World of Warcraft: The Burning Crusade

Hol volt, hol nem volt.....mikoron a "lángoló legio" pusztító vereséget szenvedett a Hyjal hegy lábánál. De nem adták fel, és az Azeroth faj elkezdte az egykoron szertefoszlott életének újraépítését...
1332259200

Hatással volt a WoW-ra a The Old Republic

A Blizzard nem közölt pontos előfizetői számot a World of Warcrafttal kapcsolatban a Star Wars: The Old Republic megjelenése óta, de azt elismeri, hogy biztosan hatással volt az aktív játékosok csökkenésére a BioWare decemberben elrajtolt online szerepjátéka.
1330585200

600 alkalmazottól válik meg a Blizzard

Meglepetésszerű leépítést hajtott végre a Blizzard. A cég vezérigazgatója a mai napon bejelentette, hogy körülbelül 600 alkalmazottól válnak meg, az elküldött munkatársak nagy része azonban nem a játékfejlesztő csapatokban dolgozott - hiszen a cég több projektet futtat, mint korábban bármikor.
1330250149

Free-to-play játékon dolgozik a Blizzard?

A Develop magazin értesülései szerint free-to-play játékon dolgozik a Blizzard, ami mindenképpen érdekes annak fényében, hogy kora ellenére a World of Warcraft sem áll hadilábon az előfizetéses modellel. Természetesen a projektről egyáltalán nem derült ki semmilyen konkrétum.
1330011000

Kognitív funkciókat javít a World of Warcraft

A héten már a második szenzációhajhász, "a videojáték gyógyít" posztunk következik. Nem tehetünk róla, ha egyszer tanulmányokkal támasztják alá a dolgot, akkor mi is úgy érezzük, hogy komoly oldal vagyunk, mert tanulmányokról írunk. Gyakorlatilag tudományos oldal vagyunk!
1329652800

Bobby Kotick a Coca-Cola igazgatótanácsában

Üzleti jellegű hír, abból is az érdekesebb: Robert Kotick a napokban csatlakozott a The Coca-Cola Company igazgatótanácsához. Új pozíciója természetesen nem érinti az Activision Blizzardnál folytatott munkásságát, továbbra is elnök-vezérigazgató marad a kiadónál.
1329238800

Jön a WoW Monopoly és a Starcraft Rizikó

A Blizzard szerint nagyon fontos, hogy alkalmanként felálljunk a gép elől, és találkozzunk barátainkkal a valóságban is. Ám az mégsem járja, hogy ekkor Azeroth világán kívül legyünk, így hamarosan az asztal körül ülve törhetünk üzleti monopóliumra a fantasy világban.
1325955600

Csökkenő WoW-árak, bizonytalan Diablo 3 start

A Blizzardnak hatalmas szerencséje, hogy a BioWare gyakorlatilag durván félkészen adta ki a The Old Republicot, bár nyilvánvalóan így is jópáran pártolnak át, akár csak kis időre is, a jedikhez és sithekhez a World of Warcraftról. Erre érkezik a válasz némi árcsökkentés formájában.
1325182423

A Gamekapocs legolvasottabb hírei 2011-ben

A cikkeket letudtuk, jöjjenek a hírek. A Gamekapocs szezonzáró összegzésének következő felvonásában azt nézzük meg, az idei hírek közül melyeket olvastátok el a legtöbben, melyekre kattintottak a legtöbben. A tízes toplistáért kattintsatok tovább, érdekes lesz!
1324288852

A legtöbbet keresett játékok 2011-ben a Google-n

A legnagyobb keresőóriás közzétette a 2011-es Zeitgeist listáját, melyben a leggyorsabban emelkedő keresett kifejezéseket találjuk. A Top 10-be egyetlen játék férkőzött be Steve Jobs és az iPad 2 mellé - ez pedig a Battlefield 3, rögtön az előkelő ötödik helyen.
1322049600

Sokat bukhat a WoW az Old Republic miatt

Természetesen gőzünk sincs arról, hogy pontosan hány játékos pártol majd át a World of Warcrafttól a Star Wars: The Old Republichoz a megjelenése után, az elemzőket viszont sokat foglalkoztatja a kérdés, foglalkozzunk vele hát mi is! Egy felmérés szerint egymillió játékost is bukhat a Blizzard.