Portal

A Half-Life 2: Episode Two-hoz mellékelt ajándék bónusz játék, mely gravitációs fegyverével sok remekül eltöltött órát igér a Steam-eseknek.
1362335400

Élőszereplős sorozat készül a Portal alapján

Élőszereplős sorozat készül a Portal alapján, amit ingyenesen követhetünk majd a Machinima YouTube-csatornáján. A szériáért a Fallout: Nuka Break rajongói kisfilm készítői felelnek.
1360247400

Közös játékon dolgozik J.J. Abrams és a Valve

Nem hittük volna, hogy a játéksajtó is J.J. Abrams nevétől fog zengeni, pedig de: az új Star Wars rendezője a Valve-val dolgozik közös játékon, és az is lehet, hogy mozit csinál a Portalból vagy a Half-Life-ból.
1347282578

Egymilliárdot fizetett volna az EA a Valve-ért

A New York Times értesülései szerint az Electronic Arts évek óta kerülgette a Valve-ot, mígnem odajutottak a tárgyalások, hogy az óriáskiadó már ajánlatot is tett a Half-Life fejlesztőinek: egymilliárd dollárért akarta megvenni a céget. Gabe Newellék valószínűleg nem adták be a derekukat.
1342537200

LEGO formájában is hódíthat a Portal?

Hasonló rajongói kezdeményezésre, ahogyan a Minecraft LEGO-változata is megszülethetett, úgy alakul a helyzet a Portal legósított kiadása körül. Az efféle projektekhez létrehozott szájton óriási támogatást ért el a koncepció, most a LEGO vezetői agyalnak rajta, hogy mi legyen a sorsa.
1337266800

Vannak főnökök a Valve-nél is

Az alkalmazottak mindig elismerően nyilatkoznak a Valve-vel kapcsolatban, és a játékiparon belül folyamatosan az a hír terjeng, mennyire jó is ott dolgozni. Erre csak ráerősít a Valve által kiadott kézikönyv, melyet az új alkalmazottaknak szánnak, hogy segítség beilleszkedésüket.
1331197200

Gabe Newell a Forbes milliárdos listáján

Gabe Newell, a Valve alapítója és legnagyobb tulajdonosa felkerült a Forbes milliárdosokat összegyűjtő listájára. Habár nem tudni pontosan mennyit ér az úriember, sőt valójában a Valve pénzügyi helyzetével sem vagyunk tisztában, a szakértők azért megtippelték a dolgot.
1328702423

Portal 2-es ajándék a Skyrim rajongóinak

Tegnap jelent meg a Skyrim Creation Kit és a HD-textúra pack, ennek örömére a Steamen 33 százalékkal olcsóbban vásárolhatjuk meg a The Elder Scrolls-játékokat. De nem ez az egyetlen ajándék, amit a Valve-től kapunk, a Portal 2 Space Core-ja is végigkíséri kalandjainkat.
1319547644

Valve: az árak nem befolyásolják a kalózkodást

Gabe Newell szerint a növekvő játékárak nem sarkallják arra a leendő ügyfeleiket, hogy kalózkodásba kezdjenek. A Valve fejese elmondta, hogy a kalózkodás inkább szolgáltatási kérdés, nem az áraktól függ. Ha elvárható minőséget és megbízható közeget kap a játékos, nem próbálkozik másolt példányokkal.
1316179011

Jövő hét keddig ingyenes a Portal első része

Már tavaly is kedveskedett nekünk a Valve hasonló akcióval, miszerint a nagy sikerű Portal első része ingyenesen letölthető minden Steam-felhasználó számára. A platform-FPS-ek királyát bár sokan ismerik, de nem mindenki: utóbbiaknak kihagyhatatlan ajánlattal szolgálhatunk. Siessetek!
1314190800

Élőszereplős rövidfilm a Portal alapján

Közel hat perc hosszú rövidfilm készült a Portal alapján, amit ugyan már a Comic-Conon is bemutatott a rendezője, de most végre a YouTube-on mi is szemügyre vehetjük az alkotást. Bár a GLaDOS kimaradt, a lényeg így is érthető: az Aperture tesztkamráiból nincs menekvés.