A Starfield és a Halo fejlesztőit is érinti a Microsoft óriási leépítése

  • Írta: szlav
  • 2023. január 19.
  • Biznisz
Link másolása
A minap megtudtuk, hogy több mint 10 000 alkalmazottat bocsát el a redmondi techóriás. A hírek szerint sajnos a Halo és a Starfield prominens fejlesztői is érintettek az ügyben.

A legnagyobb vállalatoknál sem gyakran fordul elő, hogy egyszerre több mint 10 000 alkalmazott kerüljön elbocsátásra, a Microsoft azonban "erősen" indította az évet. A redmondi techóriás minden ágazatában lenyeseget a foglalkoztatott munkaerőből, ezt pedig sajnos a videojátékos szekció sem ússza meg. A Bloomberg jelentése szerint a Halo-sorozatot fejlesztő 343 Industries és a Starfield utolsó tollvonásait végző Bethesda soraiból is küldenek el alkalmazottakat.

A hír egész biztosan valós, hiszen néhány korábbi alkalmazott Twitteren is beszámolt az elbocsátásáról. Köztük olyan 15 éve a Microsoftnál dolgozó veteránok is akadnak, mint Ben Rudolph, a vállalat egykori globális kreatív igazgatója, Albert Dankwa és Jessie Homas, akik az tartalmi programmenedzsereként, illetve kulturális programvezetőként erősítették a videojátékos divíziót. 

A Microsoft cégvezetője, Staya Nadella az események kapcsán megemlítette, hogy az Egyesült Állmokban élő, elbocsátásra kerülő alkalmazottak számos juttatásra, köztük a piaci norma feletti végkielégítésre jogosultak. Emellett további hat hónapig tartó egészségügyi biztosítást, részvényjuttatásokat, 60 napos elbocsátási időt és egyéb karrier-átmeneti szolgáltatásokat is biztosítanak erre az időszakra. Hasonló juttatásokban részesülnek az USA-n kívül elbocsátott alkalmazottak is, ezek részletei azonban a helyi munkaügyi törvények szerint módosulhatnak.

11.
11.
crytek
#10: Ez csak az userek szerint az. A valóságot sose tudjuk meg.
Ha annyira veszteséges mint pl az epic store annak nem veszteséges ez sem mert más visszatermeli a buktát.
De sose tudjuk meg ,mert ezek sose közölnek semmit csak játékosszámot
10.
10.
zoli12i
#9: Game Pass nagyon veszteséges.
Aztán ki tudja ott a háttérben hány ilyen projekt van az MS-nél.
9.
9.
crytek
#8: Nem tudom mire de valahova nagyon megy a pénz amiért ilyet léptek
8.
8.
zoli12i
#7: Spórolnak a felvásárlásra ?
7.
7.
crytek
#6: Nem tudom ki hol és mit dolgozik de egy munkahelyen az ember az amin a leghamarabb lehet spórolni. Most elég sok cég jelentett be ilyet

Profit mindig kell és mindig több bármi áron
6.
6.
zoli12i
Tízezreket rúgnak ki, de 70 milliárdért akarnak venni egy komplett kiadót. Nice!
5.
5.
crytek
Hm ezekszerint mégsincsenek szarásig pénzzel...
4.
4.
nemfontos
A halo -n eddig se dolgoztak túl sokat, úgy hogy annak mindegy... :)
3.
3.
Jarl Balgruuf
#2: Megmutatod merre? Mert én Series X-en jàtszom.
2.
2.
Ooorky
#1: Salty ps fan detected.
1.
1.
Jarl Balgruuf
Mivel a 343 szemetet csinált a Halo-ból, a Starfield meg borítékolhatóan vacak lesz ez a kettő annyira nem nagy veszteség.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...