iPhone Sorozat iPhone játék válogatás - volume 1.

  • Írta: Daks
  • 2009. február 2.
Link másolása
Túlzás lenne azt állítani, hogy az iPhone felverekedte magát a zsebkonzolok DS és PSP uralta élmezőnyébe, de az tuti, hogy igen jelentős szelethez jutott a kategóriában. A multitouch screen és a mozgásérzékelő egészen új dimenziókat nyitott, a fejlesztők pedig nem is hagyják ezt elveszni, az AppStore-ra folyamatosan érkeznek a jobbnál-jobb kreációk. Legújabb rovatunkban rendszeresen szemezgetünk majd a telefonra készült tartalmak közül, alkalmanként mindig lesz fél tucat újonnan megjelent játék tesztje, majd megnézünk még egyszer ennyi régebbi, de kihagyhatatlan címet is.
Friss játékmegjelenések:

Payback (Megjelenés: 2009. január 26. Ára: 5,49€ )

Megérkezett az első GTA klón! A Payback a régi, felső nézetes epizódokat keresztezte három dimenziós megoldásokkal, a végeredmény pedig egy olyan fantasztikus hangulatú, izgalmas és pergős akciójáték lett, amit még biztosan emlegetünk egy darabig. A játékban 11 várost járhatunk be, a küldetések és az autók száma szinte végtelen, és ahogy a nagy testvérben, még itt is van rádió. Az ára a többi iPhone-os címhez viszonyítva aránylag drága, de ezért cserébe egy igazi felső kategóriás játékot kapunk, úgyhogy érdemes benevezni rá.


Fantastic Contraption (Megjelenés: 2009. január 16. Ára: 2,39€ )

A PC-n flash játékként napi 10 millió embert vonzó Fantastic Contraption végre elkészült iPhone-ra is. A hordozható verzióban 1 tutorial és 42 pálya kapott helyet, plusz van pályaszerkesztő, és elmenthetjük a különböző kreálmányainkat is. A játék lényege, hogy a kék mezőből egy előre megrajzolt tárgyat át kell vinnünk a piros mezőbe, ennek megvalósítására pedig kis építményeket hozhatunk létre. Minden a mi kreativitásunkon múlik, építhetünk önjáró kiskocsit, hajítógépet, vagy bármit, a lényeg, hogy ama bizonyos tárgy elérjen a célba. Természetesen az első pár pálya után bonyolódnak a dolgok, egyszer egy hatalmas szabadék választ el minket a céltól, máskor egy felénk guruló sziklahalom nehezíti a dolgunkat, de a legtöbbször csupán arról van szó, hogy olyan elérhetetlen helyen van a cél, hogy azt se tudjuk, mihez kezdjünk a pályán. Igazi agymozgató játék a Fantastic Contraption, a suliban egész órákat el lehet tölteni a különböző építményekkel való kísérletezéssel.


Alphabetic (Megjelenés: 2009. január 21. Ára: Free / 1,59€ )

Kőkemény addikciót tud kiváltani az Alphabetic, mely olyannyira egyszerű, mintha csak háromig számolnánk. Itt azonban nem számolni kell, hanem az ABC betűit sorba rendezni. Persze, hogy ne legyen könnyű dolgunk, mindezt a képernyőn örvénylő betűhalmazban kell megcsinálnunk, időre. A kilenc Challenge küldetéssel akár órákig is el lehet lenni, ideális minden olyan helyzetben, mikor nincs kedvünk komoly játékokat nyomni, de mégis el kell ütni az időt.


Action Bowling (Megjelenés: 2009. január 5. Ára: Free / 0,79€ )

A frissen megjelent Action Bowling az eddigi legjobb bowling szimulátor, melyet iPhone-ra láttam. Precíz és könnyű, mozgásérzékelős irányítás, ötletes pályák, jópofa golyók, és élethű fizika jellemzi, a bábuk például olyan élethűen dőlnek fel benne, hogy öröm nézni, milyet taroltunk. Azokat a jópofa kis rajzolt karaktereket azért hiányolom belőle, melyek az igazi bowling pálya eredményjelzőit is díszítik egy-egy forduló után.


iSniper (Megjelenés: 2009. január 23. Ára: Free / 1,59€ )

Orvlövészként a feladatunk nem más, mint megtisztítani a különböző helyszíneket a gonosz, állig felfegyverzett terroristákról. A játékmenet rendkívül egyszerű, a statikus háttér előtt ellenségek kicsiny csoportja tűnik fel időről-időre, akiket nekünk sorra le kell lövöldözni. A képernyőre bökve tudunk zoomolni, a bal alsó sarokban lévő linket nyomva vissza lehet tartani a lélegzetet, a jobb alsó sarokban pedig a tűz gomb kapott helyet. Jópofa játék, könnyed elfoglaltságot nyújt, az egyedüli frusztráló dolog, hogy az akció időre megy, ha lassúak vagyunk, akkor oda a küldetés.


Slotz Racer (Megjelenés: 2009. január 14. Ára: 2,39€ )

Kölyökkorunkban volt, hogy órákig mást se csináltunk, csak az általunk épített versenypályán körözgettük a kis elektromos autókat. Azóta felnőttünk, de a január közepén megjelent Slotz Racernek köszönhetően újra hódolhatunk gyermekkori szenvedélyünknek. Csak össze kell rakni a nekünk tetsző pályaformát, aztán indulhat is a száguldozás!


Korábban megjelent, nagy címek:

Flick Fishing (Megjelenés: 2008. november 6. Ára: 2,39€ )

A friss megjelenések után jöjjön néhány régebbi játék, melyekre érdemes odafigyelnie minden iPhone tulajnak. Személyes kedvencem a Flick Fishing, mely a jelenleg elérhető legjobb, és legélvezetesebb pecás program. Összesen hat helyszínen horgászhatunk benne, van többféle csali, de az igazi élményt a játékmenet adja. A pecázás megkezdéséhez magunkhoz kell emelni a telefont, majd suhintani vele egy nagyot, mint az igazi horgászbottal. Ilyenkor messzire repül a csali, aztán jöhet a kötelező pihenés. Kapás esetén magunkhoz kell rántani az iPhone-t, majd a hal kifogásához a képernyőn megjelenő orsót kell körkörösen dörzsölgetni. A játék írja a hal energiáját és a damil erősségét is, ha erre nem figyelünk, akkor a kötél elszakad, és elúszik a vacsora.


I Love Katamari (Megjelenés: 2008. December 7, Ára: 5,99€ )

iPhone áriratot kapott a Namco méltán híres Katamari sorozata is. A feladat ugyanaz, mint a nagykonzolos verzióban, kis ragacslabdát gurgatva annyi kacatot kell összeszednünk, hogy apánk, az Kozmosz Ura újjá tudja építeni a világot. Eleinte tollak, radírok, kupakok, és egyéb apróságok ragadnak csak rá a labdánkra, aztán jönnek a nagyobb dolgok, a bútorok, az állatok, az emberek, majd az autók, a fák, a házak, végül pedig egész országokat, kontinenseket is be tudunk kebelezni. Az irányítás a telefon döntögetésével és a képernyő nyomogatásával lehetséges, és bár a framerate néha kicsit leesik, azért látszik, hogy egy jól optimalizált, komoly játékkal van dolgunk. És a komoly szót most a kivitelezésre értem természetesen.


Fastlane Street Racing (Megjelenés: 2008. November 10, Ára: 2,99€ )

Nem igazi gamer, akinek nincs a telefonján legalább egy versenyjáték. A Fastlane Street Racing nem csak, hogy igen szépen néz ki, de élvezetes, és jól irányítható is. A képernyő bal alsó sarkában a fék, a jobb alsóban pedig a gázpedál foglal helyet, a telefon döntögetésével pedig kormányozni tudunk. Ehhez társul 5 játékmód, 10 autó, és 16 pálya, és persze egy csipetnyi nagyszerű hangulat, mely biztosítja, hogy ne unjuk meg egyhamar eme remek kis játékot.


Beer Bounce (Megjelenés: 2008. augusztus 31. Ára: 1,59€ )

Igazi kocsmajáték a Beer Bounce, melynek zsenialitása éppen az egyszerűségében rejlik. Emberünk egy kocsmában üldögél, előtte egy korsó sörrel, a kezében pedig egy előzetesen kiválasztott pénzérmével. Játékosként a mi feladatunk nem más, mint a pénzt belepöckölni a korsóba. Ehhez mindössze a hüvelykujjunkat kell használni, egyszerűen lendítünk egyet az érmén, és ha szerencsénk van, akkor az pont a sörben landol. Hogy ne legyen egyszerű a dolgunk, a fickó folyamatosan megjegyzéseket tesz, a forduló végén pedig lehajt egy korsóval, melynek eredményeképpen a kamera vad dülöngélésbe kezd. Hát igen, nem egy forradalmi játék a Beer Bounce, de arra pont jó, hogy a kocsmában ücsörögve elüssük az időt, míg meg nem érkeznek a haverok.


Tiki Towers (Megjelenés: 2008. november 28. Ára: 0,79€ )

Biztos emlékeztek még arra a régi építgetős játékra, melyben tornyokat, meg mindenféle folyók és szakadékok felett átívelő hidakat kellett létrehozni. Megcsináltuk életünk művét, aztán elindítottuk a szimulációt, és összedőlt az egész. Ezt az ötletet dolgozták tovább a Tiki Towers fejlesztői, itt is hasonló kreálmányokat kell építenünk, csak művünknek ez esetben édi-bébi kis majmok ugrálását kell kibírnia. Az építményt akkorára kell csinálnunk, hogy az átkelés során a lebegő banánokat is össze tudják szedni, a maximális pont pedig akkor jár, ha mindenki beér a célba, és a majmok meg tudják szerezni a gyümölcsöket is. Jópofa cucc, és kijön egy doboz sör árából!


Warfare Incorporated (Megjelenés: 2008. december 3. Ára: 3,99€ )


Az Age of Empires, a Command & Conquer és a Starcraft keresztezésével létrejött Warfare Incorporated nem új cím a játékpiacon, én anno még PDA-n is nyomtam ugyanezt. A klasszikus RTS receptet használja, bázist kell építenünk, egységeket gyártani, majd ezekkel lerohanni az ellenséget. Minden pályán az nyer, aki nagyobb haderőt tud indítani a másik ellen, de ahogy a C&C sorozatban, néha itt is vannak kisebb küldetések. Ami engem megizzasztott, az az volt, mikor egy lezuhant repülő túlélőit kellett átkalauzolnom az ellenséges területeken. Nagyon komoly játék, igazi hardcore gamereknek való, igényes és minőségi, érdemes rá kicsengetni azt a négy eurót, amit elkérnek érte!



Az iPhone játékokat bemutató sorozatunk első epizódja ezzel véget is ért. Amennyiben van rá igény, természetesen folytatódik a rovat, a kommentekben pedig várom a visszajelzéseket, és persze az ötleteket is, hogy milyen címek kerüljenek bele a következő részbe!

Kapcsolódó cikkek

29.
29.
meridarider
Teljes duke nukem átirat van szifonra is:)

meg quake is halo is esetleg bár csak a régebbi szoftverre.

NES és PSX emulátor...

mutass még egy telefont amihez 10000+ alkalmazás van(igaz ezeknek 3/4 e semmitnemér de a többi nagyon ott van)

egy JB után meg bármi jöhet:) win 95 is esetleg:D
28.
28.
Daks
Volt WinMob-os PDA-m, GSM nem volt benne, csak GPS-re, Office-ra meg játékra használtam. Hááát, nem voltam tőle elájulva, mondjuk a játékok baromi jól voltak rá. Teljes Duke Nukem 3D átírat, Tomb Riader 1, meg ilyenek.
27.
27.
dareal
26: azok sem jobbak, nekem eddig az volt. HTC kaiser vagy mi is a neve, meg még pár HTC.
26.
26.
Wask
Nekem volt már mindenem WINMOB,SYMB, BLACKBERRY, de az Iphonet nem lehet lenyomni, ígéretesnek tűnik most a palm pre, de az Apple szét fogja perelni... Julyusba új Iphone fog érkezni, kíváncsi vagyok hogy frissítés lesz e vagy teljesen felújítják! Az a baj hogy nem érzik át az emberek a telefon lényegét, és inkább lehurrogják... ha kipróbálná 2 hétig, le se tenné többet! 1 biztos hogy én egy darabig nem cserélek telefont :D
25.
25.
jtrencsenyi
Daks: ki kellett volna próbálni egy valódi WinMob-ot (GSM-PDA combo). Fényévekkel jobb, mint az MS Smartphone.
23.
23.
Daks
Juj a windows mobile-os smartphone milyen szar volt, egy tonna penzbe kerult, es 2 het utan eladtam, egyszeruen hasznalhatatlan volt. Ha minden igaz az utolso okostelefonom volt egészen az iphone-ig.
21.
21.
jtrencsenyi
haly: az a baj, hogy amíg nem használod aktívan, addig nem érzel rá az ízére. Én is használtam rengeteg smartphone-t (Symbia, WinMobile, stb.), de egyik sem volt ennyire kényelmes. Persze ennek is vannak hiányosságai bőven, de eddig messze a legjobb telefonom.

Az meg már egy külön történet, hogy sokkal inkább handheldnek használom, mint telefonnak. :)
20.
20.
dareal
mondjuk a jó öreg p800 is megmaradt, azt nagyon szeressem :) igaz, hogy már tégla kategória, viszont nagyon "belaktam" (sok-sok program, stabil, gyors is (symbian uiq), no meg már úgy ismerem a szoftver felépítését, korlátait és nyűgjeit, hogy jáj :))
19.
19.
dareal
19: cáfolnám. igen sok smartphone volt már a tulajdonomban. az igaz, hogy képességeit tekintve nem több (1-2 dologban több, 1-2 dologban kevesebb) mint a többi. DE. a kialakítása, használhatósága zseniális. stabil, ami egy agyonpakolt és használt windows mobile/pocket pc esetén nem igaz. os tekintetében eddig a symbian volt nálam az etalon, most már nem (winmob egy vicc).

sok esetben beszélek úgy, hogy a vállammal tartom a készüléket, a régi htc esetén szinte minden alkalommal sikerült így tucatnyi alkalmazást indítani, természetesen az akaratomon kívül. az arcommal sikerült őket indítani, az meg kifejezetten idegtépő és ijesztő volt, amikor telefonálás közben nagy hirtelen a gps szoftvere kezdett pofázni, illeve a fülembe üvölteni. itt ilyenről szó sincs.

az igaz, hogy mint minden smartphone, pont a telefon területén vannak hiányosságai, bár 3rd party szoftverekkel ez lazán pótolható.

igazából még a g1 érdekelt volna, ill konkrétan az android, de a készülék kivitelezése csapnivaló, tiszta műanyag feeling az egész.

ja, iphone esetében amit még nagyon csípek, hogy nem kell invisible shield (ami csak a neve alapján invisible, egyébként egy okádék), lévén full karcmentes. ráadásul ez nem csak a marketing szöveg alapján az, hanem valóban :)
18.
18.
haly
Nekem nincs de sztem nem jó annyira mert ugyan azt tudja mint egy másik telcsi csak pár extra de a sony ericsson mostanában jobbat csinál mint az iphone:D

INKÁBB akkor macbook:D

HALY
17.
17.
ptogamer
Nekem is van egy iphone touch es meg vagyok elegedve vele foleg mert az eseseket is birja !Es mert sok jatek van ra!
16.
16.
Ca$h
Szerintem a Fieldrunners a valaha készült legjobb iPhone game... jól meg is vettem, mert minden pénzt megér! =)
15.
15.
Daks
tényleg az xplane, thanks, az is jo kis game :)
14.
14.
Ca$h
Csak próbálja meg valaki lenyúlni tőlem... azt élve nyúzom meg! >:)
13.
13.
HATRED
Jaja sztem is tök jó cikk lett de nekem 2 bajom van az ihpone al:

-K*rva drága(már akinek)

-És simán meglátják, ellopják haveromnak ipod touch ját lopták el mert azt hitték iphone. így nem is igen veszek se i phone-t se ipod touch- t de attól még 1 nagyszerű telefon és nagyszerű játékok és progik vannak rá.
12.
12.
dareal
faint lett és érdekes! csak így tovább, no meg az xplane-t ki ne hagyjátok! :)

ja, a payback zsírcsászár, még amigán volt hozzá szerencsém :)
11.
11.
Ca$h
10: Minimum 2.2-es update kell hozzájuk és Touch-on is működnek... ;)
10.
10.
Daks
azt hiszem igen, a legfrissebb software update-tel!
9.
9.
Hangya5
ezek a játékok jók iPod Touch-ra is vagy csak iPhone-ra??
8.
8.
Daks
Köszönöm, örülök, hogy tetszik a cikk :). Az NFS nagyon jo lesz, most fog megjelenni, ugyhogy lehet, hogy a kovetkezo reszben mar tesztelem is!
7.
7.
ATi0021
Szerintem is jó lehet iPhoneal játszani. Főleg a következő videó győzött meg erről: http://www.slidetoplay.com/story/exclusive-preview-video-need-for-speed-undercover
6.
6.
Ca$h
6: aztaaaaaaa... ez egy igazán jó hír, meg is fogom venni mint állat! =))))))
5.
5.
Wask
Tetszik a cikk, én is élvezem az Iphone adta lehetőséget, zseniális kütyü. Ca$h Metalt már bejelentették nemsoká érkezik is:

http://toucharcade.com/2008/12/18/more-metal-gear-solid-touch-details/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...