Battlefieldeket és a Mirror's Edge-et is törli a boltokból az EA

  • Írta: pandaril
  • 2023. március 21.
  • Gyászhír
Link másolása
A játékokat törlik a digitális áruházakból, azokat megvásárolni nem lehet majd, illetve az online funkciókat is lekapcsolják. Az offline játékmódok és az egyjátékos elemek továbbra is játszhatóak maradnak.

A DICE az Electronic Arts oldalán osztotta meg blogposztját, amely szerint április 28-án a Battlefield 1943, a Bad Company 1 és 2, illetve az eredeti Mirror's Edge-et törlik a digitális boltok kínálatából, a továbbiakban nem fogják tudni beszerezni azokat a játékosok.

Ezen felül az a játékok online funkciói is megszűnnek, ami a 15 éves 1943 esetében gyakorlatilag a játék végét is jelenti, lévén az kizárólag többjátékos módban játszható. A Bad Companyk esetében az egyjátékos kampány természetesen továbbra is játszható marad, ahogy a Mirror's Edge is.

Az EA több játékot is elérhetetlenné tett az utóbbi hónapokban, így ismét felmerülhet a kérdés, hogy a mai, kizárólag online formában elérhető játékokkal mi történik, hogy ha egy kiadó vagy fejlesztő ilyen döntést hoz, vagy esetleg a szolgáltatást, amelyen a játékok elérhetőek, megszüntetik.

4.
4.
crytek
Nyílván mindenkit meg lehet érteni hogy a kedvenceivel örökké szeretne játszani ,de semmi sincs ingyen. Egyik cég se fog fenntartani szervereket csak azért mert pár ember még használná. Ugyanez van a licenszekkel is, azok se 5ft-os tételek és az évi pár db eladás ami még megy ezekből a címekből még a töredékét se fedezné semminek sem.

Fájó számomra hogy az EA ennyire semmibe veszi a játékosokat akik már mióta akartak volna BC1-2 remake-et.. Eskü az EA olyan hogy látja mit akar a nép és csakazért se..lásd pl nfs undergroundot is. Pedig így a létezése nélkül is bizton állíthatjuk hogy egy BC1 vagy akár a BC2 Remake 100X nagyobb pénzügyi siker lett volna mint ez a fostartály 2042
3.
3.
Chdz
A legtöbb online játék, ami szerverhez van kötve előbb-utóbb eltűnik majd örökre. Amihez van esetleg offline rész az majd torrentről továbbra is játszahtó formába marad, ha már a legit módját eltörlik, kb. leszarom majd, hogy az-e, vagy nem. Max játszuk a törtöt azt kiszophatják ahogy vannak.
2.
2.
Doomsayer
Azért az jópofa, ha valakinek így 2023-ban merül fel a kérdés azzal kapcsolatban, hogy mi történik az online formátumú játékokkal, ha a kiadók meggondolják magukat. 2010-es évek elején releváns volt mondjuk a kérdés, de így hogy egyes hosszú távra, meg évtized hosszúságúra tervezett live-service cuccok a 2 évet is alig élik meg, de van olyan is, ami kevesebb, mint 1 évet él, szóval... Hát nem tudom... ezen a kérdésen már késő gondolkodni.
1.
1.
Zisten
Sajnos az ilyen "kötelező online kapcsolat" játékokból nem marad meg egy se az utókornak!
A UbiSoft ebben eléggé az élen áll.
(The Division 1-2, The Crew 1-2...stb)
Anno az volt az első, hogy megnéztem a Ghost Recon Wildlands megy-e net nélkül és szerencsére az megy... a Breakpoint viszont már nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...