Pert nyert a Take-Two egy tetoválóművésszel szemben

  • Írta: osan
  • 2024. április 21.
  • Biznisz
Link másolása
Ezúttal meglepően nem a GTA VI-ról vagy a floridai Jokerről van szó, hanem az NBA 2K-sorozatról és egy tetoválóművészről, aki beperelte a kiadót, hiszen szerinte a cég jogtalanul használta fel alkotásait, amik egyébként kosarazók testén találhatók meg.

Történt, hogy a clevelandi tetoválóművész, Jimmy Hayden, aki LeBron James tetoválásait is csinálta, beperelte a Take-Two kiadót, hiszen szerinte a cég jogtalanul használta fel alkotásait azzal, hogy LeBront élethűen szerepelteti a játékaiban, hiszen így a tetoválásai is megjelennek a digitális termékben. Hayden több sportcsillagnak, így Shaquille O'Nealnak és Kyrie Irvingnek is készített már tetoválást – derül ki a Reuters riportjából.

Először 2017-ben perelte be az alkotó a kiadót, majd 2019-ben is azzal panasszal élt, hogy a Take-Two megsérti a szerzői jogait, illetve most, 2024-ben is bepróbálkozott. Az ohioi bíróság a Take-Two javára hozott ítéletet, miszerint a kiadó nem tett semmi jogsértőt, hiszen az NBA-vel és játékosaival való megegyezésbe az is beletartozik, hogy a játékosok tetoválásait is megalkothatják a videojátékokban.

Az egész esetet érdekesebbé teszi, hogy Illinois államában már egyszer nyert egy tetoválóművész a Take-Two ellen, de akkor a WWE-sorozatról volt szó és Randy Orton tetoválásairól. Akkor, vagyis 2022-ben a művésznek 3 750 dollárt ítélt a bíróság.

2.
2.
DarkLord
Egyszer nyert egy tetováló 2022-ben, kemény 3750 dollárt kapott érte...amin egy jót röhögött a cég azt kifizette a kiskörme alatti piszok kb. Felesleges cécó a semmiért kb.
1.
1.
Nothing
Felkészül: fodrász, manikűrös, fogorvos, bőrgyógyász, piercinges, plasztikai sebész, szemöldök-csipesz gyártó...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...