Facebook játékok

Farmville, Mafia Wars, Happy Aquarium és még vagy ezer slágerjáték a világ legnagyobb közösségi oldalán. Hogy milyen a Facebook egy gamer szemével? Most megtudod!
1367481609

Növekedtek a Facebook-játékok bevételei

A közösségi platformon jelenlévő játékok forgalma 12 százalékkal növekedett az első negyedévben, igaz, a Facebook legnagyobb játékfejlesztője, a Zynga nem járult hozzá a sikerhez.
1352109612

Tizenhárom játékát állítja le a Zynga

Enyhén szólva sincs toppon a Zynga ezekben a hónapokban. Nem elég, hogy a csapat teljes létszámának öt százalékát tette lapátra, októberben bezárta a bostoni stúdióját is. Ezúttal a tizenhárom leggyengébben teljesítő Facebook-játékát teszi jégre - köztük van a Fishville és a Treasure Isle.
1351587600

Megfenyegette a Zyngát az Anonymous

Az Anonymous új célpontot talált magának. A hírhedt csoport azzal fenyegetőzik, hogy a Zynga összes játékát ingyenesen elérhetővé teszi, amennyiben nem hagy fel tervével, mely szerint leépítené amerikai fejlesztőcsapatait, hogy olcsóbb indiai munkaerővel helyettesítse azokat.
1349623800

Most kellene megvenni a Zyngát

Az EEDAR elemzője szerint annyira alacsonyak a Facebook-játékairól híressé vált fejlesztőcég részvényárai, hogy valakinek érdemes lenne ajánlatot tenni és bekebelezni a vállalatot. A Zynga egyébként rontott az éves várakozásain, jókora veszteséggel számol az elmúlt negyedévre.
1347949800

Mortal Kombat-veteránt szerzett a Zynga

A Zyngának nem megy éppen kiemelkedően mostanában, a munkatársak inkább elhagyják a süllyedni látszó hajót, így talán érthető az, hogy a cég pótolni szeretné a veszteségeket. Ezt egy új fejlesztőcsapat felvásárlásával igyekeznek megtenni, mellyel érkezik egy-két iparági veterán is.
1347865200

A Zynga is beperelte az EA-t

Folytatódik a Zynga és az Electronic Arts csatározása, most éppen a Zynga perelte be az Electronic Artsot, amiért utóbbi "versenyellenes és törvénytelen üzleti gyakorlatot" folytat. Az óriáskiadó - ami nyáron a szerzői jog megsértését kérte számon a FarmVille alkotóján - elutasította a vádakat.
1344672016

Elérhető a The Walking Dead Social Game

Robert Kirkman zseniális posztapokaliptikus zombimeséje Facebookra költözött. A sorozat jogaival felvértezett, felülnézetes közösségi játék némi akcióval, szerepjátékos beütéssel borzolja a rajongók idegeit, persze a jó értelemben véve. A széria előzményeit ismerhetjük meg.
1344416406

Júliusban 230 millióan játszottak a Facebookon

Egy videószemináriumon Doug Purdy, a Facebook fejlesztési igazgatója bejelentette, hogy 230 millióan nyomultak a közösségi háló játékaival. A fejlesztők termékei tovább növelik az oldal értékét, mivel látszik, hogy a Facebook játékplatformként is megállja a helyét. Szerintetek is?
1344179728

Koppintásért perli az EA a Zyngát

Lovagnak tartja magát az Electronic Arts, miután beperelte a Zyngát másolásért. A kiadó szerint a The Ville több szempontból is a The Sims Socialt másolja, ezért szeretné bíróság elé citálni az ismert fejlesztőcéget, ráadásul úgy tartja, a Zynga nem először követ el ilyen bűncselekményt.
1340901443

Saját Simset csinált a Zynga

Bár kihívó érkezett, a Zynga nem hagyja, hogy bárki kibillentse a Facebookon betöltött domináns szerepből: a FarmVille alkotói a saját rendezvényükön jelentették be a multiplayer-kompatibilis közösségi platformjukat, ráadásul a Sims Socialt is megpróbálták lekoppintani a maguk módján.