Jól ment az Xboxnak az elmúlt hónapokban, de így is alulmúlta a várakozásokat

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 27.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft is közzétette az aktuális pénzügyi jelentését, amely alapján kifejezetten jó negyedévet zárt az Xbox-üzletág. A redmondiak mindezek ellenére jobb eredményre számítottak.

Befutott a Microsoft aktuális pénzügyi helyzetjelentése. Az Xbox-biznisz szépen pörgött, és éves szinten 6 százalékkal tudott növekedni annak ellenére is, hogy a pandémia pozitív hatásai már lecsengőben vannak a játékiparban. A Niko Partners elemzője, Daniel Ahmad úgy becsüli (a redmondiak nem árultak el konkrét számokat), hogy ez 3,74 milliárd dolláros forgalmat jelentett, ami az eddigi legjobb negyedéve, ha az ünnepi időszakokat nem számítjuk.

A teljes forgalomnak 81 százalékát tették ki a játékeladások, mikrotranzakciók, előfizetések és jogdíjak, ami 3,02 milliárd dollárt jelent, és 4 százalékos növekedésnek felel meg éves szinten. A hardvereladások eközben 14 százalékkal erősödtek, miután a Microsoft szerint továbbra is nagy a kereslet az Xbox Series-konzolok iránt, és az utóbbi időben a készlethiányon is tudtak enyhíteni. Az új gépek egyébként több országban, így például az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Nyugat-Európában is piacvezetők voltak az elmúlt három hónapban.

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella külön kiemelte, hogy mára több mint 10 millió játékos próbálta ki az Xbox Cloud Gaminget, és az Azure videojátékos bevételei is jócskán kilőttek az elmúlt időszakban, ami annak is köszönhető, hogy a redmondi cég mostanra az indie fejlesztők előtt is megnyitotta a felhőjét.

A Microsoft egyébként azt is hozzátette a jelentéshez, hogy bár a számok szépek, alulmúlták a várakozásaikat. Azt is megjegyezték, hogy a következő hónapokban a videojátékos bevételeik csökkenésére számítanak, hiszen az ellátási problémák továbbra is jelen vannak, és a játékosok is kevésbé aktívak a járvány lecsengésével. 

A teljes kép kedvéért érdemes megemlíteni, hogy a komplett Microsoft bevétele 49,4 milliárd dollár volt az elmúlt három hónapban, míg a nettó nyeresége 16,7 milliár dollárra rúgott - vagyis az Xbox még mindig csak egy falatka a teljes üzletből.

2.
2.
crytek
#1: Welcome to the real world...

Nem tudom te hol milyen cégnél dolgozol ,de kb a cégek 100%-nál ilyen a helyzet.. Kívülről magukról azt vetítik a cégek a népek felé fasza erős világszintű cég vagyunk és te aki ott dolgozol tudod ,hogy a céged egy fikaputtony csöves spúr szar ,mert semmire nem költ.
1.
1.
Gykrizsi
Amikor 50 milliárd a nyereséged, de sírsz, hogy lehetne több is. De lennék a helyükben
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...