2018-ig gyárthat UFC-játékokat a THQ

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 20.
  • Biznisz
Link másolása
THQ-napokat tartunk, egyre-másra záporoznak az erősen üzleti jellegű bejelentések a THQ-tól. A SpongyaBob-licenc megújításáról már beszámoltunk, most pedig a UFC-jogok vannak soron: 2018-ig kizárólag ez a kiadó készíthet majd MMA-játékokat az Ultimate Fighting Championship nevével fémjelezve.

És ami azt illeti, a vállalat igyekszik is kihasználni az üzletben rejlő lehetőségeket: a THQ-féle UFC-játékok eddig csak PS3-on és Xbox 360-on, valamint PSP-n tették tiszteletüket, a következő részek azonban minden kurrens és következő generációs konzolra megjelenhetnek, és nincs kizárva semmilyen kézikonzol, a PC, az iPhone és az iPad sem - az online platformokról, mint például a Facebook már nem is beszélve.

"A THQ hozta a rajongók és a UFC által elvárt minőséget az első két Undisputed-játékkal, mi pedig készen állunk elterjeszteni a UFC márkát a közösségi és a mobilalkalmazásokon keresztül is" - nyilatkozta Dana White, a UFC elnöke, ami egyértelmű utalás arra, hogy kedvenc küzdősportunknak a lehető legtöbb platformon hódolhatunk majd.

A legfontosabb mégis az, hogy a UFC-jogokat birtokló Zuffával 2018-ig szerződött le a cég, és hihetetlen ütőkártya lesz a kezében, hogy kizárólag ő készíthet és adhat ki játékokat a UFC cím alatt. Emiatt főleg az Electronic Artsnak fájhat a feje, aki ugyan megpróbálja meglovagolni az MMA népszerűségét (a napokban jelenik meg a saját MMA-játékuk), viszont nem használhatják sem a bajnoksághoz kötődő jelzéseket, valamint a UFC harcosai is kimaradtak a programból.

Bár a UFC idei része nem sikerült rosszabbul, mint a tavalyi, az új játék eladásai elmaradnak a várttól: a 2009-es játékból 3,5 millió példányt értékesítettek, míg a mostaniból mindössze 2,7 milliót szállítottak ki egyáltalán a boltokba. A THQ valószínűleg emiatt döntött úgy, hogy a 2011-es epizód nem a megszokott tavaszi időpontban jelenik majd meg, hanem csak ősszel.

Lesz mozgásérzékelős gyúrós címük is: a UFC Trainer januárban érkezik, s Wii-n, Move-val és Kinecttel lesz játszható.

4.
4.
Top Secret
Én a 2010 demoval tolam hangulatos volt.
2.
2.
wildláma
#1: az 1 véleményem szerint jobb volt, kezelhetőbb, egyszerűbb, kevesebb múvval, de jobb. a 2 már nagyon el lett spekulálva. telerakták minden hülyeséggel. annyiból volt jó, hogy bővített karakterkészítés volt benne. de nekem jobban feküdt az 1-ben az hogy kiválaszthattad hogy most kickboxos, vagy simán boxos akartál lenni, és úgy fejlődtél.
1.
1.
tjames
Akkor addig ontaniuk kell minden évben egy UFC-t, hogy minél többen kaszáljanak. De lehet jobban járnának egy kis időráfordítással, fejlesztéssel, mert a 2 az 1-hez képes nem sokat változott játékmenetében. Jobban mondva ott még csak csak, de pl grafikában nemigen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...