Brit toplista: Lara csak a második helyen nyitott

  • Írta: zoenn
  • 2018. szeptember 17.
  • Toplista
Link másolása
A PS4-exkluzív Spider-Man már második hete van a csúcson, míg a Shadow of the Tomb Raidernek csak az ezüstérem jutott a múlt héten. A játék nem kezdett jól, a dobozos eladások 70 százalékkal estek vissza a 2013-as reboot óta.

Az Egyesült Királyságban a szeptember 16-án véget ért héten újfent a Spider-Man győzedelmeskedett, noha lendülete kicsit visszaesett, 42 százalékkal kevesebb fogyott belőle, mint a nyitóhéten. Pókember jó úton halad, hogy az összeladásokat tekintve átvegye az uralmat a God of Wartól.

A Shadow of the Tomb Raider friss cím volt, ám Lara kalandja csak a második helyre volt elég. Az első heti eladások ugyan 25 százalékkal magasabbak a Rise of the Tomb Raiderénél, de az egy Microsoft-exkluzív rész volt, ráadásul a dobozos számokat sem teheti ki a vitrinbe a Square Enix. Összesen 70 százalékkal kevesebb lemezes példány fogyott a trilógia záródarabjából, mint a 2013-as rebootból, bár nyilván az utóbbi években egyre több játékos inkább a digitális kiadásokat választja.

A másik új megjelenés az NBA 2K19 volt, amely a harmadik helyen nyitott, egy hellyel lentebb, mint tavaly az NBA 2K19.

  1. Spider-Man
  2. Shadow of the Tomb Raider
  3. NBA 2K19
  4. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Grand Theft Auto V
  7. F1 2019
  8. The Elder Scrolls Online
  9. LEGO The Incredibles
  10. Super Mario Odyssey
  11. PlayerUnknown’s Battlegrounds
  12. Sonic Mania Plus
  13. LEGO Marvel Super Heroes 2
  14. Minecraft
  15. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  16. Dishonored: Death of the Outsider
  17. Rainbow Six: Siege
  18. Call of Duty: WWII
  19. Pro Evolution Soccer 2019
  20. Minecraft: Xbox Edition
16.
16.
Yanez
#15: Én is úgy voltam vele, és én is rávettem magam. 3 óra szüntelen gameplay után már vittem is vissza a lemezt az üzletbe (PS3). GTAV nekem ezerszer jobban adja. Mint látod, nem ez vagy az a játék a menőbb. Ízlés kérdése, ergo embere válogatja.
15.
15.
ollie92
#5: Így voltam az első résszel is...aztán rávettem magam, hogy kipróbáljam, még is csak egy R* játék. Hangulat, sztori, gunplay mind jobb, mint a GTA 5. Az RDR 2 pedig már majd 8 éve hegesztik, szóval über tartalom és részletesség várható...
14.
14.
Egison
#13: Ha tetszettek az előző részek akkor mindenképp érdemes. A hangulata szerintem nagyon el lett találva, a környezet gyönyörű, nekem hozza a Tomb Raider feelinget, és nekem bejön hogy ebbe a fél open-world irányba ment el az új trilógia.
A sztori lehetne acélosabb - kb egy kötelező szintet hoz. Nekem a jatekmenettel nincs bajom (persze vicces a törzsi árustol a faluban gép fegyvert venni, de 1-2 kisebb dolgon kívül szerintem nincs komolyabb problémája).
A megjelenés óta szerintem valamivel több mint 20 órám van benne, és eddig nagyon élveztem.
13.
13.
Ganzer
#6: Na most a leírásodból kedvet kaptam hozzá, nézek róla néhány gameplayt, valszeg behúzom.
12.
12.
Batman
F1 2019 van emlitve veletlen :)
11.
11.
user101
Nem véletlen virágzik az indie scene, ha ez számít ma jó játéknak...
10.
10.
Norbiii
9.
9.
kopic
8.
8.
KRAT0S
#5: Erre mondják hogy ízlések és........
Én pl ha megölnének se játszanék semmilyen sport vagy autós játékkal,ingyen se,főleg nem focival!
Western?? JÖHET!!
7.
7.
Zoli0507
#6: Ami lemaradt!! A puzzel!! Vègre van benne kihìvàs nem csak rànèz az ember ès meg van oldva.
6.
6.
Zoli0507
Nem meglepő a Rise utàn. Èn csak muszàjbòl vittem vègig (ha màr megvettem csak vègig kinlòdom).

Viszont, felületesen a Shadow of the...blabla.. ròl a vèlemènyem idàig;
A Spider-Man helyett vàlasztottam. Màrmint a Spider nem az èn vilàgom (utòlag pàr videòt nèzegetve viszont.... abban a pillanatban debrői, szòval megveszem).
A lènyeg hogy ez a rèsz nem kicsit üt!! Kezdèsnèl semmi extra, Lara szempontjàbòl is nagyon klisès de vàllalhatò. A story sem egy "megvàltja a vilàgot" viszont kellőkèppen èrdekes ès motivàlja az embert. Èrdekel a story!! Ès egy rohadt nagy plusz pont azèrt amièrt elèrtèk azt a hatàst mint amit az "első" rèsz vàltott ki. Azaz hogy azonosulni tudok Laràval, sőt mi több a jàtèk egy rèszèn mèg dühös is rà az ember hogy hogy lehet ennyire idiòta, "mindenlèbenkanàl", szerencsètlen.......khm...
Elkèpesztő tartalom van benne az előző rèszekhez kèpest,...mellèk küldetèsek, challenge-ek, gyűjtögetni valòk..stbstb.

Amièrt viszont hiszitzni fognak a fan-ok. Sok aspektusàban ordìt ròla hogy az Uncharted-bòl merìtettek, "copy"-tak. VISZONT!!! Ez nem ùgy èrtendő mint pèldàul egy AC Origins copy Witcher3. Nem egy silàny màsa, vagy mert ez abban működött akkor rakjuk àt ebbe. Ùgy emeltèk àt hogy az olyan szinten illik a jàtèkmenetbe mitha ahoz terveztèk volna. Annyira termèszetesek a jàtèkban hogy el se tudnàd kèpzelni nèlküle.
Grafikailag ùj nincs. Nem forradalmi, sőt az UC-al nem veszi fel a versenyt. Viszont annyira gyönyörű maga a vilàga, annyira làtni rajta hogy ez nem "ipari munka" volt hogy àll le lejtős, persze a Rise is az volt deeeee mindegy ezt làtni kell. Főleg azoknak akiknek hiànyzik az UC legutòbbi vilàga azoknak most ez karpòtlàst jelenthet. Az UC Legacy-ba vàrtuk hogy mikor szòlal meg David Attenborough. Nos.... itt meglesz ugyanez az èrzès.
Az audio ès èlővilàg valami fenomenàlisan zseniàlis ès eletszagù.

Termèszetesen vannak kisebb negatìvumok amit nem igazàn tudok hova tenni; egy ősi törzsi asszonytòl a vilàg hàta mögött lehet vàsàrolni ; lèzert a pisztolyra!!!! What a fuck??? Vagy ilyen olyan fegyvert!! Ezen hùztam a szemöldököm mert hàt... na elèggè fura. Màrmint mièrt nem lehetne a törzsben egy olyan tag aki a "külvilàggal" üzletel? Vagy akàrmi.
Tovàbbà az arc animàciòk nem vàltoztak, előrelèpès nincs. A fight system maradt a règi csak bővìtettek. Az AI elèg buta, javaslom Hard alatt ne kezdjetek bele. Igazàbòl màs negatìvum nem jut eszembe ìgy hirtelen.
Ja mèg annyi hogy Lara egy vadàllat lett. Brutàlisan gyilkol amit nem szeretnèk el spoilerezni mièrt.
4.
4.
PrimYaz00
#2: Ez nyilvánvaló, de hát amikor kinyit az állatkert...
2.
2.
Gykrizsi
#1: Szerintem nincs és nem is lesz soha olyan játék, ami lenyomná a Fifa-t.
1.
1.
Yanez
Nem meglepő, bár Lara kalandja nekem így is musthave lesz majd. Az egyetlen multiplatform ami lenyomja nemsokára Spideyt, az a Fifa 19 lesz. Meglepődnék, ha nem így lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...