Battlefield Play4Free PC

A Battlefield: Heroes után újabb ingyenes Battlefiedet fejleszt a DICE. A Play4Free komolyabb darab, viszont nem helyettesíti a Heroest.
1429117301

Több EA-s free-to-play játék is bezárja kapuit

Patrick Soderlund, az EA Studios alelnöke egy friss blogbejegyzésben jelentette be, hogy a következő három hónapon belül lelövik több free-to-play játékuk szerverét. A Star Wars: The Old Republicot nem érinti a bezárás.
1355414400

Electronic Arts: nincs többé Play4Free

Az Electronic Arts bejelentette, hogy megszünteti a Play4Free márkát, a free-to-play játékait pedig az Origin szolgáltatás alatt teríti majd. A döntés nem meglepő, inkább az volt a kérdés, hogy mikor lépi ezt meg a kiadó.
1353502800

A DICE nem akar Battlefield-gyár lenni

Hiába négyéves a DICE legutóbbi olyan projektje, aminek a nevében nem szerepelt a Battlefield szó, a fejlesztőcég meggyőződése szerint a csapat nem Battlefield-gyár, és különben is vannak olyan készülőfélben lévő játékaik, amik nem köthetők a háborús FPS-hez.
1326466829

Egymilliárdot keresett az EA digitális eladásokból

Ráadásul a fenti impozáns szám amerikai dollárt jelent, nem holmi japán jent. Szépen alakult a 2011-es év az EA számára, hiszen a digitális eladásai nőttek - egyelőre úgy tűnik, megérte bevezetni az Origin névre keresztelt disztribúciós rendszert. A kiadó átszervezi az Interactive részlegét is.
1319198456

DICE: nem portolunk meglévő játékokat Wii U-ra

A Battlefield-széria fejlesztői is látják, mekkora lehetőségek vannak a Nintendo jövőre érkező új konzoljában, de már előre leszögezték, hogy nem készítik el a meglévő játékaik Wii U-s változatát. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy tutira nem játszhatunk a Battlefield 3-mal az új rendszeren.
1303975932

Battlefield Play4Free teszt

Látjuk mi a jövőt: az egyszer befutott címeknek egyhamar megjelennek a free-to-play rendszerben forgalmazott vadhajtásai, ha már ez a modell Ázsiában évek óta virágzik. Miért ne működne ez nyugaton is, sőt akár egy vérbeli FPS keretein belül? Az már külön öröm, hogy tárgyunk a Battlefield névre hallgat.
1301982969

Battlefield Play4Free - megjelenés előtti trailer

A mai napon indul útjára az EA új ingyenes Battlefield-címe, melyben akár 32-en kergethetjük egymást az online csatatereken. A korábbi teszteken minden rendben zajlott, semmi akadálya tehát, hogy a nagyközönség is belekóstoljon a BF2 hagyományába. Ennek örömére a launch trailer is befutott.
1299086403

GDC 2011: BF Play4Free - áprilisban nyílt béta

Az EA bejelentette, hogy nyílt bétateszt keretén belül is próbára tehetik magukat a játékosok a Battlefield Play4Free-ben - ez április elején veszi kezdetét. A cucc meglehetősen sikeres, eddig 600 ezren jelentkeztek a jelenleg is zajló zárt tesztre. Ha vérbeli rajongó vagy, hamarabb vághatsz neki a következőnek.
1294750800

GDC 2011: Bemutatják a Battlefield 3-at

Az Electronic Arts megerősítette, hogy a Game Developers Conference falai között fogják bemutatni először a Battlefield harmadik részét. A játék létezéséről már évek óta tudunk, ígéretet is hallottunk bőven, azonban még nem láttunk belőle semmit, és a konkrét információkat sem erőltették a készítők.
1293034543

Leáldozott az in-game reklámoknak

A jelenlegi formában nincs jövője az in-game reklámoknak, vallja az Electronic Arts egyik fejese, aki szerint a mikrotranzakciók sokkal több bevételt termelnek az ingyenes játékokban, mint a hirdetések. Ben Cousins szerint van alternatív megoldás, de egészen más szemszögből kell megközelíteni a témát.