Nyugdíjba vonult az Xbox One Kinect-adaptere

  • Írta: fojesz
  • 2018. január 3.
  • Gyászhír
Link másolása
Miután a Kinectet októberben eltemette, a minap az Xbox One Kinect-adapterét is nyugdíjazta a Microsoft. Vagyis hiába szerzel egy példányt a mozgásérzékelős kamerából, enélkül nem tudod csatlakoztatni az új Xbox One-modellekhez.

Miután a Kinect-korszak októberben hivatalosan is véget ért, annyira nem meglepő, de a minap a Microsoft megerősítette, hogy az Xbox One Kinect-adapterét sem gyártja többé. Az USB-s kiegészítő lehetővé tette, hogy a mozgásérzékelős kamerát az Xbox One S-hez és az Xbox One X-hez csatlakoztassuk, azokról ugyanis már lemaradt az ehhez szükséges spéci port.

"Alapos megfontolás után úgy döntöttünk, hogy leállítjuk az Xbox Kinect Adapter gyártását, hogy olyan Xbox One-os és Windows 10-es kiegészítőkre fókuszálhassunk, amelyekre nagyobb az igény" - szól a cég közleménye. Ezzel azok a játékosok járnak pórul, akik az újabb Xbox One-modelleket használják, és utólag ültek volna fel a Kinect-vonatra, de úgy tűnik, ők a Microsoft szerint sincsenek sokan. Nekik marad az eBay.

17.
17.
ARTURUS22
Sajnálom x360 on jo moka volt pedig nem vagyok boxos.
De aszem a 1 esetében egy cim volt rá kis tulzással, még mindig jo lett volna ha 360 kinect cimek bacwardek lettek volna de semmilyen kinect cimet nem tettek visszafele kompatibilisé sajnálom voltak jók és a 1 tejesitményvel meg az új kinect szenzorral nagy dolgokat lehetett volna tenni vele, megy a vita meg a wiiu mellé sajnos mind 2 többre volt hivatott.
13.
13.
codehook
Eredetileg nem egy psr ezres cucc volt csak igy felment az ara? Hat basszak meg... baratnom csak a zumbaval jatszik. Most tartsam meg a simat egy jatek miatt...
12.
12.
TDavid22
#11: miért? anyagilag ugyanott van.... :)
11.
11.
delphijos
#8: Ez most valami jópofáskodás akart lenni?
10.
10.
Gaboo77
#8: A mondandóm lényege az volt, hogy inkább az az érzésem, hogy az egész konzol témába kezdenek beletojni. Ez nem felháborodás, kiábrándulok már lassan a platformból. Lassan mindent leépítenek. Az átalakítót meg már fél éve is alig lehetett beszerezni. Szokás szerint cserben hagynak egy réteget, akit anno belevittek a Kinect vásárlásba. Ezért mondtam a WindowsPhone hasonlatot is.
8.
8.
TDavid22
#7: Mennyibe kerül egy átalakító (amazonon 130 font ebayen 140 font... ez reális?)
és mennyiért adnak el mostanában egy használt xbox-ot (első generációsat)? 50-60 ezer vaterán

Nem érdemesebb inkább megtartani a régit? :D
7.
7.
delphijos
#6: Elárulom hogy egy kollégám pont ebben a cipőben van. Vettek X-et, és már most nem kap átalakítót. Eleve nem értem mi szükség volt az egyedi csatlakozóra annak idején. Meg kiváncsii vagyok a szuper kiegészítőkre, amikről nem akarják hogy egy vacak kábel miatt ne jusson “fókusz”. Vagy engedjék hogy bárki gyártson ilyet. Biztos lenne valami nem kínai (mert azok így is csináljak ) kiegészítő gyártó aki csinálna.
6.
6.
TDavid22
#5: Akkor sorry.
De akkor sem értem a felháborodást... nem ugyanaz a célközönség (szerintem)
meg ez nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra elfogy az átalakító a boltok polcairól. meg minek gyártsanak egy olyan terméket amit nem visznek...
5.
5.
Gaboo77
Akkor mégegyszer: Már van Kinectje valakinek és váltana régi (első genrációs) Xbox One-ról, Xbox one X-re. Akkor az dobja ki a Kinectet, mert saját magával nem kompatibilis az Xbox One?
4.
4.
zimonyini
#3: Olvasd el újra mit írt.
3.
3.
TDavid22
#1: Miért akarsz kinectet venni és ha akarsz miért nem tetted meg eddig? szerintem lassan 2 éve nem jön semmilyen cím erre a kiegészítőre...
2.
2.
PaprikaJancsi
#1: Nem gyártják a Kinectet, és az adaptert se hozzá. Ez azért annyira csak nem lepet meg réged.
1.
1.
Gaboo77
Aki meg mondjuk a régi Xbox One-ról váltana mondjuk Xbox One X-re és van Kinect-je amivel a gyerekei játszanak még. Az kapja be! Gratulálok! Az MS a jelen konzolgenerációban a sorozatos öngólokat rúgja! Kicsit olyan érzésem van most már mint mikor anno kiadtál a Lumia 950XL mobiljukat, hogy mekkora bivaly telefon és utána lehúzták a rolót.... Most kiadtak egy brutál vasat... ebbe is beletojnak? Xbox-om van, de kezd az egész cégből nagyon elegem lenni!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...