HWSW: Látványosan megrántotta az AMD-t a Ryzen

  • Írta: Shifty
  • 2017. július 28.
  • Biznisz
Link másolása
Erőteljes növekedést és jelképes veszteséget hozott az AMD frissen bejelentett második negyedéves pénzügyi kimutatása. A cég 1,22 milliárd dolláros bevétel mellett apró, 16 millió dolláros veszteségről adott hírt

A jó híreket ebben a negyedévben a Computing and Graphics szegmens hozta, ebbe sorolja be az AMD a PC-s processzorokat és a grafikus egységeket is. A szegmens bevétele látványosan, 51 százalékkal ugrott meg, köszönhetően annak, hogy az új generációs Ryzen chipek már az egész negyedév során elérhetőek voltak. Ez rögtön üzemi szinten nyereségessé is tette a szegmenst - ilyen eredményt az elmúlt három évben nem tudott produkálni. A bevétel tehát 435 millióról 659 millió dollárra emelkedett, az üzemi eredmény pedig a 81 milliós mínuszból szerény, 7 milliós pluszba fordult.

A Ryzen hatását jól illusztrálja, hogy a kliens processzorok átlagos eladási ára jelentősen megugrott az egy évvel ezelőttihez képest - az AMD "kétszámjegyű" (tehát 10 fölötti) százalékpontos emelkedésről beszél. Az egész pályás letámadás pedig még csak most jön, a már piacon lévő Ryzen chipeket a csúcson a Threadripper kiadások, alulról pedig a Ryzen 3 sorozat egészíti ki, tehát az Intel-lapkáknak sokkal szélesebb spektrumon állít versenytársat az AMD. Sajnos a PC-piac legnagyobb részét kitevő notebookokat a Zen-alapú lapkák még nem érték el, de év végére ez a piac is sorra kerül majd.

Lisa Su, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta az elemzői konferenciahíváson, hogy a gyors növekedésért azért nem kizárólag a Ryzen felelt, a játékos PC-k piacának hosszabb ideje tartó erősödése a grafikus biznisznek is jót tett, a GPU-s bevétel immár hatodik egymást követő negyedévben tud két számjegyű növekedést felmutatni.

Ha kíváncsi vagy a többi eredményre is, irány a HWSW!

7.
7.
user101
Ne már! Nem szarozzuk az amd-t csak reménykedünk benne, hogy valamiféle innovativitást és fejlesztési hajlamot esetleg piaci ár / érték versenyt sikerül rákényszerítenie az INTEL / NVIDIA párosra... mert az nekünk jó!

( Visszaolvasva ez nem hangzik olyan jól, mint elsőre a fejemben... na jó, inkább földön fetrengős röhögősen... :)
6.
6.
princeps27
És a bányászásra vett végtelen mennyiségű vga? Vagy az nem eza félév?
5.
5.
Prax
Nem preferalom az amd-t, de ennek orulok, remelem a jovoben is hasonlo sikereket fognak elerni.
4.
4.
crytek
Prociba feljöttek.... Bárcsak a VGA fronton is villantanának ,de ez a Vega-val még nem lesz meg :(
3.
3.
Torque
#2: A frontier edition alapján maximum ár-értékben lehet kihívó a VEGA, teljesítményben marad a 1080ti a csúcson. Az igazán érdekes majd a NAVI megjelenése lesz.
2.
2.
logic5
#1: Mellékesen az Intel meg lett szorongatva nem kicsit.. Jön a VEGA, reméljük az nVidia is meg lesz!
1.
1.
logic5
AZ AMD SZ@R KOMMENTEK ON! 3..2..1..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...