SGF 2023: A THQ Nordic kiadná dobozosan az Alan Wake 2-t

Link másolása
A múlt heti bejelentés szerint a játék kizárólag digitális formában lesz elérhető, azonban az első részt is fizikai formában kiadó cég jelezte, hogy a folytatás lemezes megjelenését is szívesen vállalná.

Ahogy arról mi is beszámoltunk a múlt héten, az Epic Games kiadásában megjelenő Alan Wake 2-t nem tervezik kiadni lemezes formában, nemcsak a megjelenéskor, de később sem. A Remedy három érvet is felvonultatott a döntés védelmére, azonban ettől függetlenül megosztó fejleményről beszélhetünk: a játékosok egyik fele szerint amúgy sincs értelme a lemezes verziónak, mivel valószínűleg csak a játékhoz való jogosultságot biztosító kulcs lenne rajta, magát a játékot ugyan úgy le kellene tölteni. A másik tábor szerint viszont ezzel súlyosan korlátozzák a játékosok választási lehetőségeit a vásárlást illetően, mivel PC-n kizárólag az Epic Games Store-ból lesz játszható a játék (egy esetleges Humble Games megjelenésről még nem tudni).

Ebbe a vitába csatlakozott be a THQ Nordic Twitteren, a kiadó ugyanis nagyon szívesen megjelentetné a Remedy játékát dobozos formában. És mivel az eredeti játék fizikai megjelenését is ők intézték, nem is lenne idegen a partneri kapcsolat.

Hogy mit szól ehhez a kiadó Epic Games, vagy hogy elfogadja-e az ajánlatot a fejlesztő Remedy Entertainment, még nem tudni, bár a poszt közel 3.500 kedvelése és a számtalan pozitív komment alapján lenne igény a lemezes verzióra.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

10.
10.
Kamukaze
#9: Ha nem értettem volna meg, akkor nem is poénkodtam volna ;)
9.
9.
Sophisticated Karen
#7: Bocsi, de nem mindig olvasom újra a mobilon. Azért megértetted? A digitális verziót is eladhatóvá kéne tenni, márpedig ehhez a cégeket vagy az állam vagy az EUnak köteleznie kell, mivel maguktól nem fogják ezt megcsinálni.
8.
8.
GAMEROD
Elmúlt már az a világ hogy kazetta, floppy meg CD/DVD/BD. Egy időben én is szerettem birtokolni a dolgaimat, de amikor rájöttem hogy elég lassú a telepítés egy 4-5 DVD-s játéknál, meg ott kell figyelni hogy mikor kell cserélni a lemezt, vagy épp megsérült valamelyik és csak villogott az olvasó kezdtem szarni az egészbe. Már a 8 MBit-es korszakban elkezdtem lassan áttérni a steamre meg azokra amiken exkluzívan jött ki valami, például az Epic se okozott gondot. Annyira nem vagyok képben, hogy azt se tudom lehet -e egyáltalán még valahol valamilyen lemezolvasót kapni, mert nem is nagyon láttam véletlenül se sehol. Nem hiányzik se a kacat, se a vergődés. Dobozok is idővel fakulnak, kopnak aztán mennek a nejlonzsákba. Nincs már szükségem kirakatra. Többieknek is csak amolyan placebo hatás az egész.
7.
7.
Kamukaze
#3: A kötelezni cégeket a lehetővé!
4.
4.
zoli12i
#1: De ez így csak felesleges szemét gyártás.
Ha valami gyűjtői cuccot akarsz rendelni az még érthető lenne.
Remélhetőleg nagyon hamar kikopik ez a dobozos kiadás.
3.
3.
Sophisticated Karen
#1: Környezetvédelem? Én nagyon örülök hogy erre halad a világ, de a digitális kód eladását lehetővé kellene kötelezni a cégeket.
2.
2.
crytek
Konzolos warezosoknak ez most ultimate nagy érvágás.
Mi lesz így velük nem tudják 0 day letolni majd eladni egyből...Ej de kegyetlen ez a világ
1.
1.
DarkLord
Nem tudom lehet én vagyok ó cucc a korombol adódóan, de én is szeretem birtokolni a dolgaimat, ha veszek valamit... nem , azért de a Diablo 4-nél is nagyon zavar, hogy nem kap az ember semmit a pénzéért csak egy kódot. Tudom , amúgy is a kódot írnám be a játék dobozából és soha nem raknám a meghajtóba, de akkor is ott lenne a többi játék mellett a polcon a gyűjteményben. Igény, még mindig van a fizikai cuccokra is. Ugyanúgy megveszik az emberek a cd-ket is, hiába már alig adnak ki belőle páran. Abból is hatalmas gyűjteményem van és a fal tele van vele, jó ránézni és leporolni meg stb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...