Dead Rising 2 PC, PS3, X360

George A. Romero ihlette akciójáték második része. Hatalmas zombitömeg, agyzsugorító monoton emberirtás és kegyetlen fegyverek - üdv a Dead Rising világában!

Kaliforniában játszódik a Dead Rising 3?

Ha hihetünk a pletykáknak, a Capcom befejezte a Dead Rising 2 kiszipolyozását, és végérvényesen a harmadik rész felé vette az irányt: a híreszelések szerint készül a valódi folytatás, amiben új főhőst és egy kaliforniai várost kapunk majd. Persze a Capcom nem reagált a szóbeszédekre.

Sokkal több zombi a Dead Rising 2 mellékágában

Nem hinnénk, hogy egy játék nagyszerűségét az ellenfelek száma mutatná meg, a Capcom Vancouver mégis elárulta, hogy a Dead Rising 2 soron következő mellékágában, az Off the Recordban 30 százalékkal több zombit gyilkolhatunk le, mint korábban. Hűha, ez tényleg nem semmi.

A Capcom először elutasította a Dead Risingot

A japán kiadó egykori fejlesztési vezetője, Keiji Inafune, a Mega Man atyja elhintett pár érdekességet korábbi munkáltatója, a Capcom háza tájáról. Tőle tudjuk azt, hogy a cég korábban a csak a folytatásokra rendezkedett be, és meglehetősen szkeptikusan állt az új címek elé. Szerencse, hogy a Dead Rising megjelenhetett.

Új erőre kapott a Capcom, tarolt a Monster Hunter

Jó pénzügyi évet zárt a Capcom. A kiadó nehézségeiről több alkalommal is beszámoltunk, melyek után a cég stratégiát váltott: több folytatást hegesztett, és a legtöbbet külföldi csapattal készíttette el. Az év húzócímei már egytől-egyig folytatások voltak, az új Monster Hunter tarolt legjobban.

A Black Ops volt a legtöbbet játszott játék Live-on

Az Xbox Live mindenható ura közzétette azt a listát, mely a 2010-es év legtöbbet játszott játékait tartalmazza a konzol online rendszerében. Nagy meglepetés nem történt, ismét csak a Call of Duty bizonyult a legnépszerűbbnek, a Treyarch fejlesztését pedig a Halo: Reach követi.

Dead Rising 2: Case West - megjelenés előtti trailer

Jövő héten érkezik a Dead Rising 2 második kiegészítője, amely várhatóan végleg lezárja a zombis sorozat legutóbbi epizódját. Érdekesség, hogy a Case West egyik főhőse az a Frank West lesz, akivel már az első játék során is széles vigyorral az arcunkon végeztünk az élőhalottakkal.

Karácsony után érkezik a Dead Rising: Case West

Úgy látszik, hogy csak az ünnepi hajtás után tölthetjük le a Dead Rising 2 önálló epilógusát, a Case Westet, mely hasonlóan a prológusként szolgáló Case Zerohoz, ismét Xbox 360-exkluzivitást fog élvezni. Ám szokatlan módon duplájába fog kerülni, mint az előző spin-off.

A Black Opsszal játszottak a legtöbben a Live-on

A Treyarch hidegháborús shootere olyan nagy neveket taszított le a trónról a november 22-től kezdődő héten, mint a Modern Warfare 2 és a Halo: Reach. Ezzel a Call of Duty: Black Ops lett a legnépszerűbb multis játék az Xbox Live-on. PC-s és konzolos listáinkból kiderül, milyen címekkel játszanak a legtöbben.

Budapest Game Show 2010 - itt a részletes program

Jövő héten, november 10-én kezdődik Magyarország első számú játékkiállítása, a Budapest Game Show. Ahogy a korábbi években, úgy idén is lesznek előadások és bemutatók, amelyek során a hazai gaming sajtó munkatársai fognak beszélni a szezon leginkább várt játékairól.

Dead Rising 2 - Chuck, mint Chan

Folyamatosan záporoznak a Dead Rising 2 DLC-k, igaz, a Case-kiegészítőket egyikük sem közelíti meg. Most éppen egy új nindzsás csomagot jelentett be a Capcom, amely ugyan sok újdonsággal nem tud szolgálni, ám mindenképpen érdekes pillanatokkal gazdagodhatunk majd, ha a letöltése mellett döntünk.