Amerikai toplista: az élen kezdett a FIFA 21

 • Írta: fojesz
 • 2020. november 16.
 • Toplista
Közzétette a szokásos havi jelentését az amerikai játékpiac teljesítményét monitorozó NPD Group. Jól ment a játékiparnak az október, és jutott érdekességből is: a FIFA 21 például a sorozat történetében először tudott az élen rajtolni.

Noha a generációváltás előtti hónapok jellemzően csendesebbek, 2020 erre is rácáfol: az októberi hónapot például 3,8 milliárd dolláros forgalommal zárta az amerikai játékpiac, ami 14 százalékos növekedésnek felel meg.

Az első számú hajtómotor a hardveres szegmens volt - ez akár önmagában is meglepetés lehetne -, itt 259 millió dollárral zártak a piaci szereplők, ami éves szinten 41 százalékos ugrás - természetesen most is a Nintendo Switch volt a legkeresettebb konzol.

Kiegészítőfronton 23 százalékos növekedést mértek az NPD elemzői, ami 148 millió dolláros bevételt jelentett összességében: ez javarészt a kontrollereknek és a különféle előfizetéseknek tudható be.

A játékok esetében már "csak" 12 százalékos erősödés jelentkezett, a forgalom így 3,43 milliárd dollárra rúgott az elmúlt hónapban. A toplista első helyét a FIFA 21 csípte meg, amire először volt példa a sorozat történetében, de szépen rajtolt a Watch Dogs: Legion, az NHL 21 és a Mario Kart Live: Home Circuit is.

Az év legkeresettebb játéka továbbra is a Call of Duty: Modern Warfare, őt követi az Animal Crossing: New Horizons és a Madden NFL 21.

Az októberi hónap toplistája az alábbiak szerint alakul - a csillaggal jelölt címek esetében a digitális eladások hiányoznak az összesítésből:

 1. FIFA 21
 2. Madden NFL 21
 3. Watch Dogs: Legion
 4. NHL 21
 5. Mario Kart Live: Home Circuit
 6. Super Mario 3D All-Stars*
 7. Animal Crossing: New Horizons*
 8. Star Wars: Squadrons
 9. Call of Duty: Modern Warfare
 10. Crash Bandicoot 4: It's About Time
 11. Mario Kart 8 Deluxe*
 12. Ghost of Tsushima
 13. NBA 2K21*
 14. Marvel's Avengers
 15. Super Smash Bros. Ultimate*
 16. Ring Fit Adventure*
 17. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 18. Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2
 19. Super Mario Party*
 20. New Super Mario Bros. U Deluxe*
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...