Állítólag rettenetes a 1-2 Switch folytatása, és a Nintendo sem tudja, mi legyen vele

  • Írta: fojesz
  • 2022. június 9.
  • Pletyka
Link másolása
Mi is megírtuk már, hogy kissé érthetetlen módon, de folytatást kap a 1-2 Switch. Az új játék azonban rendkívül rosszul szerepelt az előzetes teszteken a pletykák szerint.

Mi is írtunk róla nemrég, hogy folytatást kaphat a 1-2 Switch, igaz, kicsit értetlenkedve: habár a játékból a Switch-mánia elején még elfogyott bő hárommillió példány, azóta egyértelművé vált, hogy nem ez lett a konzol húzócíme, ami persze nem meglepő, hiszen nem is sikerült túl jól. A Nintendo mégis bizalmat szavazott a folytatásnak, ezt erősíti meg az általában megbízható Imran Khan is a Fanbyte-on megjelent cikkében.

Az igazi sztori nem is ez. Egyrészt Khan megtudta, hogy az új rész - ami állítólag az Everybody's 1-2 Switch címet viseli - némi koncepcióváltáson esett át, és a Jackbox Party Pack-sorozat ihlette módon jóval több játékost (esetenként akár százat is!) tud bevonni a vetélkedőszerűen előadott minijátékaiba az okostelefonok segítségével. A Nintendo célja ezzel az volt, hogy a folytatás ne hasonlítson túlzottan az elődjére, mert kannibalizálhatja az eladásait, a váltás azonban nem bizonyult jó döntésnek.

Khan információi szerint ugyanis az új játék rettenetesen szerepelt az előzetes teszteken, amelyek kimutatták, hogy a célcsoport, vagyis a gyerekes családok egyáltalán nem kaptak rá az anyagra, és egyszerűen "unalmasnak" és "fárasztónak" találták a minijátékait. A fogadtatás annyira rossz volt, hogy a Nintendo most épp próbálja kitalálni, hogy mi legyen vele, egyesek szerint ugyanis ebben a formában a játék káros lehet a cég reputációjára.

A források szerint valószínűtlen, hogy a Nintendo elkaszálná majd a projektet, és valamilyen formában biztosan kiadják majd. Úgy tudni ugyanakkor, hogy a menedzsment csak és kizárólag a teljes árú megjelenést tudja elképzelni, pedig volt olyan javaslat, hogy adják ajándékként a Switch Online-előfizetések mellé - ők azt gondolják, hogy a visszajelzések ellenére is jól fog fogyni a játék.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...