Portal

A Half-Life 2: Episode Two-hoz mellékelt ajándék bónusz játék, mely gravitációs fegyverével sok remekül eltöltött órát igér a Steam-eseknek.
Típus: FPS

Már NVIDIA Shielden is fut a Half-Life 2 és a Portal

A Valve kikezdhetetlen klasszikusai, a Half-Life 2 és a Portal már Androidra is elérhetőek, ám kizárólag NVIDIA Shielden futnak. Úgy látszik, a fejlesztők zsíros szerződést kötöttek a handheld gyártójával.

A Portal és a Splinter Cell dizájnere is amazonos

Kim Swiftet, a Portal dizájnerét, és Clint Hockingot, a Splinter Cell dizájnerét is leigazolta az Amazon Game Studios. Ahhoz képest, hogy a Fire TV nem akar konzol lenni, a cég nagyon komolyan veszi a játékbizniszt.

Ezúttal a Portal 3 címét védették le

Két opció fordulhat elő: vagy lelkes rajongók szórakoznak, vagy a Valve sebtiben védeti le a sikerjátékainak címét. A Half-Life 3 után most a Portal 3-at jegyezték be hasonló körülmények között, ugyanannál a hivatalnál.

Élőszereplős sorozat készül a Portal alapján

Élőszereplős sorozat készül a Portal alapján, amit ingyenesen követhetünk majd a Machinima YouTube-csatornáján. A szériáért a Fallout: Nuka Break rajongói kisfilm készítői felelnek.

Közös játékon dolgozik J.J. Abrams és a Valve

Nem hittük volna, hogy a játéksajtó is J.J. Abrams nevétől fog zengeni, pedig de: az új Star Wars rendezője a Valve-val dolgozik közös játékon, és az is lehet, hogy mozit csinál a Portalból vagy a Half-Life-ból.

Egymilliárdot fizetett volna az EA a Valve-ért

A New York Times értesülései szerint az Electronic Arts évek óta kerülgette a Valve-ot, mígnem odajutottak a tárgyalások, hogy az óriáskiadó már ajánlatot is tett a Half-Life fejlesztőinek: egymilliárd dollárért akarta megvenni a céget. Gabe Newellék valószínűleg nem adták be a derekukat.

LEGO formájában is hódíthat a Portal?

Hasonló rajongói kezdeményezésre, ahogyan a Minecraft LEGO-változata is megszülethetett, úgy alakul a helyzet a Portal legósított kiadása körül. Az efféle projektekhez létrehozott szájton óriási támogatást ért el a koncepció, most a LEGO vezetői agyalnak rajta, hogy mi legyen a sorsa.

Vannak főnökök a Valve-nél is

Az alkalmazottak mindig elismerően nyilatkoznak a Valve-vel kapcsolatban, és a játékiparon belül folyamatosan az a hír terjeng, mennyire jó is ott dolgozni. Erre csak ráerősít a Valve által kiadott kézikönyv, melyet az új alkalmazottaknak szánnak, hogy segítség beilleszkedésüket.

Gabe Newell a Forbes milliárdos listáján

Gabe Newell, a Valve alapítója és legnagyobb tulajdonosa felkerült a Forbes milliárdosokat összegyűjtő listájára. Habár nem tudni pontosan mennyit ér az úriember, sőt valójában a Valve pénzügyi helyzetével sem vagyunk tisztában, a szakértők azért megtippelték a dolgot.

Portal 2-es ajándék a Skyrim rajongóinak

Tegnap jelent meg a Skyrim Creation Kit és a HD-textúra pack, ennek örömére a Steamen 33 százalékkal olcsóbban vásárolhatjuk meg a The Elder Scrolls-játékokat. De nem ez az egyetlen ajándék, amit a Valve-től kapunk, a Portal 2 Space Core-ja is végigkíséri kalandjainkat.