PlayStation Vita Vita

A Sony második generációs kézikonzolja: brutális teljesítménnyel, mozgásérzékeléssel, érintőkijelzővel, két analóg karral és egy raklapnyi más újdonsággal.
1336662043

Csökkentek a PlayStation 3 eladásai

A Sony nyilvánossá tette 2012-es üzleti évének pénzügyi eredményeit. Ezzel együtt leszűrhető, hogy a vállalat komoly bajban van - 79,1 milliárdos veszteséggel zárta ezt az időszakot, PS3-as konzoljuk eladásai pedig mélyrepülésben vannak. Ez az alap tovább nem tartható fenn.
1335691800

Európában a PlayStation 3 a legnépszerűbb

Érdekes módon mindezt Saturo Iwatától, a Nintendo nagyfőnökétől tudtok meg, aki pénzügyi beszámolót tartott cégével kapcsolatban. Ebben kitért a többi platform helyzetére is, és végül levonta a következtetést: a Nintendo 3DS azért teljesíthetne ennél jobban is.
1335182458

Masszív elbocsátásokra készül a Sony?

A pletykák szerint a japán cégóriás csaknem 10 ezer munkahelyet érintő leépítésekbe kezd az év hátralévő részében. Nekünk, játékosoknak jó hír, hogy a PlayStation brand alá tartozó részleget nem veszélyeztetik a kaszálások, ellenben a televíziós és marketing részleget igen.
1334669675

E3 2012: Az első konferencia időpontok

Mára a Microsoft és a Sony is bejelentette, hogy az idei E3-on egészen pontosan mikor áll neki a sajtókonferenciázásnak. A menetrend a szokásosnak tűnik, a redmondiak kezdenek, aztán hajnalban a japánok veszik át a stafétabotot. Idén is reggelig fogunk virrasztani!
1330965236

Elindult a magyar PlayStation Store

Ezt a napot is megéltük. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ma mérföldkőhöz érkezett a hazai konzoltársadalom, elvégre hivatalosan is elrajtolt hazánkban a Sony online bevásárlóközpontja, a PlayStation Store. A múlt héten felmerült technikai hibákat kijavították, s folyamatosan új tartalmaknak örülhetünk.
1330948800

A legfrissebb hazai játékeladási toplista

Megérkezett a legfrissebb, magyar játékeladási toplista, aminek különlegessége is van ezúttal, hiszen új platformmal bővült a felhozatal: a PlayStation Vita megjelenésével az új kézikonzol címei is bekerültek a legjobbak közé, sőt az Uncharted majdnem az élbolyban is végzett.
1330675200

Csúszik a magyar PlayStation Store bevezetése

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem rajtol el március 2-án a PlayStation Store Magyarországon, a Sony hazai képviselete szerint technikai okok miatt kényszerültek csúszásra. Új dátum nincsen, a vállalat későbbre ígért tájékoztatást a start véglegesített időpontjával kapcsolatban.
1330498800

1,2 millió PlayStation Vitát adtak el eddig

A múlt héten Európában és az Egyesült Államokban is elrajtolt a Sony újgenerációs kézikonzolja, a PlayStation Vita, így a japán vállalat végre világszintű számokat is tudott közölni: a távol-keleti premier óta 1,2 millió gépet adtak el, a konzolgyártó repdes az eddigi eredményektől.
1330000241

Egyhamar nem törik fel a PlayStation Vitát

A Sony olyan intézkedéseket foganatosított a PlayStation Vita tervezésekor, amik hosszú távon gátat szabhatnak a kalózkodásnak, mondta az SCE WWS amerikai főnöke, Scott Rhode. A japánok tanultak a PSP hibáiból, így az állításuk szerint védve lesznek az illegális szoftverhasználat ellen.
1329847200

Nem dolgozik Vitára a Naughty Dog

Még annak ellenére sem, hogy tegnap a PlayStation marketinges nagyfőnöke azt találta állítani, hogy a Sony összes belsős stúdiója dolgozik valamilyen projekten az új kézikonzolra. Persze a Naughty Dog sem zárja ki, hogy később majd bepróbálkoznak valamivel Vitára is.