Már 81 millió Halo-játék talált gazdára

  • Írta: gorien
  • 2021. november 11.
  • Biznisz
Link másolása
Lassan húszéves már a Halo-széria, amit a Microsoft az egyik legnagyobb sikerének tart. Hamarosan a következő darab, a Halo Infinite is befut, de addig is a Microsoft néhány érdekes számadattal tekint vissza a sorozat történetére.

Néhány nap múlva kereken húszéves lesz a Halo-játéksorozat, ugyanis 2001. november 15-én történt, hogy a Bungie gondozásában megjelent a Halo: Combat Evolved – amit a tízéves évfordulón újra ki is adtak. A Microsoft egyik legnagyobb sikerének számító sorozat azóta számos részt és mellékágat megélt, jelenleg is készül egy tévésorozat hozzá, és persze decemberben befut a legújabb rész, a Halo Infinite.

A Microsoft úgy döntött, néhány érdekes számadattal örvendezteti meg a rajongókat, így például megtudtuk, hogy az elmúlt húsz év során 81 millió példány fogyott Halo-játékokból – igaz, azt nem kötötték az orrunkra, hogy melyik epizódból mennyi. A 2015-ös Halo 5: Guardians tudhatja magának a széria legjobb nyitányát, míg a Halo: The Master Chief Collectionnel a megjelenésekor egyszerre hárommillió játékos is játszott. A játékszéria világszerte 6 milliárd dollárt termelt.

Az Xbox egyébként november 15-én, 19 órakor visszaemlékezős streamet tart, érdekességekkel és nyereményjátékkal körítve, és minden bizonnyal a Halo-széria sem fog hiányozni belőle.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...