Star Wars: Battlefront II (2017) PC, PS4, XBOXONE

A DICE folytatást készített a Star Wars: Battlefronthoz, amit már single player kampánnyal is felvérteztek.
Típus:

Alulmúlta az EA várakozásait a Battlefront II

Habár a Star Wars: Battlefront II eladásait valószínűleg így is megirigyelné a kiadók többsége, az Electronic Arts várakozásait végül alulmúlta a játék teljesítménye. A cég pár hónapon belül visszahozza a mikrotranzakciókat.

Átdolgozzák a Battlefront II fejlődési rendszerét

A DICE bejelentése szerint jelentős átalakítások várnak a Star Wars: Battlefront II fejlődési rendszerére, az első részleteket azonban csak márciusban árulják el ezzel kapcsolatban. Új tartalmakra is számíthatunk a közeljövőben.

Simán kiheverte a lootbox-botrányt az EA

Az év végén még úgy nézett ki, hogy a Star Wars: Battlefront II körül kialakult lootbox-botrány alaposan megtépázhatja az Electronic Arts részvényeit, de ebből végül semmi sem lett. A kiadó simán talpra állt.

Amerikai toplista: a Call of Duty vitt mindent

Befutott az amerikai játékpiac teljesítményét összegző NPD legfrissebb jelentése, amelyben a decemberi hónap és a teljes 2017-es év eredményei is helyet kaptak. A Call of Duty: WWII volt az év legkeresettebb játéka.

Az EA-nek nem kellett egy külsős Star Wars-projekt

Egészen látványos, mennyire nem tud mit kezdeni az Electronic Arts a Disney-től vásárolt Star Wars-jogokkal, így meglepő, hogy mikor a Double Damage bejelentkezett egy önálló ötlettel, arra sem bólintottak rá.

Brit toplista: még mindig vezet a Call of Duty

Új játékmegjelenések híján nem sok érdemi változás történt a brit játékeladási toplistán, az élboly szereplői változatlanok. Ezzel együtt azonban egyre közelebb kerülnek az újabb és újabb rekordokhoz.

Itthon is nagyot ment a Star Wars: Az utolsó Jedik

A hazai mozikban is nagyon jól teljesített a Star Wars-sorozat új trilógiájának második felvonása, Az utolsó Jedik, ami két héttel a bemutatkozása után máris a 2017-es év legnagyobb bevételt elért filmjévé vált.

Még tovább bővülhet a Battlefront 2 kampánya?

Nagyon úgy néz ki, hogy a jövőben nemcsak a Battlefront 2 multiplayer módja, hanem az offline szekció is bővülhet még. Legalábbis a Criterion egy, a Twitteren feltett rajongói kérdésre adott válaszát nehéz máshogy értelmezni.

Brit toplista: lecsúszott a dobogóról a PUBG

Hiába volt nagy az érdeklődés, mégsem indult zökkenőmentesen a PlayerUnknown’s Battlegrounds Xbox One-os karrierje. Ez az eladási számokra is kihatással volt, a játék ugyanis a dobogóra sem fért fel.

Amerikai toplista: tarolt a Call of Duty: WWII

Közzétette az amerikai játékpiac teljesítményét összegző NPD Group a novemberi jelentését. A játékeladásokat az új Call of Duty uralta, míg a konzoloknál a PlayStation 4 győzött ezúttal.