Így muzsikál az Unreal Engine 5 a PlayStation 5 alatt

  • Írta: Baloo
  • 2020. május 13.
  • Videó
A Summer Game Fest alkalmából bemutatkozott az Epic Games legújabb grafikus motorja, az Unreal Engine 5, ami olyan látványt varázsol elénk, amire egyszerűen nincsenek szavak - ezt látni kell!

A lentebb látható techdemót valós időben rögzítették egy PlayStation 5-ön, és hát nehéz szavakat találni a látottakra.

A látvány a mozis CGI-minőséget súrolja, amit a 8K-s textúrák mellett a Nanite nevű új technológiával sikerült elérni, amivel filmes asseteket tudnak importálni komolyabb minőségvesztés nélkül a készítők. Valamint ott a Lumen elnevezésű technológia, aminek hála a fények megjelenítése minden eddiginél életszerűbb lesz.

Az Unreal Engine 5 a tervek szerint 2021-ben érkezik meg közénk, amit mi már most türelmetlenül várunk.

97.
delphijos
#94: Én is próbálok utánajárni az új dolgoknak, de én se találkoztam ilyennel hogy bárki azt mondta hogy ezt csak a Ps5 tudja. Én ma már nem hinném hogy bárki azzal próbálkozna hogy eladja hogy egy konzolban erősebb hw van mint ami PC-n elérhető. És az is tudott hogy “még” az sx is erősebb lesz. Nem lehet hogy kicsit te is túltolod ezt a témát ? Persze, mindenki igyekszik dicsérni a portékáját, de a Sony se úgy hogy azt állította volna hogy ebben lesz a világ legjobb hardvere.... és van ami csak ezen megy.
96.
Kawada
#94: De ki hazudott? Mert én megjelenése óta egy unreal tech demót néztem, hogy mire lesz képes a motor a követgező genben és mellé oda volt írva, hogy ps5-ön rögzített. Ki hazudott a szemembe most? A sony? Az epic? Vagy megint valami belső démonokkal veszekszel? Mert én sehop nem láttam olyat, hogy ez valami ps5 exlusive fícsőr dolog lenne.
95.
godach
#94: Igazából kicsit én is elkezdtem várni a PS5-öt de nem ennek a videónak a hatására. Valójában nagyon kecsegtető a visszafelé kompatibilitás és most rálestem a 2070-re és újonnan az első találatok között olyan 140 körül dobta ki a kártyát. Eköré még fel kell építened egy gépet is, a ps5 pedig (kizárólag szerintem) nem fog 200 felé kúszni, szóval bár a vakításban igazad van, azt kell mondjam hogy azért az a 10 fps szerintem bőven nem ér annyit, amekkora árkülönbség lesz egy ps5 és egy megépített pc között. Hosszútávon pedig pláne pazar ár/minőség arány.
Aki nem elvakult márkafüggő, inkább ezen a téren gondolkozik hogy mit vegyen. Aztán az exkluzívok döntenek.
Bevallom egyébként engem sokkal jobban érdekel a DualSense technológia, hisz a megjelenése óta szeretem a rezgő kontrollereket (jajjjdepornós egy mondat volt ez :D ) és most az Xone-nál is imádom a ravaszban lévő kis motorokat. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.

94.
Ultimate
#90: És azóta kiderült mai hírben hogy megint egy nagy kamut toltak az arra hiszékenyek arcába. Elszólta magát az epic kínai részlegének egy mérnöke, a demó amire azt hazudták itt ott hogy csak a sony képes, megatextúrarázás, micsoda előny a ps5 szupergyors mindent verő háttértárja....Nos egy mobil 2080-al szerelt laptopon (ami cirka asztali 2070 szint éophogy) lazán lement ráadásul jobban futott bő 10 fps-el..
Marad a mágikus audióval való hülyítés. Akkor fogok röhögni mikor kiderül hogy akkora a csoda mint a sound blastereknél a crystalizer beállítás. Persze az ilyen betegagyúaknak az a "next level".
93.
Ultimate
92.
Korio
#90: Mint amikor néznek egy összehasonlító videót 720p-ben :D. Aztán megmondják a frankót :D :D
90.
Nyarlako
#89: És erre egy YouTube audio minőségből jöttél rá.
89.
Duken
Nem tudom észrevette-e más de elképesztőek a hang effektek benne. Hd800-on hallgatom és semmi ehhez hasonlót nem hallottam még játékba! Eszméletlen! Ezek után marha kíváncsi vagyok a ps5 tempest hangtechnológiájára!
88.
hedzsooo
#86: Amúgy PC-n én is megnézném majd a Fortnie-ot is 8K-s textúrákkal, meg RTX ON-nal ez alatt az új engine alatt jövőre! :D Lehet lenne 10 FPS-em is a játékban a jelenlegi konfigommal... XD Na, de úgy is érkezik a Cyberpunk 2077, úgyhogy VGA-t fejlesztek/cserélek hamarosan
87.
hedzsooo
#86: Hát nem is tudom... Én full epicen játszom a Fortnite-ot, szerintem nem lehet panasz sem a látványra, sem pl. az animációk részletességére.

Ráadásul mikor különféle események vannak a játékban, pl. volt már Star Wars-os, Borderlands-os, meg pl. Batman-es, mindegyik világ megjelenési stílusát tökéletesen átültették a Fortnite térképre... Lehet divatfikázni a Fortnite-ot, ám ettől függetlenül nem véletlen a töretlen sikere sokak körében, a tévhiedelemmel ellentétben pedig kortól, meg pl. foglalkozástól függetlenül.
86.
Neotechtr
Bírom, hogy az Epic-től jön egy olyan motor, amivel ilyen grafikát lehet csinálni. Miközben pont olyan grafikájú játékot csinálnak, mint a Fortnite. :D

Nagyon szép egyébként, de szerintem a játékok nem ilyenek lesznek. Az előző Unreal Engine videója is nagyon szép volt, de a játékok ... más oldalról közelítették meg a szépséget.
85.
Nyarlako
#84: LG monitorom volt regen ketto is, nem volt rossz a kép de gyalázatosan rossz állvànyaik tudnak lenni.
Asus vált be, az előző is ami most pivotba ment balra megvan 5 éve és hibátlan, PB248Q.
Csak az konzolnak nem jo mert 16:9 bejövő képet kinyújtja a 8:5re.
84.
Criminalheadz
#79: VA-ból egyébként tényleg ilyen íveltek vannak javarészt ipon, pcx-en az nekem se annyira fekszik, nem rossz, de nem az én pénztárcám azért. Egyébként ahogy elnézem az LG ips-es sem rosszak azért, legalábbis árban mindenkép. Azt tudom, hogy a kompatibilitásuk elég jó, főleg g-sync alatt, a TV-k is. Szerintem képben sem lehet rossz.
82.
Ultimate
#77: Jobb is már a 709:1 ips és a kamu mérésed is vicc volt de a parasztvakító 4k-val végképp hiteledet vesztetted. Tipikusan az vagy aki a méretet a képminőség elé teszi és faszságokat hord össze a saját igazolására de ez nem lep meg kvázi ps4 témakörben ugyan ezt tolod. Szeva. :)
81.
Nyarlako
#76: VAbol nem találtam ami tetszett, ami majdnem igen mind hajlított volt sajnos azt meg dugják fel.
Asus VG249Q lett végül, kalibraltatva.
IPShez képest jó a kontraszt, Freesync-GSync, allvanya is masszív meg pivotos.
Budget cuccnak teljesen jó ha kell egy gyors ips panel.
80.
Criminalheadz
#79: Tom, most is az van, csak 60-as BenQ. :)
79.
Ultimate
#78: Va legjobb kép de lassabb, ips középút minden téren, tn legszarabb kép de leggyorsabb.
Tn panelig lehet nem áldoznám be, ha valaminek fos a képe na az a tn.
78.
Criminalheadz
#75: Én is most akarok majd venni moncsit (g-sync), de nagyon vacilálok, hogy ips 144 legyen vagy tn+film, de akkor 240+, mivel sokat játszok kompetitív cuccokkal is azoknál többet érnék a tn-nel, viszont az AAA címekben így bukom a szebb képet. Viszont lehet én is a gyorsaságot áldozom be a szebb képért.. :)
77.
Tokodboy
#71: Jó kis tv a maga 350 soros mozgasfelbontassal... Így aztán sok értelme van a 4knak...... Ha csak fehér kép van a képernyőn máris is csak 500 koruli nitet tud
. Az én részemről lezártam. Te úgyis az az ember vagy akinek lehet írni barmit a maga hülyeséget szajkózza és boldogan dől hatra abban a tudatlan állapotban higy neki van igaza.
76.
Ultimate
#75: Mondjuk ha kontraszt érzékeny vagy vehettél volna inkább VA panelest, jelentősen jobb a képük mint az IPS-nek. Samu CHG szériája kifejezetten büntetős képet ad monitor viszonylatban VA panellel magas képfrissel.
Viszont nextgenben a hdmi2.1-re fene tudja mennyire fognak építkezni VRR szinten... Tartok tőle hogy sokaknak lesz belöle hdmi2.1 (és hdmi fórumos vrr) nélkül problémásabb az élmény ha ingadozó 60 alá eső framerate lesz a jellemző nextgenre.
75.
Nyarlako
#74: Ez van. Most vettem egy korrekt 144hz ips-t, kiszolgál nextgenben konzol monitornak.
74.
Ultimate
#73: Akkor viszont sajnos még sokáig várhatsz.
73.
Nyarlako
#72: Monitorban nekem 28” felett nem kell. El kell férjen mellette kényelmesen egy másik is pivotban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...