World of Warcraft: The Burning Crusade

Hol volt, hol nem volt.....mikoron a "lángoló legio" pusztító vereséget szenvedett a Hyjal hegy lábánál. De nem adták fel, és az Azeroth faj elkezdte az egykoron szertefoszlott életének újraépítését...

Sam Raimi kilép a World of Warcraft filmből

A sikeres rendező és producer, Sam Raimi immáron nem vesz részt a World of Warcraft film munkálataiban - ezt ő maga erősítette meg a múltheti Comic-Conon. A legnagyobb MMORPG filmváltozata már évek óta parkolópályán pihen, az előkészületek igen lassan haladnak, de bízzunk a sikerben.

Nem lesz vevő az Activision Blizzardra?

A Vivendi nagyon szabadulni akar az Activision Blizzardban rendelkezésére álló 60%-os tulajdonrészétől, azonban a hatalmas holdingra nem nagyon akad vevő. Ugyan a francia vállalat több céggel is tárgyalt, még az is előfordulhat, hogy a nyílt piacon kell értékesítenie a részvényeket.

Mennyit játszol MMO-val? Válaszolj!

Tavaly hatalmas sikert aratott Fromann Richárd szociológus online szerepjátékokra és szerepjátékokra vonatkozó kutatása, több mint 13 ezren töltötték ki a játékosok szokásait felmérő kérdőívet. Az eredmények megvannak, a munka pedig folytatódik - segíts idén is!

Activision-Blizzard részesedést adna el a Vivendi

Az Activision-Blizzard többségi tulajdonosa, a francia Vivendi újabb adag részvényt adna el a holdingcégből, vetették fel egy felsővezetőknek tartott összejövetelen. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Vivendo mindent el akar-e adni, vagy csak tovább csökkentené a részesedését.

A vártnál jobb eredményekkel zárt az Activision

Megosztotta a nagyközönséggel a negyedéves pénzügyi eredményeit az Activison-Blizzard. Bobby Kotick csapata a várnál jobb teljesítményt mutatott fel, igaz a nyereség kevesebb, mint a tavalyi év azonos szakaszában. A Call of Duty 40 milliós felhasználói bázissal büszkélkedhet.

Újra perelik az Activision Blizzardot

Amikor valami kiemelkedően sikeres, általában sokak szemét szúrja. De akadnak olyanok is, akikben ez a szúrás bizonyos gondolati folyamatokat indít el, melynek végén oda jutnak, hogy ők is szeretnének részesülni a sikerből. Mégpedig komoly mennyiségű zöldhasú formájában.

Április elseje - a legjobb poénok egy helyen

Miután idén vasárnapra esett április első napja, ez észrevehetően rányomta a bélyegét a fejlesztők és kiadók tréfáinak mennyiségére is, úgy kellett összekaparnunk néhány viccesebb próbálkozást, hogy megoszthassuk Veletek. Persze a legnagyobbakban most sem csalódtunk, nézzétek csak!

Már készül az ötödik WoW-kiegészítő

A World of Warcraft negyedik kiegészítője, a Mists of Pandaria még idén megjelenik, amit megerősít a tény, hogy az Annual Passt vásárlók egy részének már két napja elkezdődött a bétateszt. Paul Sams azonban megerősítette, hogy további kiegészítők várhatóak a jövőben.

Hatással volt a WoW-ra a The Old Republic

A Blizzard nem közölt pontos előfizetői számot a World of Warcrafttal kapcsolatban a Star Wars: The Old Republic megjelenése óta, de azt elismeri, hogy biztosan hatással volt az aktív játékosok csökkenésére a BioWare decemberben elrajtolt online szerepjátéka.

600 alkalmazottól válik meg a Blizzard

Meglepetésszerű leépítést hajtott végre a Blizzard. A cég vezérigazgatója a mai napon bejelentette, hogy körülbelül 600 alkalmazottól válnak meg, az elküldött munkatársak nagy része azonban nem a játékfejlesztő csapatokban dolgozott - hiszen a cég több projektet futtat, mint korábban bármikor.