Facebook játékok

Farmville, Mafia Wars, Happy Aquarium és még vagy ezer slágerjáték a világ legnagyobb közösségi oldalán. Hogy milyen a Facebook egy gamer szemével? Most megtudod!

GeoHot már a Facebooknak dolgozik

Emlékszünk még a fiatal hackerre, George Hotzra? Ő törte fel a PlayStation 3 firmware-jének védelmét, és tette lehetővé custom firmware-ek futtatását a konzolon. Úgy néz ki, hogy megérte a fáradozás és a sok bíróságra járás, az úriember ugyanis most a Facebooknál kapott munkát, és jól érzi magát.

A Farmville-ben mutatkoznak be Lady Gaga új dalai

Nem akármilyen promócióra készül Lady Gaga, a hölgyemény a Zyngával szerződött le, így legújabb albumának néhány dala kizárólag a Farmville-ben lesz először hallható. Mondhatjuk, hogy nem választott rosszul, elvégre így kapásból legalább 46 millió emberhez jutnak majd el a nóták.

A Farmville készítőihez igazolt az EA egyik fejese

Rövidesen azután, hogy a Zynga vállalati értéke felülmúlta az Electronic Artsét, az óriáskiadó üzemeltetési igazgatója bejelentette, hogy átigazol a Farmville készítőihez. Persze nem feltétlenül kell összefüggést keresni a történések között, de a közösségi játékpiac jobb biznisz, mint eddig valaha, ez tény.

HWSW: Az iWiW újra feltalálta a MySpace-t

Az iWiW beváltotta ígéretét és megvalósította a publikus adatlap funkciót a magyar közösségi oldalon. Mostantól minden felhasználó dönthet úgy, hogy profiloldalának egy testre szabott verziója minden netező számára elérhető legyen, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Április elseje - a legjobb poénok egy helyen

Kinectes Starcraft, kakadobálás a Duke Nukemben, 3D-s szemüveg a 3DS-hez, My.Face és hasonló ökörségek. Ha elkezdődik az április, az egyúttal fárasztó viccek sokaságával is jár, a derék gamer nem győzi kapkodni a fejét a lehetetlen ötletek és bejelentések között. Összeállítás következik a legjobb viccekből.

HWSW: Már kérdezősködni is lehet a Facebookon

A Facebook újabb látványos szolgáltatást indított, ami mondhatni valamilyen szinten hiánypótló. A Questions segítéségével bármely felhasználó tehet fel kérdést az üzenőfalon, a válaszok pedig bővíthető szavazás formájában érkeznek, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Túl kicsi az Xbox Live a FarmVille készítőinek

Manapság az a módi, hogyha egy cím befut, akkor a létező összes platformra elkészítik a játékot, akár kisebb-nagyobb módosításokkal is. A FarmVille esetében viszont nem ilyen egyszerű a helyzet, s hiába fejlődnek a konzolos online szolgáltatások, még mindig kicsi terepet jelentenek a Zyngának.

Három BAFTA-díjat is kapott a Heavy Rain

A Brit Filmakadémia kiosztotta a tavalyi év legjobb játékainak járó díjakat, valamint Peter Molyneux is megkapta a maga életműdíját - idén már másodszor. A díjátadó abszolút győztese a Heavy Rain, amely filmszerűségének hála három trófeát is bezsebelhetett, de a legjobb játék a Mass Effect 2 lett.

A játékipart is megrengette a japán földrengés

A pénteki Japánban történt földrengés és szökőár a játékipart is menetrend-változtatásokra, illetve jótékonysági akciókra sarkallta: a szigetországban több online játékszolgáltatás leállt, bizonyos megjelenések csúszni fognak, és a játékbemutató rendezvényeket is később fogják megtartani.

Facebookra költözik az Angry Birds

A Rovio újabb bejelentést ejtett meg a napokban: a méltán népszerű Angry Birds az év végén a Facebookon is bemutatkozhat, így ha értelmesebbet nem is, de egy viccesebb és izgalmasabb játékot már biztosan kapnak a közösségi oldal játékosai. Reszkess, Farmville!