Alan Wake PC, PS4, PS5, X360, XBOXONE, XSX

"A rémálmainkból ismerős lények éjszakánként megelevenednek, bár a vadonban kóricálva napközben sem lehetünk teljes biztonságban..."

The Writer - ez lesz az utolsó Alan Wake DLC

Nem lesz több letölthető kiegészítő az Alan Wake-hez, a Remedy a The Writer című DLC-vel lezárja az első évadot. A második adalékepizódról egyelőre szinte semmit nem tudunk, de azt már kikotyogták a srácok, hogy egy Depeche Mode dal szólal majd meg utoljára az első évadban.

Szépen nyitott itthon a R.U.S.E.

Noha csak az utolsó helyen végzett a legjobb tíz között, a Ubisoft második világháborús stratégiája bebizonyította, hogy van még mit és hogyan feldolgozni a történelem ezen cseppet sem derűs korszakának a segítségével. Ja, és már nem vezet a The Sims második része.

Még mindig vezet itthon a The Sims 2

Mit sem változott a múlt hét óta a toplista: a dobogós helyezettek még mindig ugyanazok, lejjebb sem történt komolyabb helycsere, új trónkövetelőkből pedig pláne nem érkezett egy sem. Marad hát a Sims- és Blizzard-uralom, ki-ki örömére, ki-ki bánatára.

Alan Wake - a DLC-k a második részhez vezetnek

Legalábbis ezt látszik megerősíteni Osarki Hakkinen, a Remedy fejesének legújabb nyilatkozata. Az úriembernek minden szavát meg kell becsülni, mert viszonylag ritkán nyilatkozik, s a ritka nyilatkozataiban még ritkábban beszél a termékeik jövőjéről.

Alan Wake: The Signal DLC teszt

Az idei év talán egyik legnagyobb talánya, hogy egy olyan hihetetlenül jó játék, mint az Alan Wake, hogyan volt képes ennyire alacsony eladási mutatókat produkálni, aminek egyébként könnyen az lehet a vége, hogy nem is fogják folytatni. Nem értem néha az embereket, de itt most nem is ez a lényeg. Számomra piros betűs nap volt mikor megjelent az első DLC...

Remedy: néha már küzdöttünk az unalommal

Amikor valaki olyan sokáig fejleszt egy játékot, mint a Remedy tette azt az Alan Wake esetében, a készítők sokszor megunják eredeti ötleteiket.

Galériafrissítés a hétfői ebéd előtt

Egy tucatnyi képet kaptunk a 3D-s Super Street Fighter IV-ről és a The Sly Collectionről, de a Shogun 2 és az új Hot Pursuit is szerepelnek a mai összeállításunkban.

Hazai eladási toplista - minden a régi

Uborkaszezon van, új megjelenés nincs, így a hazai játékeladási toplistákon is alig találni változást - természetesen a World of Warcraft előfizetői kártya vezet.

Érvénytelen Alan Wake DLC kódok

Sokak számára, akik megvásárolták az Alan Wake-t, ajándékba kaptak hozzá egy kódot, amivel ingyenesen letölthetik az első DLC-t, sajnos nem mindegyik aktiválható.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Súlyos hét lesz ez, főleg Starcraft-rajongó PC-tulajdonosoknak. A többiek is számíthatnak egy-két érdekességre, de azért érződik, hogy uborkaszezon van.