Jöhet a lemezmeghajtó nélküli Xbox Series X?

  • Írta: zoenn
  • 2023. augusztus 7.
  • Pletyka
Link másolása
Iparági pletykák szerint a Microsoft az Xbox Seriex X középgenerációs frissítését tervezi, amely egy kizárólag digitális játékok lejátszására alkalmas modellt jelenthet, hasonlóan a Series S-hez.

Shpeshal Nick az XboxEra podcastjében szellőztette meg a Microsoft jelenlegi terveit, amely szerint a gyártó a közeljövőben olyan Xbox Series X-et dobna piacra, amiben nem találunk lemezmeghajtót. Maga a konzol ugyanolyan erős lenne, mint a jelenlegi modell, csak az Xbox Series S-hez hasonlóan kizárólag digitális forrásból juthatunk hozzá a játékokhoz.

Arról nem szól a fáma, hogy a revízió kisebb vagy könnyebb lenne (meghajtó hiányában biztos). Mivel a mostani piaci trendek azt mutatják, hogy a digitális letöltés egyre nagyobb teret hódít magának, a lemezes játékok részesedése visszaszorul, nem vagyunk meglepve, ha a Microsoft így spórolna a költségeken.

Más szivárgások szerint a várhatóan 2028-ban piacra kerülő következő generációs konzolok már egyáltalán nem tartalmaznak majd lemezmeghajtót. Nick szerint a Microsoft "több Xbox-hardvert tervez" 2025-re, azaz a fentebb vázolt pletyka csupán a jéghegy csúcsa lehet.

1.
1.
nemfontos
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...