Sci-fi irányba mehet tovább a Call of Duty

  • Írta: InGen
  • 2010. november 10.
  • Pletyka
Link másolása
Jelenleg elég nagy a homály a Call of Duty jövője körül: habár az biztos, hogy a sorozat folytatódik, egyelőre nem tudjuk, hogy a jövőre megjelenő epizódot ki fejleszti, és milyen korban fog játszódni. Az Activisionhöz közelálló forrás szerint azonban előbb-utóbb a sci-fire kerül sor.

Most jelent meg a Black Ops, mely a Treyarch gondozásában készült, ám az Activision már hetekkel ezelőtt elárulta: jövőre is lesz új Call of Duty epizód. Felmerül tehát a kérdés, hogy azt ki fogja fejleszteni? Mint azt tudjuk, a Modern Warfare-ért felelős Infinity Wardból az alapítótagok mellett rengeteg kulcsfontosságú fejlesztő kilépett, így kérdéses, hogy a céget újra tudták-e építeni időben.


Ami viszont ennél is nagyobb kérdés, hogy milyen stílusú lesz az a Call of Duty, melyet a harmadikként bevont stúdió, a Sledgehammer készít. Nos, a céghez közelálló források szerint ez egy másik bolygón játszódó sci-fi akciójáték lesz, melyben űrgárdistákhoz hasonló katonák irtják majd egymást. Ráadásul korábban olyan információkat is hallottunk, miszerint ez lesz az első Call of Duty, amelyik nem a sztenderd FPS vonalat viszi majd tovább, hanem egyfajta akció-kalandjátéknak készül.

Az Activision pénzügyi igazgatója, Thomas Tippl mindesetre elmondta, hogy minden korábbinál keményebben fogják nyomni a Call of Duty franchise-t: "Több fejlesztői erőforrást állítottunk rá a Call of Dutyra, mint korábban bármikor. Úgy gondoljuk, hogy hatalmas az igény a CoD tartalmakra és szolgáltatásokra, és még földrajzilag is több lehetőségünk van terjeszkedni. Szóval még jobban szeretnénk megnyomni ezt a címet."

43.
43.
wildláma
#40: tévedsz barátom, a CoD1-ben amerikai ejtőernyősként kezdtünk, ott a part mögötti tevékenységeken volt a hangsúly, és ha azt mondja valaki hogy "normandia" akkor mindenkinek az van az eszében, hogy az a 2-300 méteres part szakasz ahol az amerikaiak meghaltak ... NEM! Ha azt mondom Alföld akkor mindenki csak a hortobágyot látja maga előtt? NEM! Normandia is egy nagy régió, az a bizonyos partraszállás meg nem csak 1 ponton volt (ahogy előttem írták) hanem 6 helyen (ha jól tudom ...). A CoD2-ben éppen egy másik partról mutatták be. És az volt a legjobb része az egész játéknak, nameg a ruszkikkal való patkányként élés. Mind1 ez már a múlt, hajrá Respawn, hajrá!
42.
42.
miki1105
A 2.vh részleg még mindig megállná a helyét rengeteg csata van még amit nem csináltak meg pl: afrikai partraszállás az amcsik szemszögéből, normanidában nem csak 1 partszakasz volt, és még sorolhatnám. Ugyhogy szerintem még mindig jöhetnek a 2.vh játékok legyen az CoD vagy akármi.
40.
40.
SSJmeszes
Főleg, hogy a normandiai partraszállást két rész is bemutatta azt hiszem.
Call of Duty, és a Call of Duty 2 ;)
39.
39.
falselight
#16: az összes call of duty-t, medal of honort és brothers in arms-ot végigjátszottam, a kiegészítőstől mindenestől. újra végig akarod játszani a normandiai partraszállást és társait? légy a vengégem. de akkor meg ne sipákolj, hogy zéró az újítás stb. ugyan még mi a francot lenne érdemes bemutatni abból az időszakból?
38.
38.
bledzer
igazán várhatnának a sc fi vel. Volt még planétánkon elég háború amit fel lehetne dolgozni. Szomália, Panama, Sivatagi Vihar 1,2, Falkland szigetek, Korea stb
36.
36.
Shadowsomi
Őszintén szólva én örülök ennek a hírnek. Kicsit sok már a világháborús játék, az MW2-őt meg nem igazán lehet felülmúlni(szerintem. Bár egy kihajolást simán beletehetnének, nekem úgy új lenne a játék :D). Visszatérve a cikkre: ZSÍÍÍR. Egy jó csapat csinál egy zsír sci-fi játékot, jobb hírt el se tudok képzelni :D
35.
35.
Monty
Így elsőre nem örülök a hírnek, de anno a Modern Warfare-nél is húztam a számat, aztán milyen remek játék is lett... Viszont a MW3 engem még nagyon érdekelne, úgyhogy remélem, a félbehagyott sztorit befejezik, méghozzá jövőre!
34.
34.
radko1010
vagy visszamehetnének az első világháborúba :D
33.
33.
radko1010
32.
32.
torolaci
Sci-fi cod? inkább nem!
szerintem is van még bőven nyitott kapú a második vhban, nagyon örülnék neki, hogy ha visszatérne a cod1-2 feelinge
31.
31.
Vopesz
#21: Talán, de vedd figyelembe, hogy azóta széthullott a stúdió, és a következő részt nem az Infinity ward fejleszti. Az meg így érdekes Mw3 lenne.
30.
30.
toniote
Miért kell elrontani a cod szériát sci-fivel... :S
29.
29.
miki1105
A mostani cod sem lett rosz nekem csak az első pályán szagatott utána nem, és a sztori baromi jó lett de nincs úgy kidolgozva, úgy értem hogy van benne akció meg jó jelenetek de rövid ideig tart egy pár részlet. A treyarch ha jól írom jó munkát végzett csak adjanak ki egy patchet hozzzá ami javítja a hibákat. Az hogy meg hogy lesz az MW3 a jövő kérdése de ha azt akarják csinálni akkor a volt infinityis srácokra bizzák mert Jason West és csapata nagyot alkotott az MW2-vel. No meg hogy most bemondták ezt a sci-fis részt szerintem még ne szidjuk várjuk meg hátha jó dolog sül ki belőle. Ez csak egy vélemény az én szemszögömből.
28.
28.
DanThomas
a CoD nem akció-kalandjáték nekem csak ez a bajom.. csinálják meg más néven, de CoDnak CoDot kérünk :D kicsit tartok az új fejlesztőktől..
26.
26.
HorvathD
Nem értem miért húzzátok le ennyire a CoD3-at.Tisztelet a kivételnek,de a CoDosok 70%-a nem is játszott vele,mert PC-re nem adták ki és ez elég sokaknak szúrja a szemét.
Mi így szük-tágabb baráti körben a mai napig Xbox 360 System Linkben nyomjuk a hármat és nagyon szeretem a story-módot is.
Játszottam a kettővel és simán felér vele.
Ami pedig a többi CoD sorozatot illeti,a kampány mindegyikben 5/5 pontozást kap,csak valahogy a multiját betalálták a noobok,statosok és még sorolhatnám mennyien.
Ha a CoD 2-3 évente jelenne meg új epizódban sokkal jobban szeretnénk,mert mindig sok újítás lenne benne.
Persze ez is csak vélemény.
25.
25.
Alienji
Ha sci-fi lesz a CoD akkor egész jó lenne de sok erős vetélytársa lenne..
24.
24.
givi6
#22: az tuti, (sztem is ) hogy a 2. világháboru a legjobb,
a cod 2 egy vérbeli 2. világháborus game, egyesek szerint már cod 3 is rosszab volt, sztem tök jo volt! izgalmasabb lett mint elődje !
na de a 4 már elég gyanus volt, na az 5 meg már kész van !
tökre más lett mint a régi codok, ráadásul agyatlan gyilkolászás az egész., nem mintha a 2. más lenne, de az még szinvonalas volt... a 6 rol ne is beszéljünk
de persze ezt én, meg mások gondolják igy, de a világ nagy része mást gondol, de ez nem a világ vége... ezen nem is kell többet kockulni
23.
23.
erikboy
#20: miért is? csak azért mert ma 6555 szerver fél öt kor és háromnegyed 5 kor 8000? csak azért akad mert sokan vannak ! :D
22.
22.
OLLiE
#16: egyetértek veled barátom :)..
A COD azért COD mert hábórús játék, és a 2vh erre a legjobb, nagyon sok csatát fel lehetne még eleveníteni pl.: Anzio-Cassino, Midway, Guadalcanal, ...
21.
21.
OLLiE
nemtudom mit találgatnak..xD
régebben írták, hogy a Modern Warfare az TRILÓGIA !!!
Az amcsi küdi végén a fehér ház tetején a katona megkérdi:
-Hova megyünk ??
-Moszkvába....

tehát a 3.ik részben az USA ellentámadást intéz a Ruszkik ellen, tutira ez lesz!
Amikor az Activision megvettte a jogokat a 60-as, 70-es évek slágereire, azonnal tudtam, hogy Vietnám lesz a helyszíne a CoD 7-nek :D
Jöhettek fikázni, de MW3 jövőre itt van :D
20.
20.
Mortis
És ím, a Call of Duty lejtmenetbe kezd.
19.
19.
givi6
sztem már most kezd erőltetté válni a sorozat, kétlem hogy sci-fi feldobná :S
meg gondoljtok bele, mondjuk egy gameplay vidibe, ufokat fogok lőni ?? aztán csészeajat kell vezesek? egy értelme van: sok hülye megveszi mert cOd lesz a neve : Call of duty : ALIENS ' s rising :D
18.
18.
caleb007
Na. sci-fi űrgárdistás izé COD név alatt.
Az azutáni lehetne mondjuk COD: Görög-perzsa háború. Utána meg lehetne COD: Pál utcai fiúk.
Feltétlenül fontos az összes létező bőrt lehúzni egy címről. :S
17.
17.
randall13
#14: Elfelejtetted, hogy a Call of Duty United Offensive kiegészítőt is az egykori Treyarch csinálta (akkor még Gray Matters Studios néven). A maga fénykorában a CoDUO oda-vissza ütötte volna mind a sorozat 6. és 7. részét együttvéve a multiplayer játékélményt tekintve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...