mert ez most a hivatalos magyarázat, másrészt többesszámban hülyén hangzik. A 6. részt is inkább "metaforikusan" értelmeztem mindig is, mint hogy a jedi rend visszatér a galaxysba, nem pedig A jedi, mint Luke tér vissza... mármint, hová? :D Nem is volt előtte jedi. Jöhetne a magyarázat, hogy Anakinra utal, de szerintem többszáz jedi, ártatlan, és gyerek tanítvány leölése után attól még hogy ledobsz egy öregembert egy likba, még nem leszel a nagy visszatérő jedi.
Szóval szerintem ha csak a nyelvet nézzük, nem jó fordítás, de az, hogy a Jedik Visszatérnek, borzasztóan hangzik, és mára már mindd megszoktuk, hogy ez a cím, és senki sem kérdőjelezi meg, hogy mire utal, szóval szerintem már csak ezért is vállt volna be jobban ugyanez a megoldás itt is... bár a hivatalos trailer után nem hiszem, hogy átnevezik.

Nekem a "problémám" az utolsó mondat. Nekem, és elég sokaknak még, ahogy olvasom, van egy olyan sejtésem, hogy "It's time for the jedi, to end..... this conflict" , vagy valami hasonló. Nem hiszem, hogy Luke olyan depis lenne, főleg most, hogy van egy tanítványa, hogy megszüntesse a hagyományt (főleg, hogy elvileg akkor most ő az utolsó, aki továbbviheti ezt a hagyományt ) plusz pont ez a sor előtt volt szó a fényről és a sötétségről, mindkettő közös létezéséről. Talán itt az ideje, hogy a jedik végetvessenek neki. Ha tényleg ez a helyzet, akkor az utolsó mondat nem tűnik túl szerencsésnek.
4.
4.
brummi
Címfordítóék szokásos módon megint mellényúltak. Csak egy jedi, nem jedikok...
3.
3.
delphijos
Miért kellett megint májusra kiírni az SW-t? Hogy megint átrakhassák decemberre?
2.
2.
Firsttime
#1: Új karakter, új sztori. Lehet jó lesz. Én kíváncsian várom.
1.
1.
hoaw
Tényleg kell nekünk Indy 5? Már a 4 is szar volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...