Vadiúj The Witcher-könyvön dolgozik Andrzej Sapkowski

  • Írta: zoenn
  • 2023. augusztus 5.
  • Cooltúra
Link másolása
Tíz évvel a sorozat legutolsó darabja, a Viharidő után újra Vaják-regényen dolgozik Andrzej Sapkowski. A lengyel író jól halad, talán egy év alatt be is fejezi a könyvet. Folytatódnak hát Geralt kalandjai.

Az ukrán Fantastic Talks YouTube-csatorna nemrégiben interjút készített a The Witcher- (itthon Vaják) könyvek írójával, a lengyel Andrzej Sapkowskival, aki megerősítette, hogy szorgalmasan dolgozik a sorozat új könyvén, ami bár "eltarthat egy évig, de tovább nemigen".

Tíz év telt el azóta, hogy a saga utolsó darabja, a Viharidők megjelent eredeti nyelven, szóval Geralt hosszú pihenőn volt, de időközben millió dolláros frencsájzzá érett a brand, videojátékok, képregények, kifestők és TV-sorozat is született belőle a Netflix jóvoltából.

Sajnos Sapkowski nem árulta el, hogy pontosan miről szól majd a könyv, hiszen tisztességes lezárást kapott a legutóbbi történet, a Tó úrnője, de az is elképzelhető, hogy egy előzménnyel vagy egy melléksztorival bővíti tovább az univerzumot - erre már 2018-ban utalt a szerző egy másik interjúban.

Mi az összes Vaják-könyvet elolvastuk, és titeket is arra buzdítunk, hogy tegyétek meg. Az alábbiakban összeszedtük a könyvkritikáinkat:

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...