Várakozáson felül teljesít a Tekken 8, de öt játékot törölt a Bandai Namco

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 16.
  • Biznisz
Link másolása
Jelentősen megváltoztatja fejlesztési struktúráját a Bandai Namco, miután öt rejtélyes cím munkálatait leállította. A Tekken 8 viszont szárnyal, átlépte a 2 milliós eladott darabszámot, de a kiadó bevételei csökkentek.

A befektetőknek tartott kérdezz-felelek kapcsán árulta el a Bandai Namco, hogy legutóbbi pénzügyi év veszteséges volt a cég számára, ezért a következő időszak növekedési kilátásaira vonatkozóan megváltoztatják irányelvüket. Ezentúl alaposan meggondolják, melyik játékuk kap majd zöld utat a fejlesztésre.

Ennek részeként öt fejlesztés alatt álló játékuk gyártását állított le, a költségeket pedig veszteségként írják le. Változtattak tehát a fejlesztési struktúrájukon, szigorúbb feltételeket szabva a munkálatok folytatásához, szűkítik a projektjeik számát is. Arról nem esett szó, hogy melyik volt a kérdéses öt játék, amely kaszát kapott.

A Bandai Namco eladásai 8,9 százalékkal csökkentek egy év alatt, bevételük pedig 96,5 százalékkal estek vissza, ami nem csoda, hiszen jelentős megjelenésük nemigen volt ez idő alatt.

A Tekken 8 sikerének viszont nagyon örülnek, a kiadó szerint még a vártnál is jobban fogy a verekedős széria legújabb része, ami átlépte a 2 millió eladott példányt világszerte - ehhez pedig még egy hónap sem kellett, hiszen január 25-én kerül a boltokba. Az elődjénél is nagyobb siker a játék, mivel a Tekken 7 nagyjából két hónap alatt érte el a 2 millió eladott kópiát.

A Street Fighter 6-nak ehhez a számhoz 5 hét kellett, míg az Egyesült Királyságban kétszer annyi dobozos példány fogyott belőle, mint a riválisából. Mortal Kombat 1-nek négy hónap kellett a 3 millióhoz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...