Egy irodai hiba miatt nem százas a The Callisto Protocol teljesítménye

  • Írta: Nyuszcica
  • 2022. december 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A The Callisto Protocol atyja szerint a teljesítményproblémák oka az, hogy valaki túlságosan sietett haza az irodából.

Glen Schofield, a Striking Distance Studios vezérigazgatója egy twitter-posztban mondta el a rajongóknak, hogy valójában mi is okozhatja ezt a sok, teljesítménybeli hibát az új játékukban. A The Callisto Protocol december elején került a nagyközönség kezébe, azonban sajnos elmaradt a sikeres debütálás, ugyanis a játékosok több bugról is beszámoltak mind PC, mind a konzolok esetében is. Mára már persze kapott ráncfelvarrást a játék, azonban még mindig nem olyan az eredmény, mint amilyenre a rajongók számítottak. 

Glen Schofield a már említett posztban elmondta, hogy ki fogja deríteni, hogyan is következett be ez a hiba és hogy melyik irodai munkása sietett ennyire haza. Azonban jelenleg arra koncentrálnak, ami a legfontosabb: a javítások kivitelezésére. Glen ehhez hozzátette azt is, hogy a játékosoktól érkező visszajelzéseket is figyelembe fogják venni. 

11.
11.
Ps fanboy
#8: Ha meg úgy lesz ahogy mondod, azt is tök meglehet érteni, csak maguknak köszönheti a kiadó. Ha egyszer hülyének nézik az embert, akkor mégis mire számítanak...
10.
10.
Zisten
Tipikus mai játékfejlesztés.
Nem akkor adták ki amikor elkészült, hanem amikor "ki kellett adni".

Persze a "dolgozó sietett haza".
Ezután a dolgozók helyébe lennék pofán köpném. Tuti ment a túlórázás megjelenés előtt, a főnök meg egy ilyen beszólással "kedveskedik"... hát biztos elküldeném a jó k**** a****ba.

Aranyszabály:
- Aki dolgozik az van hogy hibázik is, aki nem dolgozik az viszont soha nem hibázik.
9.
9.
Ps fanboy
#8: Én boltban vettem lemezesen, szóval nem lenne egyszerű visszavinnem, ki tudja a Play It vissza e adná a pénzt miután már kibontottam. De nem fogom visszavinni, számomra most játszható annyira, hogy élvrzhető legyen, legalábbis amit ps4-en képes kipadzírozni magából ez a játék azt hozza és nem egy halom hibás kódsor az egész és nem is néz ki rosszul. Kisebb hibák nyilván azért akadnak majd benne, pl az achivment listát nem találom sehol a trophy-ikban, de egyet azért sikerült már kioldamom benne a játék szerint. xd
Mondjuk az achivment-ek kioldása annyira nem szokott engem érdekelni szrencsére, úgyhogy ezt leszarom, azt a lényeg, hogy a játék jól fusson, és most az 1.06 patch- el trljesen jól fut ps 4-en is. De amúgy tényleg Cyberpunk efektus az egész, ugyanis ez a játék sem szar, csak az a szar benne, amilyen irgalmatlan szarul kiadták.
8.
8.
Doomsayer
#7: Ezt olvasva először azt hittem, hogy PC verziót vettél, de amikor kiderült hogy PS, akkor csodálkoztam, mert a média szerint ott jó volt. Mármint PS5-ön, de valóban, sokan kifejezték az aggodalmukat, hogy a régebbi gépeken vajon mi lesz a címmel. Hát ez a PS4 (meg akkor gondolom méginkább rossz a Box One) performance kimegy a netre, akkor jöhet újra a Cyberpunk 2077 balhé is, hogy mindenki végigviszi, utána meg visszakéri a pénzt és 5 év múlva is szidja. Nem lesz ennek a játéknak nyugta szerintem.
7.
7.
Ps fanboy
Ez bazdmeg... Nekem még életemben nem volt olyan, hogy frissítést keljen letöltenem konzolon, mert anélkül játszhatatlan a játék konkrétan. Már az első bunyóban nem lehet látni semmit, amit azellen az egy szem szörny ellen vívsz, miután scrip formájában lenyomod a két elitéltet abban a kis terembem. Olyan lagok vannak benne már ott, hogy a textúrák hiánya a szörnyikéről már fel sem tünik, szinte csak az alakját látod a lénynek. Az ütés animáció összefolyik, vagy nincs is és azt sem tudod mi történik a képernyőn. Majd miután elpatkol az a buzi szörny és neked megkellene nyomni egy rohadt gombot a panelen, hogy a mögötted lévő ajtó kinyíljon, az emberünk semmit nem csinál, ott az x gomb, odaállok, felvillan, nyomom és semmi. Kilépsz, mentés újratölt újra bunyó, panelhez odaáll, x gomb, semmi...
Inkább teljesen leállítottam a játékot és letöltöttem az 1.06 frissítést, ami csak 21 giga... Ez nem is frissítés, hanem a játék másik fele kb. Most 56 giga az egész. Ezek után újrabetöltöttem a mentést és végre sikerült megnyomnia a szerencsétlennek azt a rohadt gombot,a harc sem volt már olyan rossz, az animációk is a helyükre kerültek, a textúrák azért még mindig elég avétassak a szörnyeken, nem olyan mint amilyen lehetne, lévén ez csak egy ps4 slim, de így már azért sokkal jobban néz ki és jól játszható. De azért rendesen beszartam, hogy erre rábasztam és feleslegessen basztam ki 21 ezret. Számomra a game amúgy nem rossz, nekem már a megjelenés utánni videókban is tetszett az egész, jó az atmoszféra, a scifi környezet, egyszóval látszik, hogy nem először csinált ez a csapat ilyen játékot. De amilyen formában kiadták, konkrétan félkészen, az elég szomorú. Nálam az 1.06 patch megmentette, lehalábbis remélem, hogy ez az állapot a végéig kitart, de abszolút megértek mindenkit, aki lehúzta az elején, mert ez szörnyű. Kár ezért a játékért, mert alapjában véve amire számítani lehetett tőle azt hozza. Idővel, ha ez az egész leülepszik az emberekben, esetleg kidobnak még egy két patch-et hozzá, érdemes lehet kipróbálni azoknak, akik várták, de ezek miatt inkább kihagyták, mert akkor tisztábban lehetne megítélni a játékot magát, mert mint űrhorror szerintem abszolút nem rossz.
6.
6.
Ps fanboy
Megvettem.Kiváncsi vagyok nekem milyen lesz. A videók alapján nekem bejött, de a különböző vélemények nagyon megoszlanak, Szóval kiváncsi leszek rá rohadjon meg.:)
5.
5.
hedzsooo
#1: Kik, mikortol/meddig + mennyit teszteltek? Tesztelokon (is) hajlamosak sporolni, eleg jo pelda ez is ra...

A cikkhez meg annyit, hogy hagyjuk ma' inkabb... :)
4.
4.
Nothing
Valaki túlságosan sietett haza az irodából? Talán csak nem a vezérigazgató úr?
3.
3.
Doomsayer
Hát nem tudom, mennyire szimpatikus nekem ez a "ki fogom deríteni ki az az egyetlen egy ember, aki a hibás" hozzáállás... Oda akarnak állítani valakit a szőnyeg szélére, aki hónapok óta két hetet dolgozott hetente, és megmondani neki, hogy te vagy a hibás és számon kérni rajta meg hozzá vágni, hogy hány millióval tartozik?
Csak azt nem tudom, hogy mi lett volna, ha kipróbálják a játékot kiadás előtt. Jól van, most már biztos, hogy nem veszem meg ezt a cuccot soha és még csak torrentről sem töltöm le. Bár ahogy kinéz jövőre már ingyen fogja dobálni az Epic.
2.
2.
crytek
#1: Tesztelték elegen nem? Kiadás napján.Ráadásul ők fizettek is érte szóval jól jártak. Az más kérdés hogy a részvényeik nem amik jelenleg a kiadás napja óta esnek folyamatosan.. Bár ha a shortra mentek akkor ott is nyerészkednek csak :)
1.
1.
pjoco
Ekkora mellé dumát. Gondolom a sok tesztelőt meg békén kell hagyni. Egyáltalán kipróbálták kiadás előtt? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...