World of Warcraft: The Burning Crusade

Hol volt, hol nem volt.....mikoron a "lángoló legio" pusztító vereséget szenvedett a Hyjal hegy lábánál. De nem adták fel, és az Azeroth faj elkezdte az egykoron szertefoszlott életének újraépítését...
1300557780

Kutatás az MMORPG-játékosok szokásairól

Kis szombat esti kérdőívezés következik: amennyiben rendszeresen játszol MMORPG-kkel, és szívesen megosztanál néhány információt a játékokhoz fűződő szokásaidról, segítsd Fromann Richárd PhD-hallgató kutatási munkáját, mellyel az MMO-rajongók világát szeretné megismerni.
1299430800

Húsz éves lett a Blizzard Entertainment

A hétvégén töltötte be a huszadik születésnapját a Blizzard Entertainment. A cég alapítói, Mike Morhaime és Frank Pearce most egy videóüzenetben köszönik meg a rajongók sokéves támogatását és kitartását. A Blizzardot 1991-ben alapították, jelenleg az egyik - ha nem a - legsikeresebb fejlesztőcsapat.
1298992259

GDC 2011: Növekedett a PC-s piac, jelenti a PCGA

A PC Gaming Alliance ugyan nemrég két fontos tagot veszített el a Microsoft és az NVIDIA személyében, a minap azonban jó hírekkel szolgálhatott: 2010-ben 19 százalékkal növekedett a PC-s piac, és várhatóan ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog. Az ingyenes online játékok hozták a formájukat.
1297864800

A WoW is rásegített a Starcraft: Ghost halálára

A Starcraft: Ghost anno kifejezetten ígéretesnek tűnt a számunkra, és nem csak azért, mert a Starcraft történetének egy mellékszálát dolgozta volna fel. A játékot végül 2006-ban lelőtték, Mike Morhaime, a Blizzard atyaúristene szerint részben a World of Warcraftnak köszönhetően.
1297416600

Blizzard - az új MMO nem hasonlít a WoW-ra

Sokan arra számítanak a Blizzard következő MMO-jával kapcsolatban, hogy egyszerű World of Warcraft-folytatást kapunk majd, kisebb-nagyobb fejlesztésekkel. Nos, úgy tűnik, hogy a Titan munkanéven futó anyag teljesen más lesz, amibe belevisznek minden tapasztalatot, amit a WoW-val szereztek.
1297166400

Megvalósulhat a Warcraft- és Starcraft-vidámpark?

Kínát nem kell félteni, ha ambiciózus tervekről és főként hatalmas épületekről van szó. A legutóbbi híresztelések szerint például egy hatalmas, Warcraft és Starcraft témájú vidámparkot szeretnének építeni, annak minden jellegzetességével. Például a lebegő Naxxramas másolatával.
1297101625

2011-ben is lesz BlizzCon

A Blizzard házi rendezvénye idén is megrendezésre kerül Kaliforniában, október végén. Bejelentések, viták, rajongói fórumok és bajnokságok gazdagítják a felhozatalt - mindenféle meglepetés nélkül. Talán a Titan munkanéven futó MMO-jukról is lehull a lepel? A cosplayek már tervezhetik gönceiket.
1296325030

PayPal-ban vár a World of Warcraft farmerekre

Kitilthatják a PayPalról azokat a felhasználókat, akik a World of Warcraftban szerzett aranyukat próbálják meg értékesíteni a rendszer segítségével. A farmerek komoly fejfájást okoznak a Blizzardnak: nem csak reklámokkal árasztják el a játék chatablakát, de az MMORPG világának egyensúlyát is veszélyeztetik.
1294311600

Per indul az Activision Blizzard és a Zynga ellen

Számoltunk már be néhány merész perről és jogi esetről az évek folyamán, elvégre az Egyesült Államok a perek országa, ahol mindenki azonnal a törvény elé viszi kisebb-nagyobb sértődéseit. A mostani eset azonban talán legambíciózusabb mindegyik közül.
1294138800

Irigykednek a Warcraft-film rendezőjére

Legalábbis egy ember biztosan: ő Duncan Jones, a zseniális Moon rendezője, aki ugyan irigy arra, hogy Sam Raimi kapta a lehetőséget a Warcraft-mozi elkészítésére, ugyanakkor úgy gondolja, hogy a Pókember direktora jó úton indult el a nagy név filmre vitelével kapcsolatban.