PS5 - nem minden exkluzív lesz cross-gen?

  • Írta: Shifty
  • 2019. december 9.
  • Pletyka
A Kotaku mindig jól értesült szerkesztője, Jason Schreier a magazin Splitscreen néven futó podcastjében arról beszélt, hogy tudomása szerint lesznek olyan PlayStation 5-exkluzív játékok, amelyek nem jelennek már meg PS4-re.

Jövő ilyenkor már valószínűleg befutnak a következő generációs konzolok, köztük a PlayStation 5 is, ami a Kotaku mindig jól értesült szerkesztője, Jason Schreier szerint nem minden esetben kap majd olyan exkluzív játékokat, amelyek cross-gen címek lesznek. Schreier nem bocsátkozott részletekbe, de ahogy a podcastben mondta, amíg az Assassin's Creed új felvonása például biztosan elérhető lesz a jelen és a következő generáció gépeire, addig a Sony nem minden exkluzív címe esetében tervez cross-gen megjelenést.

Ezzel a döntéssel lehet összefüggésben Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatójának korábbi nyilatkozata, amiben arról beszélt, hogy a jövőre megjelenő PlayStation 5-tel kapcsolatban az lesz az egyik legnagyobb kihívás számukra, hogy a PlayStation 4 közösségét a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban átköltöztessék az új generációra.

78.
Nyarlako
#76: Azért olyanokat csak a kókler szar devek csinálnak mint pl a NeoCore vagy a Gunfure games.
77.
Oldman
Jav: nem ha azokèrt...hanem, hogy azokèrt a tudàsbeli...
76.
Oldman
delphijos! 75#
Az lesz a nagy kèrdès, ha azokèrt a tudàsbeli különbsègekèrt mennyien lesznek hajlandòak majd lecserèlni a ps4-es konzolaikat. Èn inkàbb attòl tartok, hogy sok olyan (nem exklusiv) jàtèk kèszül tovàbbra is, melyek fèlkèszek, bugokkal telik, illetve optimatizàlatlanok, ìgy hiàba az erősebb ùj konzol, a bosszantò hiànyossàgok ès hibàk tovàbbra is fennmaradnak. ( bugok, szaggatàsok, lefagyàsok stb )
75.
delphijos
Az a gond, hogy pont nem rólatok - akik itt most nagyon felháborodtatok - volt szó az “agyament” speckók emlitésénél. Ahogy Ultimate is írja, a mostani gén előtt is terjedt mindenféle űber hw legenda, aztán ez lett. Ki kellett hozni félidőben egy erősebbet. Ilyen eddig még sosem volt. Én nem hasonlítgatom a leendő konzolokat a pc-hez, és biztos vagyok benne hogy jó előrelépés lesz, én csak igyekszem a földön maradni, és azt teszem szóvá ha valaki elrugaszkodik a valóságtól. Ha 1-2 fokkal jobb grafika mellett ( nem minden a felbontás ) tudják majd a 1080p/60-at, és a NATIV 4K/30-at MINDEN címnél ( esetleg belsős agyon optimalizáltnál elképzelhető a 4K/60, de az azért kompromisszummal fog járni ) én már elégedett leszek.
73.
hajbel
#72: Mármint az RDNA már játékra kihegyezett GPU architektúra.
72.
hajbel
#71: Erre a generációra, már direkt konzolra fejlesztett az AMD architektúrát. Azért tudják olcsóbban adni, mert egy apu-ban tudják maguk legyártani a cpu-t és az igp-t, ami jelentősen csökkenti a költségeket és alá tudnak licitálni a konkurenciának. Úgy olvastam, hogy önköltségi ár közelében árulják a konzolokat eleinte. Az már más kérdés, hogy ezt a piacot könnyen elveszíthentik az Intel gpu részlegének megjelenésével. Talán erre a piacra (is) pályázhat az Intel.
71.
Kawada
#65: "Nehogy már azt higyje valaki hogy 300e értékű pc hardver lesz egy 500-as konzolban... A jócskán veszteséggel árult konzolok ideje már rég lejárt..."

Viszont azzal, hogy gyakorlatilag PC-s techonlógia van újrahasznosítva, jelentősen lerövidül a fejlesztési idő és a járulékos költségek. Bőven belefér, hogy veszteséggel áruljanak konzolokat. Emlékeim szerint a PS4-en bevallottan 60 dolcsit buktak darabonként, de 1,5 év után már nullás volt pusztán a hardver is.

És ne hasonlítsjuk össze azt az árat, amiért mi megveszünk alkatrészenként egy gépet, ahol az egyes komponenseken bőven benne van a szállítónak, a gyártónak, az értékesítőnek a haszna is, azzal, hogy Sony vagy MS megrendel x millió "tökömtudjamit" egy AMD-től. Nem fogom egyiket se leírni. Emlékszem, anno a One X-szel is sokan kétkedtek és számolgattak.. És persze MS, úgyhogy a franc se tudja mennyi fogyott, hogy fogyott, mennyit buktak egy darabon vagy buknak-e még...

Innen-onnan szálingóznak infómorzsák fejlesztőktől, hogy tényleg geci erős a PS5 devkit. Meglátjuk. Én bizakodok. Szinte biztos, hogy a következő fél gen konzolig (szerintem lesz...) nem fogok konzolt venni az új generációban, úgyhogy nem izgulok mennyit füllent és ki. :) Remélem mind a kettő jó gép lesz, és mindenki odateszi magát játékok terén, mert nekünk, játékosoknak, ez a legjobb. :)

69.
Yanez
Én csak azt nem értem, miért egy új konzolgen eljövetele előtt mindig mennek ezek a pc-hez való viszonyítások? Aki konzolon játszik és továbbra is fog, az nyilván letojja milyen a hardver egy számítógéphez képest és mit fog tudni egy pc-vel szemben. Én ha meglátom pl az új játékokat egy új konzolra, amelyek érdekelnek is, megyek és beruházok egyre, attól függetlenül, hogy milyen a hardver, hogy pc alapokon van-e, hogy tudja-e a natív 4K/60-at meg a ray cicinget, stb. Úgyis tudom, hogy jön egy előző gennél combosabb konzol, akárcsak ugye eddig, és én is beruházok egyre, ha lesznek rá olyan játékok, amelyek érdekelnek.

Értem én, hogy min megy a vita, de szomorú, hogy egy új gen megjelenése előtt nem a játékokról megy a sok rizsa. Szerintem persze erről is lehet beszélgetni, de minek ennek ekkora feneket kerekíteni?
67.
Marcus88
#65: Ennek én is mondhatnám az ellenkezőjét,180 ezret tennének a kezedbe és rakj össze egy gépet ami egyenlő lesz a következő konzolgenerációval.
Szerintem nem lenne rá elég!
66.
hajbel
#65: "Vagy ha igen, akkor keresd ki nyugodtan a cikket és linkeld be. Várom!"A hsz első felében cikkre gondoltam. Utána persze leírtam, hogy senki sem foglalkozik a parasztvakítással, de ott a régóta jelen lévő tagokar gondoltam, sorry.
65.
delphijos
#61: Kedves Hajbel, nem is kell messze menni, itt van:

"Teszem fel kijön a PS5 lesz 180 ezer,lehet pc be 250-300 lesz,hogy elérd azt a teljesítményt."

Utána meg leírja hogy nem grafikabuziknak lesz.... Én is konzolon játszom , de pont erről beszélek. Nehogy már azt higyje valaki hogy 300e értékű pc hardver lesz egy 500-as konzolban... A jócskán veszteséggel árult konzolok ideje már rég lejárt....
64.
delphijos
#61: Hát lehet hogy TÉGED nem. De ahány cikk volt, mindíg voltak alatta akik ilyeneket vízionáltak. Volt az SSD demo cikk, ahol a "mindent verő" ssd-t ( 6000 mb/s ) , volt ray tracing-es ("simán el lehet hinni, hogy az új konzolok vinni fogják 4k-ban a RT-et") és volt már több olyan cikk is ahol mentek a "4k/60 ultán fognak menni a játékok" mert "ez konzol, és itt optimalizálnak". Amit Te írsz, az kb. a realitás ( kivéve hogy szerintem megjelenéskor 500 eur-ért jobb pc-t raksz össze, oké, lehet hogy nem BR-olvasóval, de oda nem is kell ) Szóval, de le lett írva.... olvasgasd el a nextgen konzolos cikkeket sokan milyen "csodát" várnak....
61.
hajbel
#59: Az a baj, hogy ilyen soha, sehol nem lett leírva. Vagy ha igen, akkor keresd ki nyugodtan a cikket és linkeld be. Várom! Le lett írva, hogy ssd-vel gyorsabb. Le lett írva, hogy 9 TFLOPS teljesítményre lesz képes, navi alapokon, RDNA architektúrával és ryzen 2 proci lesz benne. Ha ezek igazak, egy jó ár/érték arányú (előző generációval ellentétben, nem évekkel lemaradva az aktuális legfejlettebb architektúráktól hatékonyságban) hardwaret fogunk kapni 500 euróért, amit PC-ben nem lehet ennyiért megkapni. Ehhez jön még az optimalizálás, a dobozos játék előnyei, exkluzív minőségi tartalmakkal, amelyek könnyen portolhatóak új és előző konzolgeneráció között. Ezért pozitív mindenki, senki sem beszélt high/ultra, 8K, ray tracing, 120 fps-ről és senkit sem érdekelnek ezek a parasztvakító buzzwordök ezen a fórumon.
59.
delphijos
#52: Most nem azért,mert ugyan Ultimate stílusával nem feltétlen vagyok megbarátkozva ( lehet jobban figyelnének mit akar mondani ha kicsit "kultúrabban" fogalmazna ) de nincs igazad. Az van, hogy az olyan "hírekre" meg kommentekre reagál ő is ahol mindeféle elvadult képzelgések kapnak szárnyra. Ha össszegyúrná az ember ezeket, akkor egy natív 4k/60 fps max-ultra konzol bontakozik ki, ami ray tracing-et is tud, és a benne levő ssd agyonveri a mai legjobbakat. És mindezt 500-600 dollárért persze. Lássuk be hogy nem kell a jövőbelátni ahhoz hogy lássa az ember hogy nem ez lesz.
58.
KratoS
Úristen mi ez a hulladék dizájn. Még az Xbox1 is szebb ennél pedig eddig az volt a legokádékabb dizájn konzolok terén.
57.
Darksiders84
#43 Marcus88 + #50 Janez nekem is ez a véleményem. Játszásra nem véletlenül van csak konzolom hiába jó tisztába lenni az adatokkal de ez nem igazán indokolja majd a vásárlási szándékom döntését mivel én is csak egyszerűen jól szeretnék majd az új masinával szórakozni és várom hogy elvarázsoljon. Ennyi örüljünk hogy lehet megint mire költeni reméljük megfizethető árban lesz és bizakodjunk az új címekben. Azért az új God of War erős lenne a gép indulásával de talán van rá esély.
51.
Kawada
#50: DE AZ ARCHITEKTÚRA!

(viccet félretéve, nagyjából egyetértek)
44.
Nyarlako
#43: Arrogáns, demagóg master race, ne foglalkozzunk inkább innen vele.
36.
simon 555
Eddig is így volt, semmi meglepő. Sőt, azon lepődnék meg ha jelenne meg first party cím PS4-re a PS5 megjelenése után mert ha emlékezetem nem csak PS3-ra semmi nem jött miután megjelent a 4, mármint exkluzív.
35.
Kawada
#34: Most tényleg Pityával állsz neki?
34.
Oldman
M. Lőrinc!
Ha csak azt az összeget vesszük alapul, amit èvekig sok tíz (szàz ?) dràgàn fizetett mèrnök illetve informatikus fizetèse jelentett a cègnek a fejlesztès soràn, màr jelentős összegekről beszèlhetünk. A kinti mèrnökök nem 1000 euròt keresnek...mèg idehaza sem. ( ft-ban persze ) Meg a vàrhatò reklàmösszegek ugye...
32.
Nyarlako
#29: Már csak a cpu meg ssd miatt óriási ugrás lesz.
29.
SLi
nem értek hozzá, akkor most kb akkora "fejlődés" lesz mint a ps4 meg a ps4 pro között?
28.
MűszálasLőrinc
#23: Ja és gondolom pontos információkkal szolgálnak neked mennyit és mikor költenek mert hát te vagy az atyaúristan aki körül forog a világegyetem.
Vagy a sajtóból vagy ilyen jól értesült?
Az más.
Az mindig igazat ír...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...