PSP

A Sony apró kézikonzolja, a handheld piac legmeghatározóbb alakja, a PSP.
1303588243

Hivatalos: külső támadás érte a PSN-t

A Sony hivatalosan is megerősítette a korábbi feltételezéseket, miszerint külső támadás miatt áll már napok óta a PlayStation Network. Bár az esetet a korábbi események függvényében az Anonymoushoz kötnénk, a csoport korábbi közleménye szerint nem ők tehetnek a PSN leállásáról.
1303475650

Egy-két napig is állhat a PlayStation Network

Nekünk is jeleztétek a tegnapi nap folyamán, hogy nem tudtok belépni a PlayStation Networkre, s bár akkor úgy tűnt, egyszerű karbantartás van, mára bebizonyosodott, hogy komolyabb probléma állhat a háttérben. A Sony szerint egy-két napig is tarthat a leállás, nem kizárt, hogy támadás érte a rendszert.
1303302388

HWSW: A kézi konzolok fejére nőttek a telefonok

Rohamosan terjeszkednek az okostelefonok, amelyek egyre népszerűbb játékplatformok is egyben. Bár a telefonos játékok nem kerülnek sokba, még így is jelentős bevételt hoznak a kiadóiknak, népszerűségüket pedig a kézi konzolok szenvedik el elsősorban. Legutóbb a PSPgo esett el a háborúban, írja a HWSW.
1303297200

Nem gyártanak többé PSPgo-t

A Sony megerősítette a korábbi értesüléseket, nem fog több PSPgo-t gyártani. A kézikonzolt 2009-ben azért dobta piacra, hogy fellendítse vele a PSP eladásait, azonban a kizárólag digitális terjesztésre koncentráló koncepció a játékosoknak és a gépet árusító üzleteknek sem tetszett.
1303113647

Romba dőlt a PS3-hackerek újabb akciója

Tovább gyűrűzik a Sony és az Anonymous hackercsoport közti vita, amely egyre jobban kezd hasonlítani egy brazil szappanoperához. A hét végi "támadásból" ezúttal a japán gyártó került ki győztesen, s ehhez a füle botját sem kellett mozdítania. A mérkőzés állása: Sony kontra Anonymous - 1-1.
1302274800

Mától olcsóbban kapható a PSP Európában

A Sony bejelentette, hogy mától olcsóbban vásárolható meg a PlayStation Portable egész Európában. Az árcsökkentésre lehetett számítani, már csak az volt a kérdés, hogy mikor lépi ezt meg a konzolgyártó: ősszel jön az NGP, ráadásul a Nintendo már beerősített a 3DS-szel.
1302174048

E3 2011: Kiszivárgott a Sony felhozatala?

Egy, a Sony alkalmazásában álló névtelen francia úriembertől kiszivárgott néhány adat arra nézve, hogy mire számíthatunk idén a japán vállalattól az idei E3-on. Számos pletyka szól az NGP-ről és annak játékairól, valamint arról, hogy a Sony tervez valamit a Bungie-val karöltve. Durva egy expó lesz, az tuti!
1301986830

Hackerek támadták a Sony hivatalos weboldalait

Számos, a japán vállalat tulajdonában lévő, PlayStationnel kapcsolatos weboldal állt le tegnap a hackerek támadását követően. A Sony egyelőre tagad, elmondásuk szerint karbantartás okozza a kimaradásokat, ám bizonyításként napvilágra került a hackercsoport videója is.
1301640184

Music Unlimited - bevezetik a PSP-n is

A Music Unlimited a Sony egy olyan szolgáltatása, mely on-demand zenei letöltést és zenehallgatást tesz lehetővé. Az Egyesült Államokban a PlayStation 3 felhasználók már javában ööö..., felhasználhatják a témát, amit a Sony most elérhetővé tesz a PSP-n, később pedig az NGP-n is.
1301229508

A Sony lehet a hordozható játékok királya

Az EEDAR elemzője szerint az NGP-vel és a Sony-Ericsson Xperia Play-jel a Sony-nak jó esélye van arra, hogy idén győztesen kerüljön ki a hordozható, játékra is használható kütyük háborújából. Más kérdés, hogy tartalom tekintetében még erősíteniük kellene, mert abban a 3DS-nek áll a zászló.