PS5 - nem minden exkluzív lesz cross-gen?

  • Írta: Shifty
  • 2019. december 9.
  • Pletyka
Link másolása
A Kotaku mindig jól értesült szerkesztője, Jason Schreier a magazin Splitscreen néven futó podcastjében arról beszélt, hogy tudomása szerint lesznek olyan PlayStation 5-exkluzív játékok, amelyek nem jelennek már meg PS4-re.

Jövő ilyenkor már valószínűleg befutnak a következő generációs konzolok, köztük a PlayStation 5 is, ami a Kotaku mindig jól értesült szerkesztője, Jason Schreier szerint nem minden esetben kap majd olyan exkluzív játékokat, amelyek cross-gen címek lesznek. Schreier nem bocsátkozott részletekbe, de ahogy a podcastben mondta, amíg az Assassin's Creed új felvonása például biztosan elérhető lesz a jelen és a következő generáció gépeire, addig a Sony nem minden exkluzív címe esetében tervez cross-gen megjelenést.

Ezzel a döntéssel lehet összefüggésben Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatójának korábbi nyilatkozata, amiben arról beszélt, hogy a jövőre megjelenő PlayStation 5-tel kapcsolatban az lesz az egyik legnagyobb kihívás számukra, hogy a PlayStation 4 közösségét a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban átköltöztessék az új generációra.

75.
75.
delphijos
Az a gond, hogy pont nem rólatok - akik itt most nagyon felháborodtatok - volt szó az “agyament” speckók emlitésénél. Ahogy Ultimate is írja, a mostani gén előtt is terjedt mindenféle űber hw legenda, aztán ez lett. Ki kellett hozni félidőben egy erősebbet. Ilyen eddig még sosem volt. Én nem hasonlítgatom a leendő konzolokat a pc-hez, és biztos vagyok benne hogy jó előrelépés lesz, én csak igyekszem a földön maradni, és azt teszem szóvá ha valaki elrugaszkodik a valóságtól. Ha 1-2 fokkal jobb grafika mellett ( nem minden a felbontás ) tudják majd a 1080p/60-at, és a NATIV 4K/30-at MINDEN címnél ( esetleg belsős agyon optimalizáltnál elképzelhető a 4K/60, de az azért kompromisszummal fog járni ) én már elégedett leszek.
69.
69.
Yanez
Én csak azt nem értem, miért egy új konzolgen eljövetele előtt mindig mennek ezek a pc-hez való viszonyítások? Aki konzolon játszik és továbbra is fog, az nyilván letojja milyen a hardver egy számítógéphez képest és mit fog tudni egy pc-vel szemben. Én ha meglátom pl az új játékokat egy új konzolra, amelyek érdekelnek is, megyek és beruházok egyre, attól függetlenül, hogy milyen a hardver, hogy pc alapokon van-e, hogy tudja-e a natív 4K/60-at meg a ray cicinget, stb. Úgyis tudom, hogy jön egy előző gennél combosabb konzol, akárcsak ugye eddig, és én is beruházok egyre, ha lesznek rá olyan játékok, amelyek érdekelnek.

Értem én, hogy min megy a vita, de szomorú, hogy egy új gen megjelenése előtt nem a játékokról megy a sok rizsa. Szerintem persze erről is lehet beszélgetni, de minek ennek ekkora feneket kerekíteni?
67.
67.
Marcus88
#65: Ennek én is mondhatnám az ellenkezőjét,180 ezret tennének a kezedbe és rakj össze egy gépet ami egyenlő lesz a következő konzolgenerációval.
Szerintem nem lenne rá elég!
58.
58.
KratoS
Úristen mi ez a hulladék dizájn. Még az Xbox1 is szebb ennél pedig eddig az volt a legokádékabb dizájn konzolok terén.
57.
57.
Darksiders84
#43 Marcus88 + #50 Janez nekem is ez a véleményem. Játszásra nem véletlenül van csak konzolom hiába jó tisztába lenni az adatokkal de ez nem igazán indokolja majd a vásárlási szándékom döntését mivel én is csak egyszerűen jól szeretnék majd az új masinával szórakozni és várom hogy elvarázsoljon. Ennyi örüljünk hogy lehet megint mire költeni reméljük megfizethető árban lesz és bizakodjunk az új címekben. Azért az új God of War erős lenne a gép indulásával de talán van rá esély.
36.
36.
simon 555
Eddig is így volt, semmi meglepő. Sőt, azon lepődnék meg ha jelenne meg first party cím PS4-re a PS5 megjelenése után mert ha emlékezetem nem csak PS3-ra semmi nem jött miután megjelent a 4, mármint exkluzív.
29.
29.
SLi
nem értek hozzá, akkor most kb akkora "fejlődés" lesz mint a ps4 meg a ps4 pro között?
17.
17.
stalker0412
#16: Biztos lesz, de arra számíts, hogy mondjuk ps4 slim + 50ért megkapod. Nekem egy most 2 éves pro van, és úgy számolok, hogy bő egy százast még így is rá kell majd minimum dobni.
16.
16.
frankdelgado
Èn abban remènykedem, h lesz jó kis gèpbeszàmítós akció karàcsonykor mondjuk...
14.
14.
#11: Grafikában a meglévő címekből szebb árnyékokat, élesebb képet, esetleg nagyobb textúrákat hoznának ki az új gépeken. Mondjuk ez, hogy hogyan lehet megszerezni jó kérdés. Szerintem egy ilyet lehetne alapból ingyen is adni digitális változatban, ahogy PC-n van sokszor. Legalább azoknak, akiknek mondjuk digitálisan van meg a PS4 verzió. Szóval szerintem azok kaphatnák ingyen, aki meg újan veszi, az teljes áron és akkor egyensúly van. De nem tudom, hogy a Sony ezeket ingyen bedobálná-e a korábbi játékosoknak, pedig ez jó kis ajándék lenne a lojalitásért. Igazából egy-egy rosszabb pillanatomban még azt sem nézem ki belőlük, hogy az előző digitális tulajoknak egy 5-10 €-nyi kedvezményt adnának belőle.
13.
13.
Hát valahol ez így is van rendjén, hogy nem minden lesz cross-gen. Nem azért, hogy rosszabb legyen a PS4-eseknek, hanem abból egy játék és így a játékos is csak profitál, ha az új, erős gépre tudnak fejleszteni. Ha most minden jönne a régire meg az újra is, akkor mindig a gyengébbhez kellene igazítani az egész játékot és csak plusz grafikai effektek kerülnének az erősebb gépre. Pl nem lenne rombolhatóság, vagy akármi egy új játékban emiatt.
11.
11.
Azatoth
Arra leszek kíváncsi, hogy a mostanában megjelent/megjelenő exkluzívok (God of War, Death Stranding, Last of Us Part 2, Final Fantasy VII, stb...) vajon elérhetőek lesznek-e PS5-ön jobb minőségben és ha igen, akkor azt ingyenes patch formájában fogják elhozni, vagy megint jönnek a remasterek. Ha utóbbi, akkor vajon, akinek megvan a PS4 változat, ki kell fizetnie a teljes árat, vagy valami nyomott árcédulával beszerezheti majd?
Nem mintha nagyon lenne időm, vagy hangulatom újrajátszani címeket, mert általában ahogy végzek valamivel, már kezdhetek is bele a következőbe és most is van még rendesen backlogom. De érdekes lenne látni, hogy a már meglévő címekből milyen extra grafikát tudnak kihozni az új hardverrel.
10.
10.
delphijos
Én nem is nagyon értem ez miért hír. Egy gen. váltásnál mindig előbb-utóbb csak az új gépre jelennek meg címek....
6.
6.
stalker0412
Az egyik korai ps5 only cím lefogadom a következő Gran Turismo lesz.
+ crossgen címeknél remélem nem csak 4k/60fps-sel fogják kiszúrni a szemünket, hanem jobb textúrák, plusz effect-ek stb....
4.
4.
Windrider
#1: De most őszintén... ha azok is olyan minőségiek lesznek, mint az eddigiek, meg is veszem :D
1.
1.
user101
Induláskor új GoW, H0D, UC... és kész is az 'easy money grabbing.docx' :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...