Facebook játékok

Farmville, Mafia Wars, Happy Aquarium és még vagy ezer slágerjáték a világ legnagyobb közösségi oldalán. Hogy milyen a Facebook egy gamer szemével? Most megtudod!

Masszív leépítések a Zyngánál

Nem megy jól a Farmville és a Words with Friends fejlesztőjének szekere, ezért a Zynga úgy döntött, hogy a költségek csökkentése érdekében dolgozóinak 18 százalékától megválik. 364 fő veszíti el az állását.

Don Mattrick elhagyja a Zyngát

Az egykor szebb napokat is megélt Zynga, a Farmville és a Words With Friends fejlesztője tegnap megerősítette, hogy a 2013 nyarán csatlakozott, korábban a Microsoft Xbox-részlegét vezető Don Mattrick elhagyja a csapatot.

Kirúgatnák Don Mattricket a Zyngától

A Zynga pocsék évet zárt, a lejtmenete folytatódik. Az elemzők közül ki pozitívabb, ki negatívabb jövőt jósol a cégnek, van már viszont olyan is, aki Don Mattrick vezérigazgató kirúgását javasolja.

Egyre kevesebben játszanak a Zynga játékaival

A Zynga jóformán azóta küszködik, hogy a Facebook kirántotta alóla a szőnyeget, a vesztesége egyre csak nő, és a cég vezetői is csak az év végére várnak fordulatot. Addig a spórolás megy ezerrel.

Breaking: megvette a Facebook az Oculust

Késő esti breaking, a Facebook bejelentette, hogy felvásárolja a VR-szemüvegéről ismert Oculust, méghozzá nem is kis pénzért. Az Oculus Rift munkálatai természetesen folytatódnak.

10 éves a Facebook: íme, a visszatekintés!

A Facebook ma lett 10 éves. Ebből az alkalomból kapunk egy rövid videóba vágott összesítést az oldalon töltött éveink legjobban kedvelt pillanataiból. Kövesd a linket a sajátodhoz!

HWSW: Mi nem fog történni 2014-ben?

Év eleji jóslatokkal Dunát lehet rekeszteni, a HWSW szerkesztősége most megpróbálta megtippelni, mi nem fog bekövetkezni az idén. Marad a Windows XP, nem lesz Apple tévé és új mobilplatform sem.

Mobiljátékokat ad ki a Facebook

A legnagyobb közösségi oldal bejelentette, hogy ezentúl mobiljátékot kiadásával is foglalkozni fog. A vállalat ugyan nem finanszíroz, nem fejleszt, csak forgalmazói szerepkört tölt be - főleg a kis fejlesztők produktumaival foglalkozik.

A Zynga felvásárlására készült a Microsoft?

Akkor még jó ötletnek tűnt: fel akarta vásárolni a Zyngát a Microsoft, méghozzá Don Mattrick vezetésével. A bennfentesek szerint ezek a tárgyalások alapozták meg az úriember és a cég közötti jó kapcsolatot.

HWSW: Dolgozói ötödét szélnek ereszti a Zynga

A webalapú játék kétségtelenül az elmúlt évek egyik nagy sikertörténete, de a Zynga túlértékelte saját potenciálját, illetve a képességét arra, hogy függetlenül is megálljon a weben és a mobilos világban - írja a HWSW.