PlayStation Vita Vita

A Sony második generációs kézikonzolja: brutális teljesítménnyel, mozgásérzékeléssel, érintőkijelzővel, két analóg karral és egy raklapnyi más újdonsággal.
1345213545

GC 2012: Idén még nem csökken a Vita ára

A Sony szerint a mérnökeik jelenleg is azon dolgoznak, hogy csökkentsék a PlayStation Vita gyártási költségeit, azonban idén még biztosan nem fogják olcsóbban árulni a konzolt, helyette új csomagokkal, játékokkal és szolgáltatásokkal próbálják meggyőzni az érdeklődőket.
1344701072

Sony: hanyagolják a Vitát a külsős fejlesztők

A Sony játékokért felelős részlegének vezetője a PlayStation: The Official Magazine interjújában ismerte el, hogy alaposan meggyűlt a cég baja a PlayStation Vitával, már ami a külsős fejlesztők magához édesgetését illeti. A Sony reménykedik benne, hogy az Assassin's Creed III jó húzócím lesz.
1344074400

Nem beszél a Sony a PlayStation Vita eladásairól

A Sony is közzétette a legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését - továbbra sem megy jól a sora. A teljes vállalat csak hajszálvékony nyereséget tudott elkönyvelni, miközben a "bezzeg" divíziónak tartott játékosrészleg is veszteséget kezdett termelni.
1341304200

Zseniális lépés volt a Sony-Gaikai üzlet

A játékipari elemzők egyetértenek abban, hogy okos döntés volt a Sony részéről a Gaikai felvásárlása, arról viszont már megoszlanak a vélemények, hogy mire használhatja fel a cég a felhős szolgáltató infrastruktúráját. A Microsoft marad a saját platformjánál, ezt mondják a redmondiak és a szakértők is.
1341213242

Breaking: felvásárolta a Gaikai-t a Sony

Már azt hittük, hogy nem, pedig dehogynem. A Sony ma reggel bejelentette, hogy potom 380 millió dollárért felvásárolta az egyik legnagyobb cloud gaming szolgáltatót, a Gaikai-t. A hírek szerint a konzolgyártó saját szolgáltatást épít a Gaikai erőforrásaira támaszkodva.
1340812492

Kaz Hirai dobta a Sony Computer Entertainmentet

Már nem Kaz Hirai áll a Sony Computer Entertainment élén. Természetesen szó sincs visszavonulásról, csak éppen az úriember időközben a teljes Sony Corporation vezetését átvette, bokros teendői valószínűleg nem engedik meg, hogy maga feleljen a PlayStation-részleg ügyes-bajos dolgaiért.
1340374531

Sony: nem mutattunk elég Vitát az E3-on

A PlayStation Vita tulajdonosok kicsit kétségbeestek a Sony E3-as sajtótájékoztatója után, azon ugyanis szinte alig-alig esett szó a legújabb kézikonzolról, és az ahhoz készülő új játékokról. A Sony után igyekezett megnyugtatni a kedélyeket, de azt ők is elismerik, többre lett volna szükség.
1339869600

Az Egyesült Államokban is tarolt a Diablo III

Noha nem igazán nem szoktunk foglalkozni a külföldi játékeladási toplistákkal, most kivételt teszünk. Az NPD Group májusi statisztikái szerint az Egyesült Államokban a Diablo III volt a legkeresettebb videojáték, ami azért is érdekes, mert az USA-beli játékosok egyébként nem nagyon vesznek PC-s címeket.
1339682400

Úton a Gran Turismo Vita?

Természetesen a Sony még nem jelentett be semmit hivatalosan, viszont állítólag a marketingesek már kérdezgetik a játékosokat, hogy érdekelné-e őket a Gran Turismo PlayStation Vitára írt változata. Valószínűleg a japánok előbb-utóbb minden fontos szériájukat átültetnék a kézikonzolra, itt inkább a "mikor" kérdéses.
1339574400

Sony: egyelőre elégedett a Vita teljesítményével

És itt most nem arra gondolunk, hogy megfelelőnek találják a processzorerőt, hanem arra, ahogy a piacon teljesít az új kézikonzol. A Sony nyilatkozatai szerint nem kell kétségbeesni az E3-as prezentáció után: rengeteg játék készül a Vitára, melyek tetemes részét még nem jelentették be.