Alan Wake PC, PS4, PS5, X360, XBOXONE, XSX

"A rémálmainkból ismerős lények éjszakánként megelevenednek, bár a vadonban kóricálva napközben sem lehetünk teljes biztonságban..."

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ez a hét megint lassabb lesz, Amerikában jelenleg mindenki a PlayStation Vita bemutatkozását várja, ezért nem is nagyon érkezik túl sok fontos cím. A kis kézikonzol nálunk a jövő héten debütál, addig is kénytelenek leszünk beérni a PC-s Alan Wake-kel és az új UFC-vel.

A jövőben is kapunk új Alan Wake-játékokat

A Remedy főnöke, Matias Myllyrinne megígérte, hogy nem az utolsó Alan Wake-játék lesz az American Nightmare, a letölthető epizód után folytatódnak a depressziós író hátborzongató kalandjai. Hogy ez most új arcade részt vagy teljes értékű folytatást jelent-e, még nem tudni.

Az Originen is kapható lesz a PC-s Alan Wake

Pontos megjelenési dátumot kapott az Alan Wake PC-s verziója, ráadásul úgy tűnik, a Remedynek a Microsoft támogatása nélkül sem kell félnie: a kiadók kapkodnak a játékért, most kiderült, hogy a steames és a dobozos verzió mellett a programot megvásárolhatjuk az Originen is.

Dobozosan is megjelenik a PC-s Alan Wake

A korábbi hírekkel ellentétben dobozos formában is megjelenik az Alan Wake számítógépes verziója, ezt a játék fejlesztői erősítették meg a napokban. A Steam persze még mindig szerepel a repertoárban, de bizonyára örülnek néhányan, hogy lemezen is megvásárolhatják Mr. Wake kalandjait.

Februárban jön a PC-s Alan Wake, itt a gépigény

A Remedy volt olyan kedves és a játék hivatalos fórumán megosztotta a nagyközönséggel a PC-s Alan Wake megjelenési dátumát és gépigényét. A pszicho-thriller toposz a Steamen lesz elérhető, szerencsére nem szükséges hozzá a Games for Windows Live kliense.

Forradalmi új játékon dolgozik a Remedy

Habár amikor a fejlesztők a "forradalmi" szót használják, hajlamosak vagyunk szkeptikusak lenni, ennek ellenére a Remedynek talán hihetünk. Hiszen még sosem hagytak cserben minket. Most épp munkaerőt keresnek egy teljesen új, tripla-A konzoljátékhoz.

Nem a Microsoft adja ki a PC-s Alan Wake-et

A Remedy bejelentette, hogy saját maguk foglalatoskodnak majd a héten bejelentett PC-s Alan Wake kiadásával, nem bízzák azt az Xbox 360-as verzióért felelős Microsoftra. Ezek alapján a játék a Steamen lesz elérhető, nem tartozik majd a Games for Windows rendszerébe sem.

Remedy: fájt a PC-s Alan Wake hiánya

Most, hogy már hivatalosan is jön PC-re az Alan Wake, a Remedynél kicsit nyíltabban beszélnek arról, mennyire hiányzott is nekik, hogy a játék nem jelenhetett meg PC-re már az első napon. Konkrét indokokat továbbra sem tudunk, de azért mindenképpen megható...

Megerősítve: jön a PC-s Alan Wake

Ami tegnap még csak erősen valószínű feltételezés volt, az mára megerősített ténnyé vált: a Remedy bejelentette, hogy érkezik a PC-s Alan Wake, így végre beteljesedik a kör: a játék, amit eredetileg a sokmagos PC-k erejének demonstrálására készítettek, megjelenik erre a platformra is.

Valószínűleg mégis jöhet a PC-s Alan Wake

Habár eredetileg PC-re, majd később PC-re és Xbox 360-ra készült a Remedy legutóbbi akciójátéka, az Alan Wake, végül az egészből pusztán az Xbox 360-as megjelenés maradt meg, s úgy tűnt, a cégnek egyáltalán nincs szándékában elkészíteni a PC-s változatot. Vagy talán mégis?