HWSW: Már Európában is a Blu-ray vezet

  • Írta: Daks
  • 2007. november 29.
  • Hardver
Link másolása
Az európai Blu-ray Disc Szövetség promóciós bizottsága szerint átlépte az egymilliós példányszámot az Európában eladott Blu-ray kiadványok száma - írja a HWSW.
Az európai Blu-ray Disc Szövetség promóciós bizottsága szerint átlépte az egymilliós példányszámot az Európában eladott Blu-ray kiadványok száma - írja a HWSW.

A Szövetség szerint komoly előnyt tudhat magáénak kontinensünkön a nagyobb kapacitást nyújtó lemez, az eladott HD-filmek 73 százalékát teszi ki a Blu-ray formátum, míg a HD DVD csak 27 százalékot tudhat magáénak.

A bizottság közlése szerint az egymilliós volumen csak akkor állja meg a helyét, ha a hagyományos filmeket vesszük alapul, a szintén Blu-ray lemezeken érkező PlayStation 3 játékokkal együtt 21 milliós példányszámokról beszélhetnénk. A HD DVD-n azonban csak filmek érkeznek, így ez nem lenne korrekt összehasonlítás.

Érdekel hogy áll a Blu-Ray és HD-DVD háború?
Irány Nagytestvérünk, a HWSW!
4.
4.
user1
t.roli:

"szerintem egy HD-DVD-n felirat sincs. "



Nem tudom miből gondolod ezt.



"A HD-DVD elterjett volna, ha a Microsoft nem csóró, és belerakja a gépébe."



Ez igaz. A microsoft hatalmasat dobhatott volna a hddvd népszerűségén ha a box -ba is az kerül. De még így sem biztos hogy a BD terjed el, hiszen eredeti software -ek esetén tulajdonképpen a vásárlóknak teljesen mindegy milyen medium -on kapják a programot. Mint tudjuk a ps3 tulajok nem is igazán törődnek vele milyen lemezeik vannak. A formátumok háborúját az fogja eldönteni, hogy melyik lemeztípus lesz képes hamarabb elérni azt, hogy az olcsó tömeggyártás jözéppontjába kerüljön. Ha majd nem csak a milliomosok vehetnek írható lemezeket és írókat, akkor derül ki hogy ki a győztes. Én egyiket sem pártolom, nekem teljesen mindegy ki győz, majd olyan meghajtót veszek a gépembe amilyet kell. A BD -vel kapcsolatban egyedül azzal kapcsolatban vannak aggályaim, hogy az adathordozó réteget csupán egy nagyon vékony karcálló felület választja el a külvilágtól, (olvasófejtől). CD esetében nem volt gond, mert a lemez tetején volt az adathodozó felület, és bár ezen csak egy cimke volt, az olvasófej nem jelentett veszélyt a vastag műanyag lemez miatt. DVD és HDDVD esetén pedig két műanyag korong között van. Itt sincs igazából probléma, ha nem karcoljuk nagyon össze a műanyagot. A BD -ről azomban egyes külföldi forum -okon lehet olvasni hogy a karcálló lakk viszonylag könnyen elválik a lemeztől, ezzel azonnal elpusztítva az adatainkat. Ez elég ilyesztően hangzik most, amikor még csak kis tételben gyártyák. Mi lesz akkor ha a tömegtermelés beindul, és gyártyák majd a valamivel gyengébb minőségű lemezeket. 25GB adat elvesztése egy rossz újmozdulat következtében nem túl szép kilátás szerintem.

Remélem nem lesz igazam......
3.
3.
tjames
valahol t.rolinak igaza van. Mondjuk messzemenő következtetés hogy ez lesz a veszte a boxnak, de az biztos hogy alig kapni HD filmet, az is 15ropi. Kölcsönzőkben Bluray film van, HDdvd nincs. Játék nem azokon jön. Szal hogy is lenne első, ha egyenlőre nem nyomatják orrbaszájba, amit nem értek. Már rég HDDVD-n kéne lenni mindennek, pláne hogy a többrétegű változatok már körözik kapacitásban a Bluréjt. Gyártani is olcsóbb, szal tényleg nem értem: MIÉRT NEM KAPHATÓ? MIÉRT NEM TERJED JOBBAN????
2.
2.
t.roli
Csak szólok user1, h szinte nem is lehet kapni HD-DVD-n filmet magyarországon, szerintem egy HD-DVD-n felirat sincs. A HD-DVD elterjett volna, ha a Microsoft nem csóró, és belerakja a gépébe. Ez lesz a 360 veszte is, és a HD-DVD é is...
1.
1.
user1
Mondják ők. Ezek a statisztikák mindíg érdekesen alakulnak attól függően hogy éppen ki készítette őket...:) Mindenesetre az új típusú lemezek még mindíg csak porszemek a piacon a dvd forgalmához képest, ami továbbra is megjósolhatatlanná teszi hogy milyen lemezeket is fogunk pörkölni majd 2, vagy 3 év múlva. (attól függően hogy meddig nyúzzák egymást, és mikor esnek le az árak) Mindenesetre én örülök a harcnak. Azzal úgyis csak mi fogunk jól járni.

Mindenesetre az érdekes hogy a blue-ray -t támogató kis csoportosulás mindíg agresszívan reklámozza magát. Ünnepélyek sora táblákkal, elmebeteg emberekkel, illetve kéthetenként érkező statisztikák amiket véletlenül mindíg épp az egyik BD -t támogató cég készít/készíttet...:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...