A Mordhau-csapatba is bevásárolta magát a Tencent

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 19.
  • Biznisz
Link másolása
Gőzerővel robog tovább a kínai óriásvállalat: a Tencent a minap bejelentette, hogy a Mordhau-t fejlesztő Triternion csapatába is bevásárolta magát.

Habár a Tencent az utóbbi időben látványosabb befektetésekkel hallatott magáról (jelentős összeget tettek a FromSoftware-be és a közvetve a Ubisoftba is), ne feledkezzünk meg róla, hogy a cég előszeretettel kapirgál a kisebb stúdiók környékén is: többek között a frissen alapított Inflexion Gamesben és a Tequila Worksben is van érdekeltsége.

Erről a hozzáállásról tanúskodik a kínaiak legutóbbi bejelentése is, miszerint ismeretlen összegért és tulajdonhányadért cserébe bevásárolták magukat a Mordhau-t jegyző Triternion csapatába. Ennél több konkrétumot sajnos nem tudtunk meg, de az biztos, hogy kisebbségi részesedésről van szó, a fejlesztők pedig a Mordhau növekedésére és egy új címre fordítják majd a frissen szerzett tőkét.

A szlovén Triternion csapata 2017-ben jött létre, első projektjük pedig a 2019-ben elrajtolt Mordhau volt, amely hamarosan PlayStation- és Xbox-konzolokra is eltalál majd. A játékból több mint kétmillió példányt adtak el.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...