Brit toplista: az év rajtját produkálta a Borderlands 3

 • Írta: fojesz
 • 2019. szeptember 16.
 • Toplista
Kapásból a brit toplista élén nyitott a Borderlands 3, ráadásul az év eddigi legjobb rajtját hozta össze a Gearbox játéka. Az már más kérdés, hogy a Borderlands 2 lényegesen több eladott példánnyal büszkélkedhetett anno.

A múlt heti lista aranyérme mellett az év legjobb rajtjáért járó címet is behúzta a Borderlands 3 - az eddigi csúcstartó a Days Gone volt. Érdekes, hogy a Borderlands 2-ből annak idején több mint kétszer annyi példány fogyott az első héten, mint most a harmadik részből, de ennek jó oka van, a Borderlands 2 hét éve jelent meg, azóta pedig a digitális eladások piaci részesedése jelentősen megugrott, amivel a brit toplista nem számol.

A digitális eladásokról még nem sokat tudunk, a Gearbox fejese, Randy Pitchford mindenesetre ujjongott egy sort a számítógépes rajt kapcsán. Habár a PC-s játékosok nem igazán örültek neki, hogy a Borderlands 3 Epic Store-exkluzív lett, Pitchford a Twitteren csak jó hírrel tudott szolgálni: mint írta, az egy időben játszó játékosok száma már a premier napján rekordot döntött, csúcsidőben kétszer annyian tolták a PC-s változatot, mint a Borderlands 2-t bármikor. PItchford szeptember 15-én újabb csúcsról számolt be.

Akárhogy is, a Borderlands 3 rajtja jól sikerült, a Gears 5 így csak a második helyet csípte meg, míg az eFootball: PES 2020 a harmadik lett. Az NBA 2K20 lecsúszott a negyedik helyre, míg az ötödik helyen egy újabb újoncot köszönthetünk a GreedFall személyében. Új megjelenés volt a Daemon X Machina is, de a Switch-exkluzív csak a tizenkilencedik lett, míg az NHL 20 a harminchatodik helyen landolt.

Lássuk a legjobb tíz listáját!

 1. Borderlands 3
 2. Gears 5
 3. eFootball: PES 2020
 4. NBA 2K20
 5. GreedFall
 6. Mario Kart 8 Deluxe
 7. Spyro Reignited Trilogy
 8. Grand Theft Auto V
 9. Crash Team Racing: Nitro-Fueled
 10. Super Mario Maker 2

Borderlands 3 - a rajt sötétebbik oldala

Szép számok ide vagy oda, sajnos nem sikerült zökkenőmentesen a Borderlands 3 rajtja. Különösen a PC-s verzió kapcsán lehet rossz híreket hallani, sokan random szaggatásokról számolnak be, aminek az elhárításához a grafikai beállításokban kell zsonglőrködniük. A probléma az, hogy a szaggatások változatos körülmények között jelentkeznek, és ezért az ideiglenes megoldások is a legkülönfélébbek. Ajánljuk figyelmetekbe ezt a Reddit-threadet, itt gyűjtik a felhasználók a gyakoribb bugokat is. A PS4-es verzió sem tökéletes: itt az osztott képernyős módnál jelentkezik lag, ennek a javítására már ígéretet is tett a Gearbox. A Digital Foundry legújabb videója egyébként azt javasolja, PS4 Prón és Xbox One X-en nem érdemes a 60 fps-t célzó üzemmódot erőltetni.
50.
ssemtexx
Megvárom hátha bedobják Xbox Pass-ra s akkor rámegyek, amúgy sokallom érte az adott összeget.
49.
SLi
#48: Élőben még jobban kiütközik, nem 2019-es látvány az biztos, ráadásul tragédia a frame sokszor ps4-pro-n, pc-s helyzet se sokkal jobb, meg ne vegyétek.
48.
Nyarlako
#45: Early technical analyses from groups like Digital Foundry found that the PS4 Pro and Xbox One X versions of Borderlands 3 regularly dip below their targeted frame rates in both resolution and performance mode, with resolution mode on Xbox One X delivering the stablest 30 FPS experience. Base model PS4 and Xbox One consoles, on the other hand, struggle constantly.

Hulladék, és meg csak nem is szebb mint a 2.
47.
SLi
#46: Nyilván, más a véleményem mint neked már egyből nem is dolgozok, magas színvonalú gondolkodásmód, gratulálok.
Amúgy nem mindegy hogy megéri neki odamenni vagy nincs más választása, mert különben a piac 75 százalékához nem jut el az allotása.
A kommented másik fele meg hogy jön ide egyáltalán? Ráadásul magad ellen érvelsz, azt írod le amit elvárász a fejlesztőktől, csak hogy steam-en lehessen a játékuk mondjanak le a pénzük egy részéről. Pont hogy az epic vesz le kevesebbet a fejlesztőkről. Fogalmad sincs sajnos miről beszélsz, stream ellenes keresztes háborúról fantáziálsz mert valakik más véleményt mernek megfogalmazni, vajon honnan ismerős ez a retorika...
46.
godach
#44: Sajnos én nem tudok és nem is akarok a steam elleni keresztesháborúdba beszállni. 30%-20%-10% mindegy mennyi lenne, akkor is nyavalyognátok. Több 10.000 játék van fenn, ha nem érné meg nekik odamenni, nem raknák oda.
A tárhelyeket, fórumokat, infókat és mindent valamint a szervereket valamiből fenn kell tartani.
Gondolom te se mennél át egy másik helyre 50 ezer forinttal kevesebbért, csak mert a főnök jófej. Már ha dolgozol...egyáltalán...
45.
SLi
#43: “A steam-en beszélgetnek a B3 hibáiról”
https://imgur.com/a/ZIUOR4D
44.
SLi
#42: Ezek - bár mindkettő nagyon jó dolog, gog szerintem messze a legjobb kliens, a gamepasst pedig most kezdem el használni - egyik sem alkalmas arra hogy akkora változást hozzon hogy feltörje a piacot, ezek kényelmi funkciók, ahhoz hogy váltson a fogyasztó a megszokottról ennél több kell,nem veszélyezteti a steam monopoliumát, ugyanúgy vagy megfizeted a steamnek a 30 százalékot vagy a piac 75 százalékához nem jut el a játékod

Amúgy a gamepass ugyanúgy csak pénz kérdése, kompenzálom a kiadót a “ kieső “ eladásokért amíg a programomban szerepel a játéka, a kiadó vagy a fejlesztő szempontjából ez nem sokban különbözik az exkluzívitástól, munkához sok köze nincs.
43.
godach
#42: Ha ilyen ötletekkel jött volna az Epic (talán még az exkluzív vergődést is lenyeltem volna) de nem ilyenekkel jött. Ehelyett, amit megvásárolt még annak sem képes fórumot fenntartani, hanem a steamen beszélgetnek a B3 hibáiról is. Sok embernek tényleg nem fekete és fehér a dolog és nem azért utálja az Epicet mert csak és nincs jobb dolga.
42.
godach
#41: Már bocs hogy beleszólok, de rögtön eszembe jutott két példa is. MS Store = Gamepass és GoG Galaxy 2 = Összesített klienskönyvtár.
Mindkettő (egyedi) és nem utolsó sorban felhasználóbarát,bár itt tényleg dolgozni kell ezeken, nem csak a pénz és az exkluzivitás a fontos...
41.
SLi
#35: Soha nem írtam annak az ellenkezőjét amit mondasz, a steam fanokon élcelődtem csak meg arra ptóbáltam felhívni a figyelmet hogy az uralkodó narratíva ellenére nem fekete fehér a sztori.
Egyébként érdekelne hogy szerinted hogy lehetne feltörni a steam monopóliumát ami önmagában akadálya a versenynek, ha nem exkluzív címekkel, vagy bizonyos címek ideiglenes exkluzívitásával? Viccen kívül komolyan érdekelne mert ez egyetlen érdekes és fontos téma az egész steam vs epic circlejerk kapcsán
Amúgy ahhoz képest hogy szipogva szoktad kikérni magadnak a személyeskedést ha valaki ( a nagy kampós.. :) ) orrodra koppint a tahó paraszt stílusod miatt,minden további nélkül személyeskedsz mindenkivel aki mást mer gondolni mint a hive mind
40.
Diabolis83
#éncsakakommentekértjöttem :D :D
39.
SLi
#34: Ne használj olyan szavakat amiknek nem tudod a jelentését csak mert néhány neckbeard gamer gate maradvány is ezt használja még nem azt jelenti amit szeretnének
Hol írtam én valaha bármi pozitívat az Epicről? Hol reklámoztam a store-t? Ha talàlsz ilyet esküszöm veszek 100 ládát a CS-ben Gaben bocsánatáért esedezve.Annyi a kapocsolatom az epic-el hogy néha játszottunk vagy 3órát a fortnite-al tavaly....
Full irónia az egész a részemről arra az egészen röhejes dologra reagálva hogy a fogyasztásba beleőrült óriás gyerekek agyvérzésig örjöngenek hogy az egyik szintén sunyi milliárdos cég monopol helyzetére veszélyt jelent egy masik rohadék cég a saját aljas módszereivel miközben elég a világ körülöttük.
38.
B-Shaggy
#34: Hogy tudod irónia nélkül leírni a shill szót? :D Egy kis ellenvélemény a végtelen Epic Bad körberecskázásban mindig jól jön.
37.
Schwag
#10: Arra nem gondolsz hogy másnal is van dolga mintsem egész nap játszani?
35.
Ultimate
#33: Senki sem mondta hogy a steam fenékig tejfel ez csak a te sötét fejedben létezik, mert még mindig nem vagy képes felfogni a problémát. Leírtam pár tényt erre jössz megint a steam-el... Eszes.
Továbbra is az a gond hogy tisztességes verseny helyett pénzzel lefizetett kiadókkal akarnak ráterelni egy olyan store-ra ami minden tekintetben a legalja szintet képviseli. Vagyis telibefossák a vásárlót, pénzért. Igen ez a legalja bárhova próbálod szépíteni a magad módján. A steam sem szent és Gabent is egy zsírdisznónak tartom. Van bőven a rovásukon. De ott a pénzedért minőséget kapsz és nem pénzelnek le senkit a steam exkluzivitásért.... De ezt te sosem fogod megérteni sem felfogni, mert ahhotz kellene egy minimális képesség a józan gondolkodásra...Te csak Gabenezz reviiiiivbombingozz meg tudja a franc milyen marhaságokat szoktál még felhozni mikor mást nemigen lehet írni.
Sokszor kérdeztem tőled meg a fajtádtól de sosem érkezett válasz.
Mi az amitől az Epic store jó neked mint vásárlónak illetve a piacnak? Versenynincs.. Árverseny pláne... Ugyan annyiért kapsz mindent mint más felületen. De legalább az egész szolgáltatás szinvonala mint pl: library, friend rendszer, reviewek, tárhely saját játékmentéseknek ideértve a képeket és videókat, sebesség, stabilitás, acsik, piactér amiben pénzt csinálhatsz azzal hogy játszol, ésfőként vásárlók irányába a support, nos mindez egy büdös nagy nulla az Epicen a többi store-hoz képest. Röviden, miért jó neked vásárlónak ha ugyan azért a pénzért amiért az egyik helyen a Hiltonba szálásolnak, addig az Epic a kutyaólba kényszerít a lefizetett kiadókkal?

Utálom a steam-et, bár lenne komoly konkurenciája ami versenyt indít és amivel a vásárlók jól járnak. De az Epic nem az.
34.
Nyarlako
#33: Én teszek magasról a pcre meg a store warra, de akkora epic shill vagy hogy az a habzó szájú steamfag pepitában.
33.
SLi
#30: elkurvult gearbox, gerinctelen epic... :)
Melyik gárda szabadította a világra a loot box-okat? Melyik gárda célzott meg direkt fiatalokat- sokszor gyereket- a színes matricákkal, cool skinekkel , és szoktatta rá őket a szerencsejátékra? Sok ezer dolláros fegyver skinek, meg sok száz dolláros dota pakkok, CSGO casino stb. nyilván a a fogyasztók védelme és a felhasználó barátság jegyében :)
32.
Ooorky
#30: Ne felejtsd el, hogy tencent előre kifizetette őket, így saját szemszögükből eladhattak annyit amennyit nyilatkozott (mint a Metro-nál).
31.
fczolka
PES 2020 jó lett, én épp a Bundesligát nyomom
30.
Ultimate
#2: Persze nyilván feleslegesen próbálok hullámot gerjeszteni ahol ninsc víz de azért:
- Az eladások és toplista színe java konzol eladás pc-t rendre alig tartalmaz általában
- Randy Pitchford hülye lenne beismerni hogy hibáztak,pláne ha benyomná hogy szarul fogy a pc verzió nyilván még kapna is a nyakába egy kisebb pert, ellenben növelheti az eladásokat ha úgy állítják be mintha jól fogyna. A baj csak az hogy ugyan ezt a hazugságot lőtték el a METRO esetében is aztán nem győzték akciózni a játékot pc-n mert a kutya nem vette...:)

Marad tehát az hogy hivatalos pc eladási adat és statisztika nincs, csak egy lefizetett ember szava aki pénzt fogadott el hogy elkurvuljon a gearbox,nagy ívben szarva a rajongóikra,vásárlóikra....De te legalább még mindig azt a kényszerképzetet nyomod hogy Gabenazisssten mindenkinek aki ellenzi az Epic féle gerinctelen mindenféle versenyt mellőző húzásokat.:)
29.
Darksiders84
#10: Megjött a várva várt teszt. Látod csak egy kicsit kellett hisztizni.
28.
TolokocsisIsBack
#23: Emlékszem az újságaikra, mikor még kis szaros voltam , minden 2.héten vitt minket magához a fater, és a benzinkútnál kertem vagy GS újságot vagy PC Gurut. Valóban minőségibb volt a videojetokakkal foglalkozó média akkoriban. Sőt meg asszem Tv csatorna is volt, Fix Tv vagy mi.
27.
SLi
#23: Ma már hihetetlennek hangzik maga a koncepció is hogy írott végigjátszás, de még mindig emlékszem '99-es gamestarban Tiberian Sun végigjátszás és szó szerint látod magad előtt a játékot olyan jól megvolt írva, Tomb Raider 4, Drakan, stb nagyon jó kis írások voltak.
26.
godach
#23: Azóta cserélődött egy generáció. Elég csak megnézni a mostani GS cikkeket. Mintha valami személyes hírfal lenne a facebookon. Az egyik odáig van a GTA onlineért, így lett napi GTA. Nem érdekes, hogy az emberek 70%-át nem érdekelte. Vagy a repülős napok a másik író pilóta mániájának mellékterméke. Nem mondom, hogy ne azt csinálják amit szeretnek, sőt a saját staffom erre bátorítom, de azért mindennek van egy határa. No meg akik most írnak, azok azért lettek játékújságírók, mert fiatalon milyen menőnek hangzott, viszont azt a fajta elkötelezettséget és imádatot a játékok iránt az egész csapatból nem lehet kinézni annyira, mint régebben egy cikkíróból. Szerintem :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...