PlayStation Vita Vita

A Sony második generációs kézikonzolja: brutális teljesítménnyel, mozgásérzékeléssel, érintőkijelzővel, két analóg karral és egy raklapnyi más újdonsággal.
1327845600

Ezeket kapják az amcsi Vita-előrendelők

Azt nem tudjuk, hogy vajon a viszonylag kevésbé sikeres japán start miatt vagy csak úgy, de az Egyesült Államokban két spéci Vita-csomagot is elő lehetett rendelni. A pakkban foglalt dolgok pedig kiváló értéket képviselnek, főleg ha azt nézzük, milyen drágák a memóriakártyák.
1327522339

PlayStation Vita sajtóbemutató

Február 22-én Magyarországra érkezik a Sony újgenerációs kézikonzolja, ennek apropóján a gyártó hazai képviselete bemutatót szervezett a magyar újságíróknak. Bár a hétvégén alaposan szemügyre vettük a PlayStation Vitát, kaptunk az alkalmon, hogy újra kézbe vegyük a kütyüt.
1327260097

Playstation Vita: Exkluzív teszt

2012. február 22. A Playstation Vita hivatalos európai premierje. A Sony legújabb, forradalmi újításokkal bíró handheld játékkonzoljára egy kerek hónapot még kell várni, Utry Laci olvasónknak, és a Konzolok Szervize csapatának köszönhetően viszont mi már most kipróbálhattuk a gépet. Micsoda hétvége volt!
1327225034

160 dollárt ér egy PlayStation Vita

Ahogy az lenni szokott az új konzolok megjelenése után, úgy a PlayStation Vita esetében is néhány elvetemült azonnal szétkapta a Sony kütyüjét, majd alkatrészenként utánanézett, hogy a gép mennyit ér. Természetesen ez csak becslés, de érdekességnek akkor sem utolsó.
1326283705

CES 2012: 500 ezer PlayStation Vita kelt el

Las Vegasban kezdetét vette a Consumer Electronics Show, melynek keretében a Sony közzétette azt is, hány konzolt sikerült elpasszolnia az ünnepi szezon alatt. A rendezvény során nemigen született kifejezetten játékos vonatkozású bejelentés, de azért akadnak PlayStation-újdonságok.
1325952000

Kaz Hirai lehet a Sony elnöke

Viszonylag bajban van a Sony, hiszen az erős jen komolyan betesz az üzletnek, de ettől eltekintve sem teljesít túlságosan fényesen a vállalat az utóbbi időszakban. Talán ezen próbálnak segíteni egy újabb személyi változtatással, melynek keretein belül Kaz Hirai lehet az elnök.
1325761200

Máris akciózzák a 3G-s PlayStation Vitát

A PlayStation Vita iránti kereslet drasztikusan csökkent a megjelenés utáni második héten, ráadásul a drágábbik, 3G-vevővel szerelt változatra jóval kevésbé voltak kíváncsiak a japánok. A helyi üzletek máris leakciózták ezt a modellt, egy időre pedig azt hittük, a nyugat nem is kap ilyen változatot.
1325500698

Ismét a Sony ellen szervezkedik az Anonymous?

Ismét a Sony ellen fenyegetőzik az Anonymous, ezúttal viszont az új SOPA törvénytervezet támogatása kapcsán, amit egyébként más nagy játékcégek is pártfogoltak korábban. A jó hír az, hogy az utóbbi időben az Anonymous inkább csak a hangját hallatta, nem lépett a tettek mezejére.
1324653118

PS Vita - amerikai felhozatal és árak

A Sony hivatalosan is bejelentette, hogy milyen árakkal és milyen felhozatallal indul az Egyesült Államokban az új kézikonzol. A Vita jövő februárban jelenik meg nyugaton, az USA-ba szánt felhozatal pedig valószínűleg javarészt megegyezik majd az Egyesült Királyságba szánttal.
1324454400

325 ezer PlayStation Vita kelt el az első hétvégén

Japánban szombaton jelent meg a PlayStation Vita, időarányosan viszont még a Nintendo 3DS-t sem érték utol a konzol eladásai: elemzéstől függően 321-325 ezer példány kelt a kütyüből. Az eredmény nem rossz, de egy karácsonyi szezon hozhatott volna jobb számokat is.