Az Electronic Arts felvásárolná a Take2-t

Link másolása
John Riccitiello egy nyílt levélben arról ír, hogy az EA felvásárlási ajánlatot tesz a Grand Theft Auto sorozat jelenlegi kiadójának, a Take2-nak.
John Riccitiello egy nyílt levélben arról ír, hogy az EA felvásárlási ajánlatot tesz a Grand Theft Auto sorozat jelenlegi kiadójának, a Take2-nak.

Az ajánlat részvényenként 26 dollárt, azaz összesen 2 milliárd zöldhasú amerikai bankót kínál a többségi tulajdonért, mely állítólag mindkét cégnek előnyös lenne. De az EA-nek biztos, hiszen a GTAIV-et már bejelentése óta sokmillióan várják, és ott van a GK fórumozók által is emlegetett "musthave" listán. Ha a cégóriásnak szerencséje van, és még a nagy megjelenés előtt megkaparinthatná a Take2-t, úgy nagyot kaszálhatna az eladásokon. Az EA szerint a sikerjátékokat készítő csapat által termelt haszonnal a kevésbbé nyereséges vagy éppen veszteséges játékok költségeit is kompenzálhatnák. Ha a tranzakció végbe megy, akkor nem csak a GTA sorozat, de többek közt a Manhunt, a Canis Canem Edit, Max Payne, Bioshock, és a The Darkness címek is új tulajdonosra lelnének az EA személyében.
23.
23.
ACDC 4ever
Hát én is nagyon remélem
22.
22.
gorgo2
Remélem nem jön össze a EA-nak.Azért maradjon egy két olyan cég aki nemfügg mástól.,Szerintem.
21.
21.
ldavid
a megjelenés előtt semmiképp nem fogja felvásárolni, ugyanis április 30-ra ajánlott fel a Take-Two egy tárgyalást (direkt a megjelenés másnapjára)



ha továbbra is vásárolni akarnak, akor jóval többe fog kerülni

Zelnick még a részvényenkénti 26 dollárt is keveselte

az EA bejelentésének hatására pedig a részvények ára majdnem 27 dolláron zárt hétfőn és tegnap is, holott az ajánlat megtételekor még csak 17,36 volt
20.
20.
Callation
Képzeljétek el GTA 3 éven felülieknekxD
19.
19.
Vincenzo
Nem értem, hogy az EAnak mért célja a rosszabnál rosszabb játékok gyártása...szerintem is csak elrontanák a GTA-t úgyhogy szívből remélem hogy a T2-sök nem adják magukat. Ahelyett, hogy felvásárolnának nagy címeket(és utánna "lezüllesztenék" őket) inkább saját készítésű, ám minőségi játékokkal kéne foglalkozniuk.
18.
18.
ps3
elmennek a p*csába!!!!

Ez mindent akar am de mintha akarta már volna,valami rockstarral kapcsolatost,és nem lett belőle semmi !!Remélem nem hagyják a fiúk annyiban,és tudják mit tesznek!Am meg lesz ott pénz ha kijön a gta IV XD
17.
17.
Chocho
#16: GTA: Hajótöröttek...LOOL. :D:D:D
16.
16.
babace
Baeg EA nemááá!!! Nem lesz már ezután igazi "GTA" ha megtörténik ez a dolog.
15.
15.
ios008
hehe,

akkor nemsokára lesz GTA: Hajótöröttek, Kutyás Macskás kiegészítő, Egyetem, Konyha, Bulizós, Éjszakai Élet stb stb :D:D

egy sikerszéria kezdete??

kurva anyját az EA-nak.
14.
14.
gel00
Egyre többet csalódok az EA-ban. A megvett kiadó az pedig megvett kiadó. Lehet apró dolgokról szerződést kötni, de az nem sokat ér majd. Így minden játék olyan holywoody maszlag lesz. mint amiket a filmeknél tapasztalhattunk. GTA- ból is csak az hiányzik majd, ami miadt megszerettük.
13.
13.
IceColdKillah
És mi van ha az EA beleszól a GTA-ba?? Mint GTA fan, én megőrülnék!!!!
12.
12.
Chocho
#11: Az teljesen mindegy, ki a fejlesztő, ha a név tulajdonosa nagyobb beleszólást követel. Az EA negyed annyi botrányt nem fog elviselni, mint a Take 2. Ergo a R*-nak meg kell húznia magát.



Mindnight Club? Hát a 2 kijött és nem volt rossz. Jó volna.
11.
11.
Guppi
Én meg ha bill gates lennék akkor meg az EA-ot vásárolnám fel. :)
10.
10.
ATi0021
Ha megveszik a Take2-t akkor is csak kiadói lesznek a GTA-nak. A készítés a Rockstaré marad. Én ezt a Valve EA kapcsolathoz hasonlóan képzelem. Az EA volt a kiadója a Portalnak,HL2 EP2nek TF2nek. A fejlesztés ott is a Valve dolga volt. És egyik se lett rossz játék.

A másik ami engem nagyon érdekel a Midnight Club sorozat. EA kiadná PC-re?
9.
9.
Chocho
Szinte nylít titok, hogy a túlzott összeg a játékcímeknek szól. Nem lennék meglepve, ha felvásárlás után egyból kiszórnák a dolgozókat és sajátjukként kezelnék a címeket. Ami meg a Godfather-t illeti, éppenséggel riasztó helyzet. Ott is megvolt a lenyűgöző alapanyag, mégis csak egy átéagosan jó játékot sikerült kihozni belőle.
8.
8.
t.roli
Ha az EA tartja magát az igéretéhez, hogy nem terve csődbevinnia megevett kiadókat akkor legyen... De nem tom h mennyire szólnának bele a GTA sorsába. Az a helyzet, h a GTA még ennyi költségvetéssel is egy nagyon jó játék, amit még az EA rekordösszegű projectje, a Godfather sem tudta megközelíteni sem, semmilyen téren..

Ha másik oldalról nézem, akkor aztmondom jó ha megveszi, mert a TK2 sokszor csődközelbe kerűl, sokszor van vesztesége és akkor egyenesbe jünnének így... Ez az összeg ráadásul kétszer annyi mint amit a cég ér... Ha megveszi, ajánlom, h a a GTA GTA maradjon....
7.
7.
huszti
én meg szemeim előtt látom a GTA 09,2010,'11... részeket és a lehúzó kritikákat:D
6.
6.
felegyi
Pont most akartam megirni!GameStarrol láttad?
5.
5.
Dcrysis02
Látom már a Rapture City Stories-cimet. :)))
3.
3.
Pekferi
1.
1.
Chocho
Már előre látom az évente megjelenő Max Paxne és Bioshock játékokat, na meg a GTA Episodes-t...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...