No Man’s Sky - újra a siker küszöbén?

  • Írta: sirdani
  • 2018. július 31.
  • Hír
Link másolása
A megjelenésekor óriási méretű felháborodást keltett játék, úgy néz ki, hogy a folyamatos frissítéseivel végre megtalálta azt a taktikát, mellyel sikeres lehet. Kár, hogy a fejlesztők 2016-ban máshogy álltak a dologhoz…

Mint ahogyan arról korábban mi is írtunk, a játék komoly változásokon esett át az elmúlt időszakban, így megérkezett többek közt a multiplayer lehetőség, illetve most már szabadon választhatunk a belső és a külső nézet között.

Persze nyilván a sikerhez önmagában ennyi nem elég, de azt meg kell hagyni, hogy a megjelenés óta tényleg sok újdonságot kaptak a rajongók - a legnagyobb differenciákról ebben a cikkünkben írtunk.

A változások, új tartalmi frissítések és a folyamatos javítások miatt pedig igencsak érdekes teljesítménít produkál a játék Steamen. Megjelenéskor 212 321 ember játszott vele egyszerre, ám a kevés tartalom, és a fejlesztők megszegett ígéretei miatt ez a szám rekordgyorsasággal csappant meg, olyannyira, hogy alig 40 nappal a megjelenése után átlagosan már nem játszottak vele ezren sem.

Ez a tendencia nagyjából folyamatosan uralta a játék adatait egészen júniusig, amikor újból elkezdtek növekedni a számok, az elmúlt hétvégén pedig már 96 954 ember játszott egyidejűleg a No Man’s Sky steames verziójával.

Csak összehasonlításképp, ez közel a fele a hatalmas hype és marketing segítségével felfuttatott rajt eredményeinek, de például magasabb játékosszám, mint amennyit a The Witcher 3: Wild Hunt el tudott érni megjelenése óta.

48.
48.
Fata Morgana
Nagyon bejön a játék, végül is PS4-re zsákoltam be.
Annyit mondhatok nekem eddig az év játéka a zene, a feeling, a felfedezés öröme,, az űrutazás minden nagyon ott van a szeren.
Nem tudom milyen volt mikor megjelent, mondjuk hallottam hogy volt cirkusz körülötte, szerintem lehetne egy új tesztet írni a játékról mert nagyon sokat változott persze előnyére!
47.
47.
Fata Morgana
#30: Nagyon mellé ment, haver a God of War 4-et 3x pörgettem ki eddig és nagyon várom a NG+ szóval itt egyedül te szoktál "flame war-t" kierőszakolni kb minden MS hírnél a "bezzeg a sony" így meg úgy, nem gondolod, hogy gyerekes vagy nem kicsit??
Szállj már magadba néha, azt sem értem, miért tűrnek meg a modik ezen az oldalon, hiszen másokat már kevesebbért is kitiltottak.
46.
46.
kamgecam
#44: +1 Vegyél fel azt nyomjuk multiba. Privátba megadom a psn címem. Van egy csomó gk tag már ps-en, hadd nőjjőn csak a közösség. :-)
45.
45.
supair
#43: Mongyá rúla má valamit ídes ecsém…...köllljön e az nékem is vagy se nem?
44.
44.
Macifasz
#43: Átérzem, ahogy megjön a fizu, veszem meg én is PS4-re. :-) Néztem a VR Pisti egyedüli majd végül Multi streamjét, és megtetszett. :-)
43.
43.
frankdelgado
#42: Nem bírom a nyomàst, ugyhogy inkàbb gyorsan megvettem...
42.
42.
supair
#16: Én is ezen agyalok.
40.
40.
XuChi
Elírások miatt bocs. Mobilról vagyok :)
39.
39.
XuChi
Én próbáltam első naposan, fél év után az első nagy uodate után, és most a NEXT verziót is.

Sajnos továbbra is dög unalom, céltalan, technikailag vacak.

Grafika elmegy.

De az higy i5 8400 + GTX 1070 + 16 GB Ram + SSD-re telepítve, ultra részletesség mellett képtelen a 69Fps-t fixen tartani az szégyen. Inkább 30-40. És igen, be van kapcsolva a settings-ben a 60FIX !!!

Jó lenne ha lennének értelmes FEGYVEREK, STORY, hatalmas És akciódús hosszú űrcsaták.

Design is förtelmes.

Egy szó mint száz. Nekem ez továbbra sem jön be.
37.
37.
Cooper911
#21: Ha színes szagos arcade stíkust szeretnél akkor NMS. Ha egy kicsit komolyabb hangvételű játékot ahol leginkább neked kell kitalálni mit szeretnél akkor ED.
Én majdnem előrendeltem a NMS-t. De amilyen a megjelenése volt, már nem fogom megvenni. Azért játszanak vele most sokan mert akik anno megvették azoknak egy része kipróbálja hogy milyen a multi.
36.
36.
Vopesz
#21: Egyertelmuen no mans sky. Mindketto megvan, ED season passal. Az NMS next messze tobb lehetoseget kinal, minden benne van ami az ED-ben is, plusz ezernyi extra dolog. Bele se kezdek leirni mi, mert sosem lenne vege. Plane most erdemes beszerezni, hogy le van akciozva.
34.
34.
godach
Két dolog biztos. Annyira vártam a megjelenését, hogy az valami hihetetlen. Most kb a Green Hell-el vagyok így. Még a megjelenési dátumot is megjegyeztem. Augusztus 29.

Szóval az első dolog. Elhiszem a játékosoknak, hogy mennyit fejlődött a játék.
A másik viszont az, hogy első napos próbánál, nekem akkora csalódás volt hogy még most sem érzem azt, hogy újra elő kellene vennem :/
31.
31.
frankdelgado
#24: Nézd el a pornépnek,h hitvàny dolgokkal üti el az idejét , hisz te ezeken màr felülemelkedtél....
30.
30.
kamgecam
#22: Hagyjad csak flamből kérdezi. Nagy ps hater, vityo gyerekkel együtt.
26.
26.
Josi21
#25: ...brigád csak negyed ennyi, pénz, időt, energiát fordítana egy játékra tökéletes játékokat kapnánk. Bár aki nem szereti a zsíros kenyeret, hagymával is szarnak fogja nevezni ! ;)
25.
25.
Josi21
#24: Játszottál valaha vele ? Nálam első napos vétel volt, és pocsék az ígértekhez mérten. Kb 2 hónapja, játszom újra, ég és föld... Ha minden fejlesztő brigá
24.
24.
Heldengeist
El nem tudom képzelni, hogy ugorhatnak rá újra a játékosok. Aztán meg csodálkozunk és bosszankodunk, hogy milyen irányba halad a játékipar.

szégyen
23.
23.
Fata Morgana
#22: Kösz a "kimerítő" választ.:)
22.
22.
Duken
#21: Tökmindegy! Mind a kettő van mindegyikre. Nézd meg most hol olcsobb, az NMS és ED, azt vedd meg ott. :)
21.
21.
Fata Morgana
Dilemma NMS vagy Elit Dangeorus XO vagy PS4-re ez itt a kérdés??
19.
19.
Extol
Én megmondtam a legelején, jó játék ez
18.
18.
frankdelgado
#17: Kösz, nekem bejön, nem is baj ha nem tul erőszakos, a gyerekkel tudjuk partiba csapatni. A sea of thivessel is jókat jàtszunk pedig abban sincs tartalom....
17.
17.
Duken
#16: Szereted a grindelős, fejlődős, felfedezős cuccokat? Akkor igen nagyon fogod szeretni. Ha viszont akciora vágysz meg lézerkardozásra hagyd ki! Plusz pont: zenéje fenomenális, a világa ( az art dizájn vagy bejön vagy nem, szerintem gyönyörű, főleg Xbox X-en) hatalmas a tartalom, lehet vadászni jobb űrgépeket hogy beszerezz, csomo jármű, saját űrállomást építhetsz stb. és már van multi. Negatívum: a grind unalmassá válhat, sztori nincs nagyon benne, harc is elhanyagolhato, még mindig bugos néha de azért nem annyira hogy ne tudd élvezni.
https://www.youtube.com/watch?v=7idnEqIpPi0

https://www.youtube.com/watch?v=kMaRkUTy4fE
16.
16.
frankdelgado
Most akkor megvegyem boxra vagy ne vegyem? Ilyen űrhajós csavargosra vàgyom nàr mióta....
15.
15.
Duken
#13: Oké ez jogos, de azért rákontráztak rendesen (a ps haterek...). Aanashal értek egyett. Sean Murray-t szépen felhasználták. Zseni a srác és hatalmasat álmodott de nem kellett volna pr-osnak előtérbe helyezni. Amiket mondott ő komolyan is vette, a srác tényleg azt hitte megcsinálják addigra, nem a képünkbe hazudott hanem az idealizmusa elvitte.Tipikus őrült matek tudos, aki viszont képtelen kommunikálni.Ez Sean Murray. szimpatikus a srác meg minden de inkább tegyék be egy szobábba számítogép mellé és csinálja a játékokat ne pedig beszéljen roluk.Ebben az esetben a sony a hunyo, csak hát dollármilliok lebegtek a szemük előtt arra nem gondoltak hogy tönkretehetnek egy tehetséges kis fejlesztő brigádot! Én sajnálom hogy ennyire meghurcolták Sean Murrayt aki szinte egymaga alkotta meg a no mans sky-t, amikor nem őt hanem a sony-t kellett volna kérdőre vonni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...