Dead Rising 2 PC, PS3, X360

George A. Romero ihlette akciójáték második része. Hatalmas zombitömeg, agyzsugorító monoton emberirtás és kegyetlen fegyverek - üdv a Dead Rising világában!

Keiji Inafune elhagyja a Capcomot

Huszonhárom év után elhagyja a Capcomot a Resident Evil, a Dead Rising és az Onimusha játékok szellemi atyja, Keiji Inafune. A mester lépése szinte előre megjósolható volt, elvégre már többször is szóban temetni kezdte a japán játékipart, igaz, a Capcomhoz mindvégig lojális maradt.

Sokan támogatják az új Windows Marketplace-t

A Microsoft még csak a múlt héten jelentette be, hogy átalakítja és újraindítja a Games for Windows Live Marketplace-t, hogy egységesebb, jobban kezelhető és átláthatóbb felületet nyújtsanak a PC-n nyomuló játékosoknak. Több kiadó máris beállt a támogatók közé.

Tarolt a Halo: Reach Amerikában

Az NPD Group közzétette a múlt havi játékeladásokat összegző toplistáját, melyből ugyan - egy korábbi döntés alapján - a pontos számadatok kimaradtak, az jól látszik, hogy az új Halo az amerikai játékosokat sem hagyta hidegen. A Microsoft szerint több mint 3 millió példány fogyott a Reachből.

Dead Rising - lesz iPhone-os változat is

A Capcom a minap felfedte, hogy tervez egy speciális kiadást a Dead Risingból, kimondottan az Apple mobilkészülékét megcélozva. Még idén karácsonykor belebújhatunk az első részből ismerős Frank West bőrébe, a történet pedig szintén az előd történetével egy időben bonyolódik majd - teljes érintésvezérléssel.

Eddig üzleti bukta a Lost Planet 2

A vártnál gyengébben szerepelnek a Lost Planet 2 konzolos változatai, ezért a Capcom a korábbi pénzügyi előrejelzésébe is kénytelen volt belepiszkálni. A PC-s verzió jövő héten jelenik meg, de kétséges, hogy az új verzió segít majd valamit a japán vállalat helyzetén.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Elégedetten pásztázzuk a heti megjelenési listát: itt az ősz, jobbnál-jobb játékok fognak mostanában megjelenni. Végre itt a Dead Rising második része, jön a FIFA 11 és egy minden eddiginél rockcentrikusabb epizóddal tér vissza a Guitar Hero-sorozat is - lehet hangolni azt a műanyag gitárt!

Dead Rising 2 teszt

A pár héttel ezelőtt bemutatott Case Zero után már tűkön ülve vártam a megjelenést, és ritka nagy boldogsággal vegyített izgalmi állapotba kerültem, mikor kiderült, hogy a vártnál már jóval korábban a boltok polcaira fog kerülni a Dead Rising 2. Nem is teketóriáztam sokat, azonnal nagyító alá vettem a zombihentelés királyát...

Boltokban a Dead Rising 2, itt az utolsó trailer

Megérkezett a Dead Rising második része, Chuck Greene láncfűrészeket erősít az evező két végre, és beleveti magát a zombihadsereg sűrűjébe. A megjelenést megünnepelendő a Capcom kiadta a játék launch trailerét is, amelyben két percig bámulhatjuk a kaszinóvárosi vérontást - a tolókocsis megoldás üt!

Borzasztó játékokat fejlesztenek a japán stúdiók

Legalábbis ez a véleménye a Capcom egyik legjobb játéktervezőjének, Keiji Inafune mesternek. Mostanában egyre több japán játékkészítő nyilatkozza a saját országáról és honfitársairól, hogy képtelenek igazán jó játékokat készíteni, s lemaradtak a nyugathoz képest.

TGS 2010: Jön a Dead Rising 2: Case West

A Dead Rising 2 előzményeit elmesélő Case Zero hatalmas siker volt, a Capcom szerint több mint 500 ezren töltötték le a DLC-t. Éppen ezért "ha már van prológus, kell egy epilógus is" alapon még egy csomagot készít a Blue Castle Games - pontosabban a Capcom Games Studio Vancouver.