Alan Wake PC, PS4, PS5, X360, XBOXONE, XSX

"A rémálmainkból ismerős lények éjszakánként megelevenednek, bár a vadonban kóricálva napközben sem lehetünk teljes biztonságban..."

Böngészőben játszható Alan Wake cím készül?

Felettébb érdekes pletykák láttak napvilágot az Alan Wake feltételezhetően Xbox Live Arcade-re érkező mellékágáról, a Night Spingsről. Legalábbis köze lehet hozzá Anton Wiklund művésznek, aki netes portfóliójába pár képet töltött fel egy webböngészőben futtatható játékból.

Élen nyitott itthon a The Witcher 2

Nem meglepő, hogy a lengyel felebarátaink által fejlesztett The Witcher 2 szépen kezdett itthon: már az első rész is nagy népszerűségnek örvendett anno, sőt az a folytatás sikerére újból bekerült a PC-s toplistára. A felhozatal alaposan átalakult, több új cím is bekavart a szokásos slágerjátékoknak.

Remedy: gondolkoznak az NGP-n és a 3DS-en

A Remedy, úgy látszik, hogy a sok pénzt felemésztő, s mellé csak mérsékelten sikeres Alan Wake után a könnyebb pénzszerzési források felé veszi az irányt. Korábban már kiadták egy korábbi klasszikusukat iPhone-ra, most pedig az NGP-s és 3DS-es fejlesztésen gondolkoznak.

Hazai toplisták: élen a FIFA 11

Nem igazán volt olyan komoly megjelenés az elmúlt időszakban, ami megütötte volna szintet: legalábbis a hazai játékeladási toplistákét, a rangsor ugyanis gyakorlatilag alig frissült, és inkább régi címek törtek előre. Az élen a FIFA 11 végzett, amely így még a World of Warcraftot is lenyomta.

Letölthető játék lesz az új Alan Wake?

A Remedy azt már megerősítette, hogy lesz új Alan Wake, azonban nem hagyott túl sok teret a találgatásra, mikor azt mondta: az ősszel megjelenő játék nem folytatás és nem is DLC lesz. Akkor mi? Például egy letölthető cím, amelyik az egyik korábban látott játékbeli TV-sorozatot dolgozza fel.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Kicsit megkésve, de szállítjuk nektek a legutóbbi hazai játékeladási toplistákat. Az összesített felhozatalban nem történt sok meglepetés, csak egy-egy platformon volt egyáltalán olyan új belépő, amelyik érdemes volt a legjobb tíz közé való bekerülésre. A hét legjobbja a Battlefield: Bad Company 2 volt.

Új Alan Wake jön ősszel - nem folytatás, nem DLC

Mondhatnánk, hogy bizonytalan az Alan Wake jövője, de ez azért nem lenne helytálló, mert úgy látszik, hogy a Remedy már évekre előre pontosan tudja, mi lesz az író sorsa. Készül például egy új Alan Wake játék, ami nem is a második rész, de nem is DLC az elsőhöz. Akkor mi?

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Helyreállt az univerzum rendje - idézőjelben persze -, a hazai toplistát ismét a World of Warcraft előfizetői kártya vezeti, a korábbi csúcstartó Crysis 2 most már csak a második. Megérkezett a PC-s Portal 2 is, ez egyébként alaposan meglátszik az összesített toplistán is.

Éppen befért a hazai legjobbak közé a Portal 2

Az összesített toplista tizedik helyén nyitott, ezzel éppen befért az élbolyba a Portal második része. A Valve remekművét látszólag nem csak a kritikusok, hanem a játékosok is komálják: ráadásul az eladásokat még nem is a számítógépes, hanem a konzolos változatok húzták.

Még mindig vezet itthon a Crysis 2

Nem csillapodik a Crysis 2 iránti lelkesedés, a Crytek FPS-e majdnem ugyanott tart, ahol elkezdte: bár a PC-s eladások visszaestek valamivel, a konzolokon még mindig a játék vezet, és ez az összesítésben is elegendő volt az aranyéremhez - bezzeg a Shift 2: Unleashednek nem jött össze.