Tízmillió Battlefield 3-at szállítottak le a boltoknak

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 28.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts közzétette a második negyedéves pénzügyi helyzetjelentését, és bár a Battlefield 3 nem a szeptemberrel véget érő időszakban jelent meg, a bejelentésnek fontos szereplője volt a háborús shooter is: a játékból 10 millió példányt szállítottak le a boltok polcaira.

A vártnál jobban szerepelt az Electronic Arts az idei pénzügyi évének második negyedében, azaz július és szeptember között, ráadás úgy néz ki, a harmadik negyedév nagyon erős lesz, többek között a Battlefield 3-nak is köszönhetően. A kiadó megváltoztatta az év végi eredményekre vonatkozó előrejelzéseit, több bevételre számít majd.

Bevételei éves szinten 13,3 százalékkal 715 millió dollárra növekedtek, igaz, profitot nem tudott összehozni üzemi vesztesége 374, a nettó vesztesége pedig 340 millió dollár volt. A kiadó szerint a kutatás-fejlesztési részleg és a marketing vitt el óriási költségeket, s bár ezen a ponton nem tért ki részletekre, az sejthető, hogy többek között a Battlefield 3 hatalmas reklámkampányára is sokat költött a vállalat.

 

Ha már Battlefield 3: bár a játék csak most jelent meg, tehát majd a harmadik negyedéves jelentés után leszünk okosabbak az eladások kapcsán, az EA már most megszellőztette, hogy egészen brutális, 10 millió példányt szállított le a boltok polcaira. A szállítás persze nem konkrét eladás, de jól mutatja a várható igényeket, ráadásul az EA-nek gyakorlatilag mindegy: az üzletek nem küldik neki vissza a már kiszállított példányokat.

A negyedév legnagyobb slágercíme a FIFA 12 volt: a játék jobban szerepelt, mint a tavalyi epizód, eddig 8 millió példányt szállítottak le és 5 millió darabot adtak el belőle, a játék az Egyesült Államokban és Európában egyaránt rekorder lett, miközben a FIFA 11-ből eddig 16 millió kópia landolt a boltok polcain. Népszerű volt a Madden NFL 12 is (3 millió példány), és még mindig jól megy a Battlefield: Bad Company 2 (11 millió darab) is.

Kiválóan alakul az EA digitális biznisze is, a kiadó egymilliárdos bevételt vár az online piactól. A The Sims Social Facebook-játék az egyik legnépszerűbb cím a közösségi hálózaton (havi 40 millió júzer), ráadásul az Origin is sok felhasználóval büszkélkedhet: eddig több mint 6 millióan töltötték le a rendszer kliensét. Az EA a mai bejelentéssel megnyitotta a platformot a külsős fejlesztők előtt, így többek között a Warner Bros., a THQ és a Capcom játékai is elérhetők lesznek a szolgáltatáson keresztül. Bár az Origint megviselte a Battlefield 3 rajtja, az EA leszögezte, hogy a sikervárományos Star Wars: The Old Republic (állítólag ez lesz a simses kiadó legtöbb pénzt hozó PC-s játéka) szerverei függetlenek a digitális üzletétől, így ott nem számítanak leállásokra.

A vállalat a márciusban véget érő pénzügyi évre 4,05-4,2 milliárd dollárnyi bevételt vár a korábban tervezett 3,83-4,03 milliárd helyett.

28.
28.
ReNegAdE
Nekem nagyon tetszett a single!Csak kár hogy rövid volt(MW sem lesz hosszabb)A grafika nagyon szép volt,de a hangok azok verhetetlenek!Mégis én jobban várom az MW3-mat!Teljesen más az a játék,multi szempontjából én minden képen arra teszem le a voksom már csak a társaság miatt is!De még egyszer megjegyzem jó volt a BF3!
27.
27.
ilor14
#11: Vegyél már fel te most nem megyek fel boxra! :D

#21:Mennyire örülnék,ha az mw3 pontozásánál is figyelembe vennék a single playert 5 pontot nem kapna "barátom"!
26.
26.
Giggsy
#21: Azért nem ártana, ha a pontozás megnézésén kívül az értékelést is megnéznéd... Mik vannak negatívumként felsorolva? Buta és csalódást keltő singleplayer (ezt senki nem vitatja, de ugyanez a CoD-ra is MINDIG igaz) nem lehet gyakorolni a repülők vezetését (ezt soha nem értettem, hogy miért jó...) illetve, hogy csak hat co-op küldetés van. Mivel a BF alapból multis játék, ezek azok a dolgok amik a többség számára hangyaf@sznyit sem számítanak. Én el bírtam volna viselni jobb single kampányt, de azt azért én is belátom, hogy a többségnek nem ez számít igazán...
24.
24.
Hubert Cumberdale
Jaj! Véletlen rákattintottam a hírre... már ixelem is kifele...
22.
22.
falselight
#21: az sp miatt lett lehúzva, azt meg mindenki leszarja. semmilyen pofára esésről nincs szó, akármit is mondtál akármikor.
21.
21.
MR.WOODCOCK
Én már mikor megmondtam, hogy ez szarabb lesz mint a BC2 !! Gamespot még a 8.5-t is sajnálta rá ! Kár volt osztani az észt barátaim, ezen az oldalon mindenki az égig magasztalta ezt felejthető "csodát"! Amúgy nem lett rossz,de én nem is vártam többet,ti pedig most is pofára estetek EA Games Fan Club ez van.
11.
11.
Boncsika
Sziasztok,
Nekem nagyon tetszik az új Battlefield.
Régen Cod-al játszottam többet, még a PC-s időkben, de XBOX-on már inkább Bad Company 2 és most a BF3
Amúgy meg szerintem mind a COD és mind a BF sorozatoknak megvan a maga hangulata. És mindenkinek szíve joga hogy eldöntse melyikkel játszon.
Sajnos az ismerőseimnek nincsen XBOX-a ezért én magányos harcosént próbálok érvényesülni, mi nagyon nehéz és nem annyira élvezetes, ezért szívesen csatlakoznék bárkihez, hogy csapatban, összefogva nagyobb legyen a játékélmény.
XBOX nevem: Boncsika
Köszi előre ki felvesz ismerősnek. Jó BF3-at mindenkinek!
10.
10.
husabergfs
#1: nekem a multi kifejezetten tetszik,ebben tényleg össze kell dolgozni,megvan a maga egyedi hangulata,kicsit szebb grafikát vártam a multiba de ekkora pályák,meg 24 player,konzolból ennyit lehet kicsavarni ez van!de ez nem a játék hibája,béta óta maradt néhány szembetűnő bug,ha ezeket ki tudják javítani a későbbieben és jó mappokat adnak ki hozzá akkor nagyon meg vagyok elégedve a játékkal.
9.
9.
husabergfs
8.
8.
FekaFOB
#5: Nem kell sehol aktiválni, mivel a kód amivel a játékot aktiválod (online pass) egy Limited Edition-re vonatkozik és a rendszer ezt automatikusan látja, hogy neked jár a Back to Karkand. Egyébként tudtommal még nem elérhető a kiegészítő, majd csak valamikor a tél folyamán lesz az.
5.
5.
husabergfs
üdv mindenkinek,bocsi az off ért de az istennek se tudom aktiválni a back to karkand kiegészítőt!:D azt a kódok kell beírni amivevl az online pass-t is megcsinálod?vagy meiket?segítségeteket előre isa köszönöm
3.
3.
ribizly
#1: Teljes mértékben egyet kell, hogy értsek Veled. Az meg, hogy az MW3 jobban fog fogyni, nem a játék minőségét értékel, csak azt, hogy egy másik piaci rétegnek szól. Én mind a kettőbe bele esem, úgyhogy nekem aztán teljesen mindegy melyik fogy jobban.
2.
2.
FekaFOB
Ma már végre én is belevethetem magam. Az meg a kutyát nem érdekli, hogy nem adnak majd el belőle annyit mint a COD-ból. Nem aszerint játszok egy játékkal, hogy az mennyire népszerű. Az viszont tény, hogy technológiailag túlmutat a MW3-on. A játékmenet realisztikusabb, a járműhasználat pedig hatásos tud lenni megfelelő csapatjáték mellett. A multiba sok játékóra bele lesz ölve és akad majd elég játszópajtás. Ez a lényeg.
1.
1.
kulabácsie
Nekem a szinglije tetszett,grafika is pöpec,féltem hogy MOH-os lesz,de nem.
Multiban a TDM játszható,kevésbé kaparja magát az ember véresre,mint álltalában a Rush féle ótvar nagy pályákon,ahol 55983784376 yardról legyak egy sznájperes,vagy a mihaszna járműveket vezeted,mert sok értelme nincs a vadászgépnek,szinte irányíthatatlan,multikillt nem durrantasz vele,csak jelzem.
Hangzás természetesen a legjobb,csak fejhalgatóval nyomom.
De kimerem jelenteni hogy fele annyit nem adnak el belőle mint az mw3-ból,sokan a pörgősebb játékmenetet kedvelik,és a kisebb pályákat....meg mindent ami az mw-vel jár :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...