13 évvel a megjelenése után Steam Workshop-támogatást kapott az Amnesia

  • Írta: szlav
  • 2023. június 4.
  • Hír
Link másolása
Épp időben! A Frictional Games eddig is támogatta az Amnesia-játékok modolását, a steames integráció azonban jócskán leegyszerűsíti a rajongói tartalmak elérését.

Habár azt hinnénk, hogy napokkal az Amnesia: The Bunker megjelenése előtt minden az új játékról szól a Frictional Games háza táján, a stúdió nem feledkezett meg a legendás első epizódról sem. Ahogy azt a stúdió közleményében is olvashatjuk: a Frictional eddig is abszolút támogatta a megannyi modot és a rajongók által készített kampányokat, a Steam Workshop integrációjával azonban ezek használata és publikálása is zökkenőmentesebb lesz.

Nem gyakran esik meg, hogy egy 13 éves játék ilyen típusú fejlesztői támogatást élvez, az Amnesia: The Dark Descent esetében azonban mindenképp indokolt a dolog. A hátborzongató horrorjáték gyakorlatilag megreformálta a műfajt, előtérbe helyezve a testközeli, belsőnézetű kamerakezelést és a teljes védtelenséget - előtte kevés mainstream játék merte meglépni azt, hogy fegyver nélkül zárja össze a játékosait a megállíthatatlan szörnyetegekkel. Az Amnesia emellett a modern videós tartalomgyártásnak is új irányt adott, hiszen ezzel a címmel robbant be a köztudatba a Let's Play-ek keresztapja, PewDiePie is.

1.
1.
Extol
Szerintem úgy jó ahogy eredetileg is volt
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...